torstai 20. syyskuuta 2012

Kuraa ja märkää jokapuolella

Taavi olikin tänään järjestänyt pikkujekun, kun menin hakemaan sitä laitumelta, vastaan käveli iloinen ilme naamallaan tämän näköinen otus:

Ihmekös tuo, etten oikein meinannut laitumen ohi ajaessa löytää omaani...

Se ravasi laitumelta (!!!) talliin korvat hörössä, juoksin sitten vieressä, kun kerran Taavi oli halukas liikkumaan vapaaehtoisesti. 
Marssitinkin herran suoraan vesipisteelle ja pesin suurimmat kurat pois ja vetelin hikiviilalla kuivaksi. Eihän tohon mitään muutakaan keinoa kaiketi ole. On se vaan hyvä, että tulee lämmintä vettä ja on mahdollisuus pestä jos tällainen tapaus kävelee vastaan. :D Taavi antoi ihan hyvin huuhtoa, kun en paljoa kysellyt, sai porkkanaa sitten palkinnoksi.

Laitoin Taavin pesun jälkeen karsinaan ja annoin pellavapuuron ja vähän heinää. Harjailin piikkisualla karvat suoraksi ja annoin hetken aikaa kuivahtaa. Sitten armottomasti laitoin satulan selkään, suojista laitoin vain pakollisimmat takasiin.
Laitoin estesatulan tänään, mutta vaihdoin siihen koulusatulasta webbersit, kun tavalliset painaa tosi ikävästi reittä. Toisetkin webbersit on, mutta niille pitää tehdä hiukka korjaavia toimenpiteitä ennen käyttöönottoa.


Taavilla on joku Hubertuksen estesatula, tämän näköinen:


Tämä satula tuli Taavin mukana

Lähdettiin sitten katsastamaan, että mitä tänään tehtäisiin. Kenttä on aika löllöä osittain ja Reiska oli jo siellä, joten sinne en viitsinyt mennä, pellot oli pehmeitä, joten ainut vaihtoehto oli lähteä maastoon. Pihaa kiertäessä tuli hyvät alkukäynnit ja käytiin me toisella pellolla heittämässä yksi lenkki ravissa, kun kokeilin pohjaa.
Menin sitten teillä aina sopivassa kohtaa ravia, Taavi oli reipas ja pyysin sitä välillä reipastamaan ravia, se vastasi tosi hyvin pohjeapuihinkin, eikä raippaa tarvinnut käyttää ollenkaan.

Käytiin yhdellä peltotiellä vielä kävelemässä ja takaisin tullessa laukattiin yhdessä sateen pehmittämässä kohdassa, koetin saada Taavia laukkaamaan reippaasti ja kyllä se vähän venyttikin askelta ja nosti laukan tosi mielellään. Nyt oli tolla satulalla paljon helpompi mennä, kun ei ollut jalustinhihnan lukkoa painamassa. Jalka asettui heti paremmin ja kevyt istunta oli helppo säilyttää.

Loppumatka kotiin käveltiin, iskäkin soitteli ja Taavi sai sillä aikaa lounastaa sopivassa kohdassa. Tallilla riisuin siltä varusteet ja vetelin piikkisualla karvat suoraksi. Se jäikin suoraan syömään iltapäiväheiniä sisälle.


PS. Eilen käytiin illalla mittaamassa Taavi painomittanauhalla ja se arvioi painoksi 470kg ja korkeudeksi saatiin 145cm! Olin aatellut, että Taavi olisi hevosen kokoinen. Selvästi se kuitenkin on hevonen lyhyillä jaloilla, ihan jo luonteensakin puolesta. Se ei ole ollenkaan sellainen "ponimainen".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.