tiistai 19. maaliskuuta 2013

Kynsihoito

...Minulla..



.. Ja Taavilla...




On ollut aika tuulista nämä pari päivää! Todella kylmä ja navakka tuuli on kyllä houkutellut pysymään visusti vällyjen välissä, mutta olen minä tallillakin toki piipahtanut.
Eilen Taavilla oli pakon sanelema vapaa, kun vääntyneen kengän kanssa ei paljon turhaa liiketta viitsi ottaa. Käytiin kuitenkin moikkaamassa sitä K:n kanssa päivällä

Täytin ensin heinäverkon ja Taavi olikin tullut portille sillä aikaa kuikistelemaan, kun oli vissiin kuullut tutun äänen. Mennessämme tarhalle se oli kuitenkin jo siirtynyt vähän sivuun portilta. Huutelin sitä, mutta sen piti ensin tarkistaa kuka on mukana; todettuaan sen olevan tuttu K, Taavi hörähteli taas tervehdyksen. :) Se on niin ujo, ettei se tule edes portille jos mulla on vieraita mukana.

Otettiin se tarhan ulkopuolelle ja syöteltiin vähän porkkanaa, sitten lykkäsin sen takaisin ulos. Taavi oli tilanteesta ihan pikkuisen hämmästynyt.. :D Kävin hakemassa sille tallista vielä lämmintä Greenline-velliä ja se joikin koko astin tyytyväisenä.

Tänään Taavilla oli aamusta kengitys, kaikki oli kuulemma sujunut hyvin niinkuin aina. Itse menin iltasella vasta tallille, Taavi oli kyllä odottelemassa ovella, mutta hörähdystä en saanut, koska tallissa oli muitakin. Heh..
Käytävällä ei olisi taas millään ollut malttia seisoa paikallaan ja monta kertaa jouduin muistuttelemaan paikallaanolosta. Taljalle ei tullut tänään yhtään luimua, jes! Muutenkin Taavi oli pirteän ja hyväntuulisen oloinen. Hirveä kerros ratsastajalle vaatetta ja sitten tuulta uhmaamaan. 





Mulla oli päällä kaksi teknistä kerrastoa toppahousut, fleece, toppaliivi, sen päällä tuulitakki sekä kypärän alla kypärämyssy, käteen taiteilin vielä FinnTackin neopreenihanskat ja päähän hupun. Yhtään liikaa ei ollut..

Käytiin aika lyhyt lenkki, Taavi oli ihan reipas. Jotenkin sen askeleet tuntuivat vähän oudoilta, mutten tiedä pistetäänkö asia vainoharhaisuuden piikkiin. Ehkä tilsakumiton kenkä tuntuu vähän erilaiselle pitkästä aikaa ja onhan tie toki jäinenkin.. Tilsakumien poisoton jälkeen taas näkee, miten lättäkaviot Taavilla on, etusissa pohja on heti kengän jälkeen, mitään kuppimaisuutta ei siis ole..

Taavi kulki taas suurimman osan lenkistä nenämaassa, kuin vainukoira. Se on aika koomisen näköistä niin selästä kun maastakin katsottuna.
 
 
VainuTaavi


Bongattiin lenkillä myös ensimmäiset pajunkissat, tai siis minä bongasin. Taavi ei olisi malttanut millään edes pysähtyä siksi aikaa, että olisin ottanut niista kuvan. Siksi siis kuvanlaatukaan ei päätä huimaa, mutta asia tulee selväksi.



Lenkin jälkeen jalan kylmäystä ja haavojen hoitoa se samalla harjoittelua paikallaanseisomisessa, kun hillitön melassinhimo iskee. Muuten asia sujui kohtalaisesti ja rauhallisesta, vaikka aika monta kertaa sain pyytää ottamaan askeleen takaisin, mutta yhden kerran Taavin kantti ei kestänyt enää ja se suorastaan ryntäsi melassisaavia kohti. :D Kyllä se sitten lopulta pysähtyi kuitenkin kun vähän nipistin ryntäistä (viimeinen pyyntö peruutuksessa), eikä siis kerennyt melassiastialle. Perääntymisen jälkeen Taavi sai roimat kiitokset ja namia palkaksi.
Onnistuihan siinä sitten lopulta seisoa vapaana, kun kävin hakemassa tavaroita muualta. Niin hienosti, että palkaksi Taavi sai vähän nuolla melassia lusikasta.

