tiistai 25. syyskuuta 2012

Liiankin ahkera...

Kävin eilen sekä tänään ratsastamassa, tosin tänään ei ollu ees miun päivä. Olin sekottanu päivät, sitä se teettää kun on sama pää kesät talvet. Noh, onneks Elina sano että se ei haittaa ja uskon sen myös tarkottavan sitä. :)

Eilen kun menin tallille tallin omistajakin oli juuri menossa hakemaan heppoja sisään. Säästyin siis mudalta, kun päästettiin kujaa pitkin hepat talliin. Tallissa annoin Taavin syödä heiniä samalla kun laitoin sen kuntoon. Taavilla oli ollu loimi ulkona niin heppa oli siisti :)
Mentiin vajaan tunnin maastolenkki Taavin kanssa. Satoi jonkun verran, mutta ei onneks niin paljoa kun töissä ollessani. :) Annoin Taavin valita suunnan aina risteyksien kohdalla. Taavia veti selvästi puoleen tiet joissa oli syötävää ;) Vähän ravattiin ja laukattiinkin, mutta melko käynti painotteisesti mentiin. Lenkillä meidät ohitti lenkkeilijä, sekös sai Taaviin vauhtia, kukas sitä nyt huonommaksi haluis jäädä? ;)
Tallissa harjailin Taavin ja annoin pari palaa leipää. Putsailin myös suojat ja laitoin kuivumaan, voi hitsi tuota kuran määrää. 
Kotiin lähtiessä miun piti ottaa matkaan vielä yksi Elmon vanha loimi, mutta sinnehän mie sen talliin unohin. Muistin koko loimen vasta puolessa välissä kotimatkaa nii en viittiny takasinkaan kääntyä. 

Tänään sitte menin tallille. Hain Taavin laitumelta, sielä ois tahtonu lähtä matkaan moni muukin, mutta nyt onneks muut tyyty kohtaloonsa yllättävän helposti. 
Tallissa annoin Taaville vähän heinää ja pellavamössön. Sitten harjailin jätkän kuntoon ja laitoin varusteet päälle. Pihalla selkään kiivetessä Taavi ei olis jostain syystä millään malttanu pysyä paikallaan. Vähän sitä siinä sitten ojensin ja homma suju jo paljon paremmin. Lähdin samalle reitille tänään kun eilen. Tosin mentiin ihan Savistontien risteykseen asti. Pehmeämmillä kohilla ravailtiin ja laukattiin. Yhdellä peltosuoralla otin laukannostoja käynnistä. Ne onnistu hyvin. Ihan yllätyin, Taavi se osaa aina yllättää positiivisesti.
Kotiin päin tullessa lensi hanhia ihan satapäin meidän yli, Taaviki jäi kuuntelemaan ja tuijottelemaan taivaalle. Pihatielle kääntyessäki oli ihmeteltävää kun Eveliina ja Reiska tuli meitä vastaan.
Tallissa Taavin karsinassa oli jo iltaheinät valmiina. Jätkä olis halunnu heti syömään niitä ja näytti hieman happamalta kun olin asiasta eri mieltä. Otin eka varusteet pois ja sitten annoin Taaville luvan mennä heinäkasan luo. Happamuus unohtui, ainakin viimeistään siinä vaiheessa kun löysin tallikassin pohjalta pari leipäpalaa. 
Kotiin lähtiessä muistin ottaa jopa sen loimenkin matkaan jonka eilen unohdin. Okei myönnän, ehdin autolle asti ennen kun sen muistin. ;)

Kotiin tullessa Ellu viestitteliki, että olen vissiin käyny jo tallilla. Miun vuoro ois tosiaan ollu vasta huomenna...vanhuus ei tule yksin ;)

-Sanni

Ps. Ellu, nuo uudet jalustinkumit on kyllä hyvän tuntuset. Jalat asettuu paljon rennompaan asentoon. Hyvä hankinta siis. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.