perjantai 5. lokakuuta 2012

Kisavalmisteluja

Taavin kisahuopa :)

Tänään on sitten valmistauduttu kisoihin oikein urakalla, huh. Pienen lisäjännityksen toi kisahousujen häviäminen postiin.. Onneksi paikallisesta ratsastusvarusteliikkeestä sattui löytymään mun jalkaan sopiva kohtuullisen hintainen malli.
Lisäksi raahasin tallilta kaikki tavarat kotiin, pesin ja rasvasin nahkavarusteet yms. Nyt on sitten kaikki pakattu autoon valmiiksi, paitsi satulavyö ja sadeloimi jotka ovat pesun jäljiltä vielä kosteita. Trailerikin on laitettu Taaville valmiiksi, aamulla vaan heinät sinne, Taaville letti ja eikun menoksi!
Lähden luokassa ensimmäisenä (niinkuin aina..), eikä mulla ole hajuakaan miten verryttely esim. on järjestetty, joka on minusta hippasen outoa. Jossain vaiheessa vastaus oli, että sään salliessa pellolla, no jokainen voi kuvitella missä kunnossa ne pellot on tällä hetkellä..Hippo lähempää ;)

 Menin tallille tänään jo yhden maissa ja laittelin kaikki valmiiksi, sitten hain Taaviskan ulkoa. Se olikin siellä nahistelemassa Hupun kanssa ja katselin hetken jähäämistä, sitten Tavi huomaskin mut ja lähti tulemaan kohti. Myös kaikki muut olisivat tulleet ja Hupu potkaisi Taavia ryntäisiin, Taavi ei reagoinut siihen millään lailla vaan päättäväisesti tuijotti minua ja käveli kohti. :D

Tallissa annoin Taavin syödä puuron ja vähän heinää. Ei olisi yhtään huvittanut lähteä sinne sateeseen ja tuuleen ratsastamaan, mutten oikein tohtinut vapaatakaan pitää ennen kisoja. Laitoin estekamat, kun olin koulukamat jo pakannut lähtökuntoon.
Päätin käydä katsastamassa kentän tilanteen, että josko edes kerran ennen kisoja pääsisi radan heittämään läpi. No märkähän se oli, mutta yhden kerran mie siinä sen radan kävin läpi. Taavi oli reipas ja pörheä ja siitä syystä erittäin miellyttävä ratsastaa! Täyskaarron kohdalla se tosin kääntyi U-käännöksellä toiseen suuntaan säikkyessään, toivottavasti se ei tee sentään sitä huomenna.
Omaa mieltä rauhoitti, kun pääsin edes kerran menemään radan läpi ja se meni lisäksi ihan kivasti. Jos huomenna menee edes näin hyvin, niin olen tositosi tyytyväinen. :)
Käytiin vielä kävelemässä tiellä ihan nopsasti ja palattiin talliin, mitäs sitä enempää kiusaamaan, kun Taavi oli niin hyvä eikä siinä kentällä muuten olisi pystynyt menemäänkään.

Ratsastuksen jälkeen pesin Taavin jalat saippualla, että sukat saatiin valkoisemmiksi, pyyhittin kurasta musta pää, muuten en alkanut sitä pesemään. Suihkuttelin Shineä lautasille ja kaulalle sekä häntää ja harjaan. Selvitin jouhet, harjasin muutenkin kunnolla läpi ja laitoin hännän letille.
Lopuksi vielä loimi päälle, ettei yöllä likaannu ja omaan karsinaan syömään heinää. Taavi oli vähän ihmeissään kaikesta hössötyksestä, mutta tykkäsi kyllä kovasti, kun sen kanssa puuhastelin. :)


Uljas kisaratsu, kännykällä kuvattuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.