keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ilman satulaa sateessa

Menin töiden jälkeen tallille. Kun menin hakemaan Taavia sisälle tajusin, että aika oli huono. Sisälle pyrkijöitä oli nimittäin viisi. Taavi tuli heti miun luo, mutta väisti muita heppoja pariinkin otteeseen. Lopulta muut tajus, että tulin hakemaan nimenomaan vain Taavia. :)

Samalla kun harjailin Taavia annoin sen mutustella heiniä ja syödä pellavamössön. Sitten laitoin sille suitset päähän ja huovan selkään ja lähdettiin ulos. Menin siis ekan kerran ilman satulaa Taavilla. Ohjasin jätkän aitan kuistin viereen, jotta pääsisin kiipeemään selkään. Hetki siinä meni kun Taavi ei ois malttanu pysyä juuri siinä missä mie halusin, mutta lopulta pääsin selkään. :)

Kentällä Taavi oli alusta alkaen reipas. Kovastihan se haikaili apiloiden suuntaan, mutta pelkkä rykäisy sai sen unohtamaan suunnitelmansa. Alkuun ihan vaan käveltiin pitkin ohjin ja tehtiin käännöksiä ja pysähdyksiä painoavuilla. Sitten lisättiin ravia. Alkuun mentiin pääty-ympyröitä ja pysähdykset pitkille sivuille. Sitten jätin ympyrät pois ja hidastin ravia mahdollisimmään paljon päädyissä ja lisäsin pitkille sivuille ja pitkän sivun päätteeksi otin aina pysähdyksen istunnalla suoraan ravista. Tämän jälkeen tehtiin harjotusta epäsuorallaohjasotteella. Ratsastin Taavilla isoa neliötä ja tein neliön kulman aina 1/4 takaosakäännöksenä. Lopuksi otin vielä väistöharjotuksia. Käänsin Taavin aina päädystä pituushalkasijalle ja väistettiin vähän matkaa uralle päin, käveltiin pätkä eteen ja väistettiin taas loput uralle asti. 

Taavi oli tänään tosi hyvä. Se maltto kuunnella apuja ja oli rento. Painoapuja se kuunteli hyvin. Työskentelystä tein mahdollisimman miellyttävän Taaville sillä, että annoin sen venyttää kaulaa pitkin ohjin eteen aina kun vaihdoin suuntaa tai tehtävää. 

Lopuksi käytiin kävelemässä maastossa pikkulenkki. 

Tästä kenttäharjottelusta miulle jäi tosi hyvä mieli ja oli ilo huomata kuinka jätkä on taas edistyny. :)

Huomenna onkin sitten Elinan vuoro. Mie meen sitten taas perjantaina. :) 

-Sanni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.