tiistai 23. lokakuuta 2012

Suojien sovittelu ja iloisempi hevoinen

Kävimme eilen vielä illalla K:n kanssa tallilla ja Taavi oli ihan oikea lohikäärme, korvat päätä viistäen.. Taisi olla maha aikamoisen kipeä, se oli ihan hyperaktiivinen ja kärttyinen kokoajan. Otin samalla tuoreesta kakkaläjästä mukaan näytteen. Hiekkaa näytteestä kyllä löytyi, mutta hyvin vähän.. Joko se siis ei meinaa tulla ulos tai sitten sitä on ollutkin vain hyvin vähän. Seuraillaan..

Tänään menin puolenpäivän aikaan tallille ja hain Taavin ulkoa. Se tuntui taas olevan oma itsensä ja korvat hörössä tuli reippasti talliin. Pesin jalat ja sovitin heti kuiviin halkoihin uusia suojia, jotka ostin sille käytettynä. Vanhat on vähän liian pitkät polvitaipeesta ja ajattelin josko nämä Eskadronit olisi paremmat. Taavi on semmoisista jämäpaloista koottu, että sille on vaikea löytää sopivia varusteita.
Nämä suojat oli paremmat, tosin polven sivusta vähän kireät, mutta eiköhän nuo käytössä pehmene jos niitä vähän venyttelee samalla. Taipeessa oli kuitenkin nyt paremmin tilaa ja muuten suojat tuntui istuvan jalkaan tosi hyvin ja napakasti.


Uudet suojat!

Takaa on hyvä, mutta sivuista saisi olla vähän matalampi tai ainakin löysempi

Taavi sai ensin syödä 1,5dl Chia-siemeniä kuivana ja hetken päästä siitä annoin sille pellavavellin, että saa samalla vähän nestettäkin. Laittelin siinä samalla kuntoon, ihan vaan turparemmittömät suitset päähän ja lampaankarvan lykkäsin selkään + heijastinloimi.

Käytiin taas "vasemmalle ja oikealle"-lenkillä (kuulostaa hyvälle.. :D), kun Taavi lähtee sinnepäin aina reippaammin. Se liikkuikin aika hyvin, välillä aina vähän muistutin että kävelisi vähän reippaammin ja se otti pyynnöt vastaan hyvin mukisematta. Pysähdyttiin syömäänkin pari kertaa ja yhdellä peltotiellä mentiin vähän raviakin. 

Yksi kauhunhetki koettiin (tai minä koin), kun Taavi pysähtyi melkein tien keskelle kakalle ja sehän ei kovin helposti suostu siitä liikkumaan. Kuuntelin, että nyt tulee auto tai traktori tosi lujaa ja melkein meidän edessä on mutka, koetin sitten hoputtaa Taavia kiireesti sivuun ja lopulta jouduin karjasemaan (tai ulvahtamaan) että "TAAVI LIIKU!!", "vai pitäs siirtyä, olisit heti sanonu" ajatteli Taavi ja siirtyi heti syrjemmälle. :D Autokin oli sitten tallinomistajien, jotka tottakai hiljentävät kohdalla kuitenkin, mutta mistäpä sitä olisi voinut tietää.

Tallilla riisuin varusteet ja koetin tarjota herralle melassivettä, mutta se ei taaskaan tehnyt oikein kauppaansa muutamaa kulausta enempää. Annoin Taaville vähän heinää karsinaan siksi aikaa kun laittelin varusteet paikoilleen ja pesin kuraantuneet suojat. Taavi ei oikein malttanyt syödä, vaan sen piti kuikistella oven raosta että milloin taas tehtäis temppuja. Se oli siis tänään kaikinpuolin enemmän oma itsensä, mikä oli ihanaa. :)

Temppujen jälkeen vein sen vielä ulos, kun on niin hyvä päiväkin. Clasu vaan oli sisällä kuivattelemassa, joten Taavi jäi vähän kytistelemään sitä portin läheisyyteen.
Eiks tuu heinää??

Taidan ottaa sitte nokoset...

Taavi ja kaverit ja mutainen tarha (tosin onneksi ei juurikaan upota)..

Illalla käytiinv ielä K:n kanssa moikkaamassa ja tarkastamassa tilanne. Tänään meitä oli vastassa huomattavasti levollisempi ja iloisempi hevonen kun eilen, sain oikein hörähdyksiä, kun kutsuin Taavia nimeltä. :)
K:kin sai rauhassa rapsutella, kun eilen ei kelvanneet nekään ollenkaan. Tekivät vielä venytykset kyljille. Vasemman nivusen luota löysin ilmeisesti jonkun kipeän kohdan, kun Taavi oikein viuhtas jalalla, mutta muuten ei olleet kupeet kipeät eikä hikisetkään. Annoin vielä pienen määrän niitä siemeniä ja heitin vähän heinää. Kakkanäytettä en saanut, kun Taavi talloi sen ainoan karsinassa olleen kasan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.