Heinäverkon täytöstä palatessa juteltiin sitten taas normaaliin tapaan (kun talli oli tyhjentynyt), "höhöhö" "ai nytkö sie taas tervehdit" "höhöhö" "otatko heinää lisää sinne" "höhöhö". Hah, on se vaan niin hauska. :) Heitin lähtiessä vielä vähän heinää lisää.






6 kommenttia:

  1. Ihana VainuTaavi! Taitaa ollakin aika yleistä että hepat nuuhkii maastossa, Skinnykin tekee niin :D.

    Hyvä että molemmat saitte manikyyrin :). Minua kiinnostaa kaviot, et haluaisi pistää kuvaa Taavin kavionpohjasta, näkisin millainen on lättänä kavio :D.

    Pitää vielä sanoa, että kun teillä on tuo lampaantalja tuossa bannerikuvassa, niin minua on todella alkanut himottaa samanlainen. Oon ihan hilkulla etten oo tilannu semmosta ja varmaan vielä tilaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tallinomistaja sanoi, ettei ole ikinä nähnyt tuollaista hevosta joka menee nenä maassa pitkiäkin aikoja.. :D Kai se tietty riippuu siitäkin, kuinka paljon hevosen antaa mennä vapain ohjin. Minusta on hauskaa, kun Taavi tutkistelee ja analysoi reittiä kovasti.

      Juuri tänään oli mielessä, että pitäisi ottaa kuva. Otan huomenna ja laitan sitten tänne näytille. On ihan onnettoman lättänät!

      Osta ihmeessä, tuo on oikeasti maailman mukavin! Meillä ollut nyt kovassa käytössä, kun en kävelymaastoihin ole satulaa jaksanut laittaa. Ihanan pehmeä ja lämmin.
      http://paivolantila.valmiskauppa.fi/pitkavillainen-lampaantalja-p-833.html
      Tuolta olen tilannut Taavin kuolaimettomat ja sinne oli nyt tullut myyntiin myös tuollaisia pörröisiä lampaantaljoja. Mielestäni ihan sopuhintaankin ja pikkukuvissa näytti olevan tismalleen samanlainen kun meidän! :)

      Poista
    2. Ooh, kiitos linkistä. Eikäh, mä oon niin innoissani siitä *varustehankintatäpinä*
      Myö männään ilman satulaa maastossa, se on parhautta. Ja sittenhän meillä on tuo lammaskarvasatula -se on aivan ihana. Sillä perusteella tuo taljakin ois ihana. Mietin vaan sitä meidän tulevan satulan "satulahuovaksi" mahdollisesti. Täytyy nyt malttaa mielensä ennenku oikeesti saan itselleni perusteltua tuon muullakin kuin "se on niin ihana". Voihan sitä käyttää pulkassa jos heppa vetää kamuja pulkassa;)?? Nimittäin ois noi hiihtoratsastusvaljaatkin hankinnassa, pitäs polle kouluttaa hommaan vielä näille lumille.

      Poista
    3. Jännä ettei oo nähnyt, minä vastikään yhdessä blogissa näin vuoniksen, joka videolla "aurasi" lunta päällään eli piti turpaa kokoajan alhaalla. Myökin männään paljon pitkällä ohjalla maastossa, niin sillä kai se heppa nuuhkii, se on kuin vainukoira todellakin. Tuntuu, että se haistelee, mikä hevonen on mennyt, ja onko mennyt moottorikelkka ja onko mennyt hirvi tms.

      Poista
    4. Joo, meillä samallalailla haistelee ja analysoi selvästi ihan kaikkea. Erityisen tarmokkaasti se haistelee jos kauempana asuva ravuri on käynyt meidän kulmilla lenkillä. :D Huomaa, että asia häiritsee Taavia kovasti.

      Kyllähän tuollaiselle taljalle monta käyttötapaa löytyy, ei se hukkaan mene. ;) Olen itsekin joskus pitänyt sitä satulan alla ja länkän alla varsinkin tuli joskus pidettyä.

      Poista
  2. Ainii, meidän kissa jutteli samaan tapaan kuin Taavi *kurr*-ääntein

    VastaaPoista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.