tiistai 26. maaliskuuta 2013

Taavi ja Taavin pallo

"Ja mitähän tolla oli tarkotus tehdä?"


Lueskelin Raudattomasti-blogia ja sain sieltä idean opettaa Taavikin pelaamaan pallolla. Myös Skyfighter-blogissa on ollut tästä juttua jo aiemmin.

Kävinkin sitten heti tänään ostamassa Taaville oman pallon ja heti tallille kokeilemaan (itseasiassa niin innolla lähdin, että unohdin avaimetkin kotiin.....). Kävin hakemassa Taavin ulkoa ja se sai syödä rauhassa Lusernit, laittelin sillä aikaa heinäverkon valmiiksi.

Harjailin Taavin käytävällä irti. Taaviin on iskenyt joku AD/HD-pöpö, eikä se malta pysyä paikoillaan yhtään, todella rasittavaa, kun kokoajan saa olla palauttamassa sitä paikalleen. Harjailun jälkeen alettiin sitten tutkia palloa.

Alkuun palkitsin jos Taavin turpa kävi edes lähellä palloa, se menikin nopeasti jakeluun; pian Taavi seisoi turpa pallon vieressä pitkänkin aikaa ja mulkoili minua "riittääkö jo, onks hyvä??".. Harmi, etten saanut tästä videota. :D Vaikeutin tehtävää, että palloon piti myös turvalla koskea, sen hoksaamiseen meni jonkin verran aikaa, välillä meni monta kertaa hyvin ja sitten taas unohtui koskettaa. heh..

Lähdettiin sitten vähän pihalle kokeilemaan lisää. Siellä oli tosin ihan liikaa kaikkea muuta mihin keskittyä. Pätkittäin Taavi seurasi palloa ja kävi koskettamassa, mutta työntää se ei sitä ymmärtänyt ja välillä se unohti koko pallon. Multa loppui tosi nopeasti makupalatkin, joten lähdettiin sitten takaisin sisälle.

Päätin vielä kokeilla sisällä uudelleen, kun kaverit oli tulleet sisälle ja Taavi osoitti oma-aloitteisesti kiinnostusta palloon. Ja tadaa! Tutussa ympäristössä kavereiden keskellä rauhassa palaset loksahtelivat kohdalleen. :) 

Taavi innostui palloilusta lopuksi kovasti, vaikka alku ei ollutkaan kovin rohkaiseva. Taavi vaan on vähän hidas syttymään ja sillä kestää tajuta aika kauan, lisäksi se tarvitsee paljon kehuja ja motivointia. Se ei ole kova yrittämään mitään, joten se helposti jää vain odottamaan, että sille kerrotaan kuinka homma tehdään. Ajattelin, että tällaiset pallopelit ja vastaavat auttaisivat Taavia rohkaistumaan, että se oppisi ratkomaan ongelmia itse ja nopeammin.

Tässä tämänpäiväisestä videota: 







Kyllä se siitä lähtee! :)

2 kommenttia:

  1. Ihana palloilija :D. On kyllä kivaa puuhaa tuo. Videot on kyllä ihan huippuja:). Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja video enemmän kuin tuhat kuvaa. Vaikka joskus ne kuvat kyllä vangitsee jonkun hetken videota paremminkin, mutta silti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä hauskaa ja ilmeisesti Taavistakin, kunhan ensin hoksasi. Ei olisi sitten malttanut ollenkaan lopettaa pallottelua. :D

      Tuo on totta, mitä sanoit videoista!

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.