Rippe
Eestinhevos-ruuna Rivaal II


Lapsuuteni suuri unelma. Vihdoinkin minun omani. Välillä vieläkin vaikea uskoa todeksi. Rippe haettiin helmikuussa 2005 viettämään eläkepäiviä. Haluan tarjota sille hyvät ja laadukkaat viimeiset vuodet hyvässä hoidossa. Tämä poni on sen ansainnut. Rippe on tullut Suomeen 2001 ja minä olen sen seitsemäs omistaja. Se on kiertänyt muutaman ratsastuskoulun ja samanverran yksityisiä koteja. Viimeisimmässä kodissaan se oli ollut jo useampia vuosia, ensin ratsastuskoulussa ja sittemmin ihan vaan yksityisessä kevyessä käytössä, kun ratsastuskoulutoiminta lopetettiin. 
Minun luotani sen ei tarvitse enää muuttaa.

 Rippe ei ole mikään koulukenttien partaveitsi, mutta esteitä se on tykännyt ja osannut hypätä. Nyttemmin se toimittaa lähinnä tädin maastoratsun ja pusuponin virkaa. Sitä se tekeekin todella hyvällä menestyksellä. Vie kovaa jos pyytää, mutta tarvittaessa myös hiipii. :) 

 Kotoisin Rippe on Virosta Muhun saarelta, se on aito eestinhevonen. Tosin melko sisäsiittoinen jos sukutaulua katsotaan. Hehheh. 

Rippe muutti Suomeen samalle tallille, jossa itse kävin silloin hevosia hoitamassa. En tiedä, mikä siinä niin sykähdytti. Koko meidän tarinan voit käydä lukemassa tästä postauksesta.

Tässä kuvassa Rippe on Virossa, ehkä noin 3 vuotiaana? Minä olen säilyttänyt tätä kuvaa mukanani vuosien ajan, sain sen aikanaan Anneli-nimiseltä ihmiseltä sähköpostilla.

Rippe on sairastanut joskus kaviokuumeen ennen minulle tuloa, todennäköisesti useamman. Syksyllä 2015 se sai taas kaviokuumeen, mutta toipui siitä hyvin. Samalla käytin sen röntgenissä, mutta kavioissa ei ollut muutoksia. Helmikuussa 2016 Ripellä todettiin PPID (tutummin cushingin tauti). Rippe sai lääkityksen ja sitä myöten toivottavasti lisää hyviä vuosia kanssani.


2 kommenttia:

  1. Ai jai. Luin sen sinun toisen blogin ja siihen kommentoin. Päätin tulla myös kommentoimaan tänne, kun luin tämän tarinan. Voimia sinulle tuon ponin hoidossa.

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.