sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Sataa sataa ropisee

Siis hyi tätä ilmaa! 
Koko päivän on tullut vettä taivaan täydeltä ja lämpöasteita on ruhtinaalliset 8 astetta. Tämä kuuluu niihin päiviin, kun en todellakaan välittäisi lähteä liikuttamaan, varsinkaan kun olo on väsynyt ja valmiiksi palelee. Eilen oli kuitenkin sen verran rankkaa Taavilla, että vähän pakko on mennä ja toisekseen Taavi pysyy parempana ratsastaa, kun se on tasaisesti liikkeessä, lisäksi olen itse käynyt selässä viimeksi torstaina. Uusi takki pääsi samalla hyvään tulikokeeseen, se selvisi siitä ilman moitteen sanaa - pysyin lämpimänä ja kuivana.

Hevoset oli tänään otettu jo puoli neljältä sisään sadetta turvaan. Menin vasta illalla kuuden maissa ja mulla meni kauan aikaa laitellessa uusia webberssejä (liian pieniä jalustinkoukun reikiä piti suurentaa) ja vinoja jalustinkumeja paikalleen. Ei tullu tilatessa mieleen, että noi vinot jalustinkumit, ei välttämättä mene ihan suoraan issikkajalustimiin... Ei mennyt ei, niitä vuoltiin ensin Karrin toimesta alhaalta ja sitten vielä jouduin tallilla saksien kanssa niitä nyrsimään astinosasta. Nyt ne on rumat, mutta minusta ihan toimivat. ;)

Noi islanninjalustimet on tosi kätevät, niissä on toi jalustinremmin kiinnitys eripäin, kuin normaaleissa ja siksi ne on aina "oikeinpäin" ja rasittavat vähemmän polvia. Samalla ne toimivat mutkien takia turvajalustimina. 
Vinot jalustinkumit taas auttavat mun polviin tai ainakin oletan näin, ainakin tänään lenkillä ne tuntuivat hyviltä ja jalka tuli hyvään asentoon. Ne siis asetetaan korkeampi puoli sisäänpäin, tällöin lonkka aukeaa ja polvi irtoaa satulasta, alapohje sensijaan tulee hevoseen kiinni.

Taavilla oli vähän känkkäränkkäpäivä ja lisäksi se oli riiviö. Kaivoin sille ohuen sadeloimen oveen jos jatkossakin on koko päivän kestäviä sateita. Sitä loimea ei olisi saanut herralle millään sovittaa, vaan ilme oli kun sitruunan syöneellä koko toimituksen ajan. Loimi on Elmon jäämistöä, asteen liian pieni takaa, mutta saa mennä "koeloimena", kun on valmiiksi jo yksi reikä. Lisäksi se piti viskoa siitä oven loimitelineestä ainakin neljä kertaa alas. Välillä se katsoi suoraan silmiin komentaessani sitä loimen räpläämisestä ja jatkoi kuitenkin, oikea riiviö!

Se oli karsinassa vähän hapan, joten otin sen käytävälle ja happamuus unohtui, en tiedä mikä herraa kiukutti. Laittelin sen kuntoon, suojia en laittanut kun jalat oli niin likaiset enkä yksinkertaisesti jaksanut alkaa lyhyen lenkin takia niitä pesemään. 

Laittelin Horzen jalkaheijastimet, heijastinrintaremmin ja heijastinloimen. Itselle otin heijastinliivin ja otsalampun. 

Jotenkin nautin, kun sain VIIMEIN kaivaa heijastimet esiin. Olen hirveä heijastinfriikki ja meillä on heijastimia varmaan kolmen hevosen ja ihmisen tarpeisiin.. Hamstraan heijastimia ihan kamalasti ja suurimmalle osalle ei ole mitään käyttöä.. Viimeisimmät pääkalloheijastimet tosin oli supermageet ja ne oli pakko saada, vaikka se rintaremmiheijastin olisi saanut olla vähän isompi (virittelin alaturpiksen lisäpituutta tuomaan ja ihan hyvin näytti nyt toimivan). Lisäksi jalkasuojat on tarpeeksi leveät, jotta mahtuvat suojienkin päälle, tosin näillä keleillä niitä ei viitsi teddykarvan takia käyttää.

Käytiin aika lyhyt lenkki, koska ilma oli aivan surkea ja pimeääkin oli. Oltiin varmaan vaan puolisen tuntia maastossa. Tein kuitenkin väistöharjoituksia tien laidasta laitaan, vähän avoa ja tosi loivaa sulkuakin. Kotiinpäin tein muutaman pysähdys-peruutus-raviin siirtymän, yritin tehdä tehtävän ilman välipysähdyksiä, siis samasta poljennasta, Taavi ei ihan kokonaan pystynyt siihen, mutta oli kuitenkin kohtalaisen ripeä.
Takaisin tullessa se suoritui kaikista tehtävistä yllättäen paremmin, koska oli eteenpäin pyrkivämpi, lisäksi illan pimeys ja otsalamppu saivat sen vähän eläväisemmäksi.


Lenkin jälkeen vaihdoin vielä webbersit päittäin satuloiden välillä, koska nämä uudet on lyhyemmät, niiden pituuden riittävyys koulusatulaan on vähän siinä ja siinä. Nyt pitäis olla kaikki kohdallaan.
Jouduin siirtämään ovessa roikkuneet suojat ainakin toistaiseksi harjakassiin, koska loimi piti siirtää hampaiden tieltä syrjempään loimitelineellä, koska sen viskely jatkui heti lenkiltä palattuamme. Josko se nyt saisi olla vähän enemmän rauhassa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.