torstai 27. syyskuuta 2012

Peltohommia

Tänään menin tallille jo aamusta, koska miulla oli tänään iltavuoro. Menin talliin ja annoin Taaville heinää, pellavamössöt se olikin juuri mussutellut. Annoin Taavin syödä heiniään ja samalla laitoin pellavamössöt turpoamaan ja hain varusteet karsinan viereen valmiiksi. 

Harjailin jätkän ja laitoin varusteet kyytiin. Taavi vaikutti hyvän tuuliselta ja tuntui lähtevän mielellään hommiin. 

Pidettiin Taavin kanssa tänään peltopäivä, koska kaipasin vähän vaihtelua maastoilulle. Kentällekään ei viittiny mennä kun se on niin märkä. Tosin olihan tuo peltokin, mutta löyty sieltä vähän kuivempiakin kohtia.

Alkuun ihan käveltiin ja tunnusteltii pohjaa. Kuivemmissa kohdissa vähän ravailtiin ja otin isoja ympyröitä. Sitten lisäsin pysähdyksiä ja peruutuksia. Sitten taas vähän käveltiin. Pellon päässä Taavi alkoi puhista ja tuijottaa kohti yhden mökin pihaa. Tulin siihen tulokseen, että se tuijotti pihassa nököttävää valkoista muovituolia. Taavi oli huvittava kun se vaan meni tasahta vauhtia eteenpäin ja puhisi. Monet muut olisi jo ees vähän jarruttanu vauhtia. :D

Taas kun löytyi kuivempi tasanen kohta otin Taavin kanssa avo ja väistö harjotuksia. Taavi oli alusta alkaen pehmeä kädelle ja työskenteli meiellään. 

Kerran pellon kierrettyämme vaihdettiin suuntaa ja tehtiin samoja tehtäviä toiseen suuntaan. Lopuksi vielä laukattiin pari pientä pätkää. Taavi oli kyllä tosi miellyttävä tänään ja reipaskin perinteisen alku tahmeuden jälkeen.

Sitten vein Taavin talliin. Harjailin sen ja annoin pellavamössön. Venyttelin leipäpalojen avulla kyljet ja kokeilin kumarrustakin. Ennen pihalle menoa heitin vielä Taavin selkään loimen,, koska ulkona tuuli ja vähän tihkutti vettä. Taavi ei protestoinu loimen laitolle yhtää.

-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.