torstai 13. syyskuuta 2012

meillä on aikaa liikaa, se ei riitä milloinkaan



Sanni se sitten sai oikein kunnon flunssan, joten Taavin liikutus jäi mun vastuulle. Toivotaavn Sannille pikaista paranemista! Vaikka kivahan se on nyt liikuttaa oikein koko rahan edestä, niin aika on hippasen kortilla.

Eilen menin illalla töiden jälkeen tallille ja ajattelin lähteä kentälle vähän näpertämään. Taavi olikin sisällä syömässä ja tein pellavalimankin sille, mutta unohdin antaa sen! :D
Lähdettiin kentälle jossa aloittelin tekemällä ympyröitä ja kulmiin epäsuoralla ohjasotteella hapuiltiin takaosankäännöksen tapaista. Joku oli laittanut puomin pitkälle sivulle, enkä jaksanut tulla alas sitä siirtämään joten otettiin sekin mukaan harjoitukseen, Taavi oikein keskittyi että sai jalat siitä yli.
Lisäsin harjoitukseen vielä pitkän sivun keskelle pysähdyksen, josta vaadin liikkeelle lähdön reippaasti ja napakasti. Parin muistutuksen jälkeen homma alkoi toimimaan. Samaa tehtiin myös toiseen suuntaan, alkuun vasempaan oli epäsuoran ohjasotteen idea hukassa, mutta löytyi kyllä, kun raipan kanssa vähän kaulalle naputin ja sisäohjalla tein johtavan ohjasotteen.

Kun homma pysyi hyvin kasassa, otin ravinkin mukaan harjoitukseen, eli kierros sujui näin:
Kulma "takaosankäännöksellä", lyhyt sivu ravia, kulma "takaosankäännöksella", ravia puomin yli reippaasti, kulmassa taas käännös käynnissä, lyhyt sivu ravia, käännös kulmassa, ravia, pysähdys pitkälle sivulle, ravia ja taas kulma.
Taavi joutui oikein keskittymään, mutta se oli kokoajan kevyt ja suoritti tehtävät hyvin, se ei kerinnyt hetkeksikään vaipumaan omiin ajatuksiin. Rupesi hikikin haisemaan, eli kävi ihan työstä.

Seuraavaksi siirryttiin väistöjen pariin, vasemmalle ei taas meinannut oikein sujua, mutta kun keskityin pitämään oman istunnan suorassa ja johdin ohjalla, niin alkoi löytymään ristiaskelia. Mitä enemmän kiitin, sitä kovemmin Taavi yritti. Se on tosi tarkka istunnasta, eikä varmaan siksi alkuun ymmärtänyt, kun muija on menos ihan eri suuntaan, kun käskee..
Harjoitus sujui seuraavasti: Pituushalkaisijalle lyhyeltä sivulta, väistöä kohti uraa ja uralla valmistelu ja laukan nosto, laukassa keskiympyrä ja samalla puomin yli, siirto käyntiin ja uudelleen.
Vasempaan kierrokseen sitten korvattiin laukkapätkät reippaalla harjoitusravilla. :)

Oikea laukka on todellakin jo paljon parempi, se nousee hyvin ja vaikka Taavi joutui sovittamaan askeliaan puomille (ottamaan lyhyempää tai pidempää askelta), niin se pystyi säilyttämään laukan hyvin. Se tykkäsi puomiharjoituksesta kovasti. Taavi muutenkin piristyi aktiivisesta tekemisestä ja kulki ravissakin omalla moottorilla, jouduin jopa välillä vähän toppuuttelemaan.

Sadekin meidät yllätti ja tietenkin jätin uuden takkini talliin. Mutta ei ollut ötököitä ja ilma oli viileä. Loppuravien jälkeen Taavi sai syödä vielä vähän kentän päädyssä ja sitten talliin.
Annoin tallissa vielä sen unohtuneen pellavapuuron ja laittelin varusteet paikoilleen. Vielä pusuja Taaville ennen kotiinlähtöä.


Kuin uitettu Taavi

Tänään sitten käytiinkin aamulla maastossa. Herääminen tuotti suurta tuskaa, enkä ole ollenkaan aamuihmisiä. En viitsinyt kuitenkaan antaa vapaapäivää ja illalla menee myöhään töissä, joten taistelin itseni heti aamulla aikaisin Taaville.
Annoin vähän heinää siksi aikaa, kun varustin sen ja sitten lähdettiin.


Käytiin varmaan joku tunnin lenkki, lähinnä käyntiä. Koetin vähän jumpata ja pyöritellä käsiä ja hartioita samalla. Pehmeällä peltoaukealla otettiin ravipätkä ja kotiinpäin sama laukkaa. Hiukan oli hankaluuksia, kun kumisaappaat jäi satulan siiven reunaan jumiin ja kun korjasin niitä horjuen, niin Taavi siirtyi takaisin raviin. :D
Pari kertaa pysähdyttiin evästämään tien reunastakin, Taavi tosin olisi mielellään pysähtynyt vaikka kokoajan. Tallin tullessa otin varusteet käytävällä pois ja heitin samoista vauhdeista Taavin pihalle. 

Reiska tulikin heti sen tykö vaikka Clasu koittikin tulla väliin. Taavi käyttää laumassa näköjään samaa taktiikkaa, kun kokee olonsa epämukavaksi tai ei halua totella, kävelee vain suoraan eteenpäin kohti haluamaansa päämärää välittämättä ympärillä tapahtuvasta. Hyvin näytti toimivan sielläkin.. ;)

Taavi on myös hoikistunut, kylkiluut tuntuvat jo kyljissä ja satulat tuntuvat jäävän kokoajan enemmän leveiksi. Onneksi Prestigen voi tarvittaessa kaventaa.


Se mun uus takki on tämmöinen: 


Tuli tarpeeseen, sillä edellinen on ostettu silloin kun Elmo on meille tullut.. Tämä oli tarjouksessa, ovh. 139€, nyt 41€ ja ilmainen toimitus. Koko on reilu, mutta mahtuupahan vaatetta alle. Lisäksi tykkään, kun sisällä oleva fleecevuori on irroitettava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.