lauantai 22. syyskuuta 2012

Vieraita käymässä

Tänään ystäväni Sanna tuli Taavia moikkaamaan ja pääsi selkäänkin. Ei olla Sannan kanssa nähty todella pitkään aikaan, joten juteltavaa riitti paljon. Meillä oli oikein hauskaa ja Taavikin löysi vasemman laukan. :)

Alkuun raahasin Taaville postissa saapuneet tavarat laatikkoon, vihdoinkin meille saapui oma padi ja satulavyö länkkään, lisäksi paketissa oli satulansuojus koulu- ja länkkäsatulaan, kumialusta koulusatulan alle ja vinot jalustinkumit (jotka tosin vaativat hieman muotoilua ennenkun saan ne noihin koulusatulan jalustimiin). 


Lisäksi Taaville tuli käytettynä FinnTackin vanha sadeloimi kaulakappaleen kanssa, Elmo-vainaalla oli aikanaan samanlainen ja harmittelin kun se ei Taaville sopinut. Nyt löysin kokoa isomman ja se istuikin tosi hyvin, ainoastaan kaulakappale olisi saanut olla leveämpi. :D Siinä on villavuori ja se on niin hyvin muotoiltu pepun päältä, että istuu minusta hevosten päälle kivasti, näitä vaan ei enää uutena saa, joten kävi tosi hyvä tuuri!
Muuten kyllä aloin miettimään, että Taavilla on nyt ulkoloimia viisi kappaletta: 


- 1 villavuorinen + kaulakpl FinnTack

- 1 fleecevuorinen Thermo Master
- 1 vuoreton highneck Horzen mallistoa
- 1 vuoreton highneck Weatherbeeta
- 1 toppaloimi + kaulakpl FinnTack


Enkä ole edes ajattelut sitä loimittaa.. Heh. Mut mistään en oikein raaski luopua ja toisaalta liikutuksen jälkeen on hyvä olla loimi. Aina näitä ostoksiaan jotenkin onnistuu perustelemaan..
Ja oikeastaan vuorettomat loimet ovat Elmon perintötavaraa (WB on kisoista voitettu, oli Elmolle liian iso).

Kaulapala on vähän nafti ja toinen vatsavyö pitää ommella takaisin

Päästiin sitten kaiken sähläämisen jälkeen ratsastamaan. Aluksi Sanna meni hetken kentällä, mut se oli tosi pehmeä, epätasainen ja kurainen, joten siirryttiin katsomaan pellon kuntoa. Sieltä löytyikin mukavasti kuivempi kohta, joten siirryttiin sitten sinne. 
Taavi kulki hyvin ja reippaasti, kun Sanna ei antanut sen laiskotella. Alkuun Sanna lähinnä keskittyikin vain saamaan reipasta pitkää ravia, eikä ottanut edestä yhtään. 
Taavi nosti myös vasemman laukan useamman kerran. Sanna käänsi sen oikeasta laukasta vasemmalle, siirsi raviin ja pyysi vasenta laukkaa. Taavi lähti minua kohti aina reippaasti ja nosti vasemman laukan huomaamattaan. :)

Välillä tuli hetkeksi vähän vääriä, mutta sitten Sanna taas löysi oikean avun (ja ajoituksen) ja laukkasivat yhden oikein pitkän pätkän vasenta laukkaa. Pellolla on hyvin tilaa, niin Taavi tuntui nostavan laukan mielellään ja jatkoi sitä hyvin. Ravissa se pätkittäin vähän myötäili päästään ja Sannakin uskalsi alkaa vähän ottamaan edestä, kun Taavi heräsi laukkojen kanssa. Oli kiva nähdä Taavi liikkeessä kunnolla ja samalla sain pyyhkiä mielestäni epäilykset siitä, onko vasemmalle laukalle joku fyysinen syy (muukin kun jalan lihasheikkous). Ihan puhtaasti tuo näytti menevän kokoajan eikä sille ollut vaikee pyörittää sitä laukkaa. 


Sannalle vasen on helpompi suunta, mulla taas istunta on vino ilmeisesti niinpäin, että vasemmalle vastustan ja olenkin epäillyt että osa vasemman laukan ongelmista on kiinni omasta istunnastani. Toki se on Taaville vaikeampi, mutta en ainakaan osaa helpottaa sen tehtävää.


Hiki tuli ruunalle työn teosta, mutta se oli kovin tyytyväisen oloinen eikä ollenkaan väsynyt. Se sai jäädä sisään suoraan syömään, kun tultiin ratsastamasta. Unohdin taas ne kylmäyssuojat kotiin pakkaseen, ostin  nekin käytettynä ja kovasti olen koettanut päästä niitä kokeilemaan. Mut sama pää kesättalvet, niin...


Harjakin letillä ja kaikkea!

Mitäs sitte?"Kato mami, vasenta laukkaa!!" (tämän jälkeen oli väistettävä, koska Taavi ois juossu suoraan syliin)

Hieno Taavi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.