keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Mätsäreihin kuolainten sovittelua ja tarhassa juoksentelua



Ulkona käy melkoinen tuuli, eikä ratsastuslenkille oikein huvita lähteä. Onneksi Eino oli tänään taas ollut muiden kanssa samassa ja Taavi oli kuulemma päivällä paininut ihan kunnolla. Siitä kertoi kyllä loimen alle kuivunut hikikin.. :)

Sovittelin sitten tänään Match Showta varten sille suitsia (hyvissä ajoin, aikaa on vielä yli kuukausi...). Muistin, että  mulla on nuo yhdet ruskeat suitset ja nehän sopii Taaville tosi hyvin. Lisäksi siellä mätsärissä on kuolainpakko ja olen nyt miettinyt, että mitkä olisi kaikkein mukavimmat.
Tämän päivän kokeilun perusteella kumikuolain on ehdottomasti poissa laskuista. Suoran kanssa Taavi ei osaa edes syödä porkkanaa ja se mässyttelee kuolainta kokoajan, lisäksi kuolain vetää suupielen taivaisiin (vaikka se olisi säädetty roikkuvaksi). Se mikä tyhmintä, Taavin suu jää sen kanssa osittain auki ja huulten välistä paistaa hampaat.. :D Nivelletty kumi oli selvästi mukavampi, mutta suupielien ongelmaa sekään ei poistanut.



Oikeasti tilanne näytti vielä paljon tökerömmältä, varsinkin kun hampaat pilkotti huulien välistä..

Seuraavaksi varmaan sitten kokeillaan Taavilla välillä käytössä ollutta monipalloniveltä oliivirenkailla. Järkeilin, että se ainakin mukautuu suun mukaan ja on ohut. Kumista ajattelin siksi, että se olisi pehmeämpi suussa, kuin metallinen, mutta minkäs teet, mielummin miellyttävä sitten muuten.

Tallilta löytyi myös sellainen hevosten leikkipallo, jipii! Taavi tosin ei ainakaan vielä hyppinyt riemusta pallon nähdessään, ei se sitä kyllä yhtään pelännytkään. Palkkasin sitä aina, kun se tönäisi palloa eteenpäin, täytyy joku päivä jatkaa harjoituksia. Yritin saada sitä myös houkuteltua ottamaan kiinni pallossa olevasta kahvasta. Laitoin siihen jopa melassia, mutta ei niin ei. :D

Sen jälkeen vein Taavin takaisin ulos pallon kanssa. Taavi meni syömään ja muut juoksivat pitkän aikaa rinksaa ympäri tarhaa, kun heiteltiin Katjan kanssa palloa ilmaan. Eivät nekään sitä pelänneet, mutta innostuivat vain irrottelemaan. Taavi kävi välillä katsomassa minua ja palasi sitten taas syömään.

Innostuihan sekin lopulta vähän ravaamaan ja painitkin se otti Einon kanssa. Pääsivät sitten sisäänkin jo koko lauma. Mie vielä kylmäsin Taavin jalan ja laitoin siihen Arnikaa.
Paikallaanseisominen tuntuu olevan vähän hakusessa taas, niiden vapaapäivien jälkeen Taavi on ottanut vähän takapakkia harjoituksissa. Pitäisi taas vaan käydä kävelyllä, ehkä se sitten jaksaisi taas paremmin keskittyä.
tsäriä vartenkin pitäisi harjoitella, raviakin varmasti voi jo taluttaen lisätä liikuntaa, ravaa ja riehuuhan se tarhassakin. Ensiviikollahan saa jo alkaa selästäkin ottaa ravia.

Jalan kylmäystä olen nyt miettiyt vähentäväni ja jättäväni sen vain "rankkojen" päivien tavaksi. Taavi ei ole erityisen mielissään polveen kohdistuvasti lääppimisestä jatkuvasti, lämpölinimenttiä tai savea se ei oikeastaan siedä ollenkaan (yksi kerta riitti molemmissa, seuraavalla kerralla mielipide on tullut selväksi). Kylmätä se kyllä antaa ihan hyvin, samoin Arnikaa saa laittaa (sehän ei kylmää eikä kuumaa ollenkaan), mutta onko niistä ollut ainakaan mitään hyötyä, sitä en tiedä.


Vähän tätä palloa tässä pyörittelen..

Lumikylpy

Niiiin ihanaa....!

Muut on karauttamassa ihan eri suuntaan, Taavi katsoi järkeväksi kaartaa mamman tykö. ;)


Koululiikkeiden harjoittelua ;)

Innostuihan se Taaviki pikkusen Einon kanssa juoksemaan..

Aika upea kuva Taavista!

Ja sitten Einolle painihaaste!



Tätä kaulan asentoa olen yrittänyt Taaville opettaa mätsäriä varten... Haha.. Oppiminen on vielä kesken.

2 kommenttia:

  1. Harmi kun näyttelyissäkin on kuolaimet pakolliset, on se kumma (vaikka tietysti turvallisuus on säätäjillä mielessä). Haluaisin ehkä Skinnynkin kanssa kokeilla näyttelyitä, vaan ei kyllä tulis mun esittämisestä mitään enkä haluaisi kuolaimia käyttää. Joskaan se nyt kuole siihen kun on 16 vuotta elänyt kuolaimilla ennen kuolaimettomuutta XD. Vannoin vaan että en kuolaimia käytä..saa nähdä miten käy.

    Mielenkiintoista kuulla sitten miten Taavi menestyy näyttelyissä.

    On kyllä aika paksut nuo kumikuolaimet :D, hih, ehkä himppasen liian paksut Taavin suuhun. Nuo muistuttaa semmosia korvalehteä venyttäviä renkaita, joita jotkut käyttää :D.

    Ihania nuo painikuvat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No älä muuta sano! Itseänikin harmittaa tosi paljon moinen sääntö, mutta tulin siihen tulokseet, että ehkä me sen takia voidaan laittaa kuolain ja käyttää sitä mahdollisimman vähän sitten.
      Saa nähdä miten taavi menestyy, toivottavasti sillä olisi yhtä lentävä askel ja ryhdikäs olemus kun noissa tän päivän kuvissa. ;) Ehkä turha toivo..

      Hirveän paksut on juu, ei ollenkaan hyvät. Taavi ei ole koskaan aiemmin kuolainta noin selvästi moittinut, kun nyt. Heh..

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.