tiistai 16. lokakuuta 2012

Mainiota mieltä maastoilusta.

Eilen miulla alko kahen päivän vappaat ja siksipä olenkin ehtiny talleilla kaikessa rauhassa. Oon ollu huonolla tuulella ja väsynytkin viimeaikoina. Mutta eilisen maastoilun jälkeen mieli oli mainio. Eikä tässäkään päivässä valittamista ole ollut. :)

Eilen menin tallille kahden jälkeen. Menin hakemaan Taavin laitumelta. Jäin huutelemaan sitä puoleen väliin laidunta, koska en ois millään viittiny lähtä liukastelmaan Taavin luo sinne mutaan. Onneks Taavi tulikin luokseni hetken huudeltuani ja palkitsin sen porkkananpalalla. Sen jälkeen Taavi seuraskin minnuu vapaana portille asti, jossa otin sen kiinni ja talutin talliin. 

Tallissa annoin Taaville pellavamössön jonka olin laittanut turpoaan tallille tullessani. Harjailin Taavia samalla kun se söi. Syötyään se oli ihan hassu, se tarjosi temppuja herkkujen toivossa. Nosti etujalkaa ja kumarteli. Loppujen lopuksi hainkin pari palaa porkkanaa ja temppuilin jätkän kaa hetken aikaa. Sen jälkeen Taavikin malttoi olla paikoillaan, kuntoon laittamisen ajan. 

Pihalla kiipesin sen selkään ja lähdettiin maastoon. Lähdettiin pitkästä aikaa oikealle piharisteyksestä. Taavi oli alusta alkaen tosi reipas ja innokas. Mukavaa kun sitä ei tarvinnu pyytää liikkumaan eteen, vaan se liikkui ihan omalla moottorilla. :) Mentiin ympärilenkki, jota ratsastelin paljonkin kesällä. Tosin nyt menin sen eripäin kuin ennen. Taavi itse tarjosi ravia sekä laukkaa, joten päätinpä sitten mennä välillä vähän reippaamminkin. Onneks reitillä oli pehmeämpääkin tietä niin se oli mahdollista. Yhdellä laukkapätkällä Taavi oikein ite kiihdytti vauhtia ylämäkeen. :)

Kotiinpäin vain käveltiin. Latupohja jota mentiin oli paikoin tosi märkä, että sai olla tarkkana. Isoja lätäköitäkin oli, mutta onneks Taavi ei niistä välitä. Mitä lähemmäksi kotia tultiin, sitä reippaammaksi Taavi taas muuttui. Huvitti ihan moinen pörhäkkyys.

Tallissa Hoidin Taavin ja annoin sille heinää. Laitoin tavarat paikoilleen ja annoin jätkälle vielä pari leipäpalaa. Sitten lähdin kotiin.

Tania ja Taavi.
Tänään menin tallille aamupäivällä serkkuni Tanian kanssa. 

Hakiessamme Taavia laiumelta se vain tuijotti meitä laitumen taaimmaisessa  nurkassa, eikä esittäny minkäänlaista kiinnostusta meitä kohtaan. Se oli Clasun seurassa ja näytti viihtyvän. Rapistelin vähän taskussa olleita leipiäni ja kaverukset käänsivät katseensa meitä kohti, mutta ei edelleenkään Taavi ei ottanu askeltakaan meitä kohti. Lopulta sitte hain sen. Onneks se antaa kiinni nätisti. 

Tallissa annettiin sen ensin olla karsinassa vähän aikaa. Sitten otettiin se pesupaikalle ja pestiin sen jaloista savet pois. Sitten laitettiin Taavi karsinan luo käytävälle. Tania harjatessa Taavia, annoin Taaville syötäväksi pellavamössön. Sitten mie laitoin Taavin muuten kuntoon. Sinä aikanan kun laitettiiin Taavia kuntoon, ulkona satoi ihan kunnolla. Meidän onneksi keli kuitenkin kirkastui pian ja aurinkokin alkoi paistaa.


Kotimatkalla.
Pihalla Tania kiipesi Taavin selkään ja mie lähin kävellen seuraksi maastoilemaan. 

Alkuun Taavi käveli hitaasti ja varovasti, ikäänkuin kuulostellen kuinka vieras rastsastaja selässä pysyy. Lopulta se rentoutui ja piristyi. Matkalla ravattiinkin. Tania sai hyvin nostettua Taaville ravin ja ravi säilyikin hyvin. Kotiin päin ravi oli tehokkaampaa. Tosin vastatuuli oli kotiin kova ja olipahan aikamoisen tehokasta ravata...tai siis juosta Taavin vierellä.

 Maastossa oli suorastaan ruuhkaa, molempiin suuntiin mennessä meidät ohitti auto. ;)

Olin kyllä tyytyväinen Taaviin, niin hyvin se käyttäytyi ja totteli Taniaa. :)

Lenkin jälkeen harjailtiin Taavi ja esitin Taavin kaa Tanialle eilisiä temppujamme. Tosin liekkö jännitys yleisöstä häiritsi, kun se ei oikein malttanut keskittyä. Tania antoi taaville vielä palkkioksi porkkanan ennen kun vietiin se ulos. 

Pihalla Tania otti miusta ja Taavista vielä muutaman kuvan. Tosin Taavilla oli niin kiire laitumelle kavereiden luo, ettei se olis malttanu pysyä paikoillaan. :D  Pihalla tuulikin aika kovasti, joten sekin vähän höiritsi kuvaushetkeä.

Nyt onkin sitten taas Elinan vuoro liikutella hevostaan. Miun vuoro on sitten taas perjantaina. :)-Sanni
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.