keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Melkein kuin kuutamoratsastus



.. Kuutamo vain uupui... :)

Menin tallille vasta töiden jälkeen kuuden maissa ja silloin oli jo ihan pilkkopimeää. Lunta satoi viime yönä taas vähän lisää, saa nähdä vieläköä se kerkeää sulaa pois. Taavilla on edelleen kesäkengät alla ja hokkikengät se saa aikaisintaan ensi viikolla (tänään soittelin kengittäjälle). Pellolla se tosin pysyy hyvin pystyssä, mutten ainakaan tänään raaskinut pellolla kun kävellä, koska se on niin epätasainen ja muhkuraiseksi jäätynyt.. Viimeksi kun olen siellä mennyt, niin maa oli vielä osittain sula ja siksi pehmeämpi.


Taavi oli taas vähän sählä, kun odotteli Greenline-puuroaan ja tallissa oli paljon ihmisiä. Se komensi ja luimisteli, vaikka vasta äsken oli saanut syödä heinät. Kyllä se siitä tokeentui, kun vähän ärähdin sille. Pian se puuronkin oli sen verran turvonnut, että sai syödä sen, niin loppuu se säätäminen.

Kyljistä edelleen tuntui olevan vähän arka, häntä viuhtoi välillä, kun harjailin. Mut sekin unohtui kun maha oli täynnä puuroa. Laitoin satulankin tänään, jos vaikka olisi kuinka pörheää pimeällä. Lisäksi virittelin kasan heijastimia ihan jo siltäkin varalta jos Taavi vaikka pääsisi irti.

Ajattelin ensin käydä katsomassa kaurapellon tilanteen ja talutin Taavin sen viereen. Se pysyi kyllä ihan hyvin pystyssä, eikä pahemmin liukastellut. Selkäännousussa se ei olisi oikein malttanut seisoa paikoillaan ja jouduin muistuttamaan asiasta pariinkin kertaan.
Käveltiin pellolla ja alkuun tuntui virtaa olevan, mutta se hyytyi nopeaan kun Taavi huomasi, ettei mentykään vaan pellon läpi tielle. Ihan reippaasti se silti käveli. 

Koetin ottaa vähän raviakin, mutta meno oli niin hankalaa Taaville, etten viitsinyt pitkään ravata. Se kompuroi ja askel oli milloin minkäkin pituinen, lisäksi se joutui jännittämään epätasaista pohjaa.
Käveltiin kerran pelto ympäri ja sitten tehtiin vähän aikaa ympyröillä taivuttelua, alkuun Taavi puski kovasti sisäpohjetta vasten oikealle ja vasemmalle ei meinannut rehellisesti taipua. Mutta nopeasti sitten homma alkoi sujumaan ja Taavikin rentoutui hyvin. Vaikka käynnissäkin sen tuntui olevan vaikea keskittyä, kun pohja ei ollut tasainen. En sitten viitsinyt mitään vaativampaa pyytää.



Korkea askel kummallakin ja Taavi kattoo, että ketä vieraita on tullut kylään (Heli)

Käytiin vielä toisellakin pellolla katsomassa, mutta ihan yhtä huonolta Taavin meno tuntui sielläkin ravissa, oli todella epäpuhtaan oloinen liikkuessaan. Enkä yhtään ihmetellyt, kun tulin alas selästä kokeilemaan millainen pohja on. Oli todella möykkyinen ja tietenkin umpijäässä myös kova. :(
En sitten pimeällä viitsinyt lähteä koko peltoa enää kiertämään, kun kävi niin tympimään taas. Tylsää jos taas joudutaan vaan kävelemään ja kävelemään ja kävelemään.

Lähdettiin sitten takaisin talliin ja annoin Taaville vähän heinää. Tarjosin myös melassivettä joka sekin teki hyvin kauppansa. Taavi alkoi sisällä hiota, taitaa olla tolle karvalle vieläkin vähän liian lämmin ja lisäksi tietysti tuollaisella pohjalla meneminen on aika raskasta, varsinkin kesäkengillä.
Tehtiin vielä perinteiset temput ja nyt kumarruskin onnistui loistavasti. Nälkäkuopat oli taas ihan hikiset liikutuksen jälkeen, mutta toisaalta myös kainalot ja lavat olivat. Kuitenkin sain hiukkasen hännän viuhtomista koskiessani nivusiin, mutta vain satunnaisesti. En tiedä ärsyttääkö sitä enemmän, että mie ylipäätään hipelöin sitä jatkuvasti.. :D

Keräilin loput tavarat vielä paikoilleen ja rapsuttelin vielä Taavia hetken aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.