torstai 11. lokakuuta 2012

Kyllä kylässä voi käydä känkkäränkkä...

Miulla oli tänään Taavi aamu. Aamu jälleen siksi, koska meen illaksi töihin. Tallille mennessä annoin heti ekana Taaville heinää ja laitoin sitten pellavamössöt likoon ja hain varusteet karsinan luo, jotta Taavi sai rauhassa syödä. Sitten harjailin jätkän ja johan savi ja mutapöly pöllys. Ei tunnu kaveria tosiaan muta haittaavan. :D Sitten laitoin vielä varusteet ja lähettiin hommiin. 

Pihalla päätin, että ihan alkuun mennään katsastamaan kentän kunto. Koko kävelymatkan kentälle Taavi tuijotteli ja sätki. Miulle tuli siitä ihan mieleen Elmo. Ellu tuossa kirjottelikin Elmo ikävästä ja saman sorttista on täälläkin liikkeellä. Selailin äitin kanssa yks päivä youtubesta videoita (näytin Taavin ja Ellun radan ja siitä se sitten lähti...)ja kohdalle sattui video Elmosta ja Ellusta. Itkuhan siinä tuli, enkä pystyny kahtomaan sitä...voin siis vain kuvitella kuinka suuri Ellun ikävä on, kun miullakin on näinkin suuri...
Mutta siis, mutaista ja märkäähän sielä kentällä oli, mutta löyty sieltä yksi isompi kuiva kohta, jossa pysty ympyrällä jopa ravaamaan. Taavi vaan ei tahtonu millään keskittyä työskentelyyn. Suurin mörkö tuntui olevan kentän lähellä oleva kaivinkone joka ei ollu edes käynnissä...

Alkuun vain käveltiin pari kierrosta. Sitten otin ohjat ja otin pysähdyksiä ja pysähdyksestä pyysin reippaaseen käyntiin. Tämä harjotus meni oikein hyvin ja päätin lisätä peruutuksen. Sitte iskiki ongelma, peruutus oli tänään(kin) ylivoimanen juttu. Milloin se oli vino ja milloin se pakki puuttui kokonaan. Hetken jo mietin, että tulen selästä alas ja otan maastakäsin peruutusharjotteita, mutta sitten homma alkoikin sujua paremmin. Taavi tais tyytyä kohtaloon ja anto periks. Sitten lisättiin työskentelyyn vähän ravia. Otin raviympyrän aina kuivimmalle kohdalle ja ympyrän päätteeksi ravista suoraan pysähdyksen. Ravissa Taavi meni pää ylhäällä eikä tahtonu kuunnella apuja. Aika ajoin se kuitenkin myötäsi päästään. Pysähdykset oli Taavilla tosi hyviä ja suurin osa tasajaloinkin. Eli sentään joku onnsitu. :) Kun oli ottanu harjotusken muutamaan otteeseen molempiin suuntiin annoin sille hetkeks pitkät ohjat. 

Sitten otettiin vielä loppuun väistöjä. Käänsin aina pituushalkasijalle ja otin ensin väistöä oikealle sitten muutaman askeleen suoraan ja väistö vasemmalle. Tässä vaiheessa Taavi alko jo keskittyä hyvin ja rentouikin. Sitten otin vielä harjotteita epäsuoralla ohjasotteella. Tein aina 1/4 takaosa käännöstä ja sitten pyysin reipasta käyntiä eteen ja taas uusi käännös. Tein harjotusta suuntaa vaihdellen ristiin rastiin kentällä. Taavi rentoutu ja oli kuuliainen, joten palkitsin sen maastoon lähdöllä. :)

Maastossa lähdettiin piharisteyksessä vasemmalle, koska oikealla oli tukkirekka. Seuraavasta risteyksestä käänyttiin myös vasemmalle, koska Taavi sinne niin kovasti halusi. Tosin sielä olikin sitten taas paljon tuijoteltavaa. Tosin tässä vaiheessa minnuu tuijottelu lähinnä vain huvitti. 

Talliin tullessa Taavi oli taas kuin mitään känkkäränkkää ei olis ollutkaan. Otin siltä varusteet pois ja harjailin. Samalla kun vein Taavin varusteet paikalleen ja putsailin suojat Taavi mutusteli karsinaan jääneet heinänjämät sekä antamani pellavamössön.

Lopuksi venyttelin Taavin leipäpalojen kanssa ja heitin sille vielä loimen selkään ennen ulos vientiä. 

-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.