torstai 4. lokakuuta 2012

Aamuinen maastolenkki

Menin aamusta tallille, koska tänään miulla on iltavuoro. Taavi oli juuri syönyt aamuisen pellavalimansa, joten annoin sille vielä heinää mussutettavaksi.

Harjailin Taavin ja laittelin kuntoon. Päätin laittaa tänään estesatulan ihan siks, koska halusin kokeilla millanen se on mennä. En siis ole sillä aiemmin mennyt.

Kiipesin pihalla Taavin selkään ja lähdettiin matkaan. Taavi käveli perinteiseen tapaansa melko hitaasti, mutta alkuun annoinkin sen mennä ihan omaa tahtiaan. Annoin sen myös valita piharisteyksessä ite suunnan ja lähdettiin vasemmalle.

Maastolenkillä lähinnä käveltii. Annoin Taavin valita ite vauhdin, mutta aika-ajoin kokeilin onko kaveri hereillä pyytämällä reippaampaa käyntiä ja tekemällä muutamia avoja. Poikettiin lenkillä myös parille pellolle menevälle tielle ja löysin pari pätkää missä pystyi vähän ravaamaan ja laukkaamaankin. Löydettiin Taavin kaa myös hirven jäljet, mutta onneksi ei hirviä.

Kotiinpäin tullessa meitä tuli vastaan traktori ison peräkärrin kera ja sitäkös Taavin piti vähän ihmetellä. Pysäytin sen, mutta se yritti vaan peruuttaa. Onneks kuski oli fiksu ja pysähtyi oottamaan. Lopulta käänsin Taavin takapuoli menosuuntaan ja jännisttävä traktori unohtui ja näytin merkkiä traktorikuskille että ohi voipi mennä,

kotiinpäin Taavi käveli reippaasti ja pihatiellä yritti jopa ravata.

Tallissa annoin sille vielä pellavaliman ja annoin sen mutustella vielä aamulta jäljelle jääneet heinät. Samalla laittelin varusteita paikoilleen ja pesin kuraiset suojat.

Heitin Taavin selkään vielä loimen ennen ulos menoa, koska tuosta kelistä ei oikein ota selvää sataako vai ei. Annoin Taaville vielä pari leipäpalaa venytysten kera ja vein sitten jätkän kavereiden luo ulos.

-Sanni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.