maanantai 17. syyskuuta 2012

Huoltopäivä


Tänään Taavilla oli vapaapäivä. Kävin tallilla kuitenkin, mutta en väsymykseltä jaksanut laittaa sitä kuntoon ja lähteä lenkille.
Sensijaan siivoilin laatikon, vaihdoin satuloihin puhtaat huovat, harjasin suojat puhtaaksi, järjestelin muutenkin tavaroita ja tein sellaisia huoltojuttuja, jotka yleensä jää tekemättä. Kokosin myös kahdet suitset käyttöön, kun loput nyt lähinnä ovat roikkuneet naulassa tyhjänpanttina. Meksikolaisiin laitoin kiinni D-nivelet ja Pullback-turparemmillisiin suitsiin kolmipalat.


Näissä suitsissa D-nivelet
Näissä kolmipalat

Olin menossa hakemaan Taavia laitsalta, mutta hevosilla olikin juuri joku riehumiskohtaus meneillään ja koko lauma veti kovaa kyytiä ympäri tarhaa ja laidunta. Myös Taavi oli mukana menossa ja sekin meni aika kovaa! 
En tietenkään tänään juuri ottanut sitä kameraa mukaan, että olisin saanut todistusaineistoa kovaa juoksevasta Taavista, joka meni myös vasenta laukkaa ja teki laukanvaihtojakin. Hyvä kun se liikutti itse itseään, niin ei tule vapaapäivästä niin huono omatunto. Lisäksi näin, että se pääsee kovaakin halutessaan. ;) 

Ajattelin joku päivä kysellä jos saisin toisen hevosen seuraksi pellolle, niin pääsisi kokeilemaan innostuuko Taavi yhtään kisailemaan. 
Taavi on nimittäin astetta hankalampi tapaus saada menemään kovempaa. Jos patistat raipalla liikaa, se vaan hidastaa entisestään, pohkeista nyt on turha puhua ja ääni toimii vaan askeleen verran (jos esim. laukka meinaa hyytyä kokonaan).

Kun olivat saaneet juostua tarpeekseen niin kävin hakemassa Taavin sisälle, se ei enää pelkää porttia ollenkaan ja uskaltaa tulla tarpeeksi lähelle sekä odottaa nätisti kun portin sulkee.
Harjailin tallissa eiliset kylmäsavet pois ja muutenkin sipasin ruunan harjalla samalla kun Taavi nautiskeli heiniä ja pellavapuuroa. Selvitin harjan ja hännän, siinä menikin yllättävän kauan, kun häntä on niin kamalan paksu.

Huomenna onkin sitten pitkästä aikaa Sannin päivä mennä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.