sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Puoliksi paljasjalkainen hepo


Soitin aamupäivällä kengittäjälle (hänelle voi siis soittaa myös sunnuntaina) ja kyselin kengityksestä ja kerroin epäilyistä. Hän käski irroittaa kengän jos vaan saadaan irti, mutta sanoi että jos olisi syvemmälle kavioon uponnut, niin pitäisi kyllä selkeästi ontua ja silloin olisi paiseen vaara olemassa.
Sovittiin keskiviikko-aamuksi kengitys, itse en pääse paikalle, mutta hän kuulemma pärjää Taavin kanssa kahdelleenkin ja tallin puolesta on kyllä paikalla ihmisiä. Puheltiin myös, että laitetaan etusiin kokeeksi rolleri-kengät, niin pääsee etunen pyörähtämään paremmin.

Lähdettiin sitten aamukahvien jälkeen kengänirroitukseen K:n kanssa. Se osoittauikin varsin hikiseksi hommaksi, vaikka kengät lonksuivat, niin ne oli tosi tiukassa. Alkuun Taavikin koetti välillä nykiä jalkoja ja pari kertaa sen onnistui saamaan jalka alas ilman lupaa. Kolmannella kerralla sain roikuttua siinä jalassa ja voitin sen erän, sen jälkeen se seisoikin ihan nätisti. 

 
Välillä pidettiin tuumaustauko (ja Taaville porkkana) ja sitten taas jatkettiin. Lopulta saatiin kengät irti, nyppimällä jokainen naula erikseen irti (katkottiin kotkaukset, Karri nitkutti pihdeillä kenkää ja sitten löin sen takaisin alas, jolloin naula hyvällä tuurilla jäi sen verran ylös että sen hohtimilla sai vedettyä). Kengittäjä vielä puhelimessa totesi, että eiköhän ne lähde ihan vaan nykäsemällä kun on sen verran vanhat naulat.. :D Taisi hän nyt pikkuisen aliarvioida työnsä jälkeä.

Onneksi etukäänne ei ollut uponnut kavion reunaan, se oli jossain välissä katkennut ja kenkä oli sen takia valunut taaksepäin, jolloin en löytänyt sitä katkeamispintaa kengästä ollenkaan. Hyvä näin! Irroitettiin siis molemmat takakengät, kun se toinenkin lonksui jo.


Taavi saa viettää minilomaa kengittäjän tuloon asti, se voi tehdä sille ihan hyvääkin, onhan se ahkerasti ollut töissä koko ajan meille muuton jälkeen.


Siinä on kengät ja työkalut (kameralaatu)

Kenkien poiston jälkeen vielä kokeilin, miten Taavi tänään suhtautuu lampaankarvaan. Ei ollut enää mitään ongelmaa, ihan lunkisti otti ja oli enemmän kiinnostunut porkkanapalkinnosta. Juotin Taaville myös pellavavellin, maha oli ok eikä pinkeä ollenkaan.
Vietiin ruuna takaisin ulos ja kepeästi se ravaili muiden luokse, jotka ottivat Taavin hirnuen ja höristen takaisin. :)Anna se porkkana! (kännykkälaatu ja omituisen mallinen ihminen)

Ei huolen häivää (ja kännykkälaatu)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.