sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Maastakäsin-harjoittelua ja maailman ihanin Taavi

Kaverikuva :D

Kävin tänään iltapäivästä tallilla. Taavi oli vielä ulkona ja näytti jotenkin tosi suloiselta, oli pakko ottaa pari kuvaakin heti. Taavi tulikin minua portille vastaan ja lähti mielellään mukaan. Tallissa se sai taas ruuat naaman eteen. Ollaan harjoiteltu seisomista karsinassa, vaikka ovi olisi auki. Sujuu jo kohtalaisesti, välillä Taavista tulee malttamaton ja se laittaa toisen tai molemmat etuset kynnyksen yli. Käyn aina peruuttamassa sen takaisin, palkitsen ja menen jatkamaan tekemisiä muualle. 
 
 
Ehkä suloisin ikinä. :)


Siellä sitä odotetaan niin nätisti...

Syömisen jälkeen otin Taavin naruriimussa käytävälle vapaaksi ja harjoiteltiin paikallaan seisomista. Meinaa olla ihan mahdoton juttu, kun taavin tekisi mieli tutkia kaikkea tallissa. Kun tallityöntekijä tuli vielä laittamaan iltaruokia ja -vesiä, niin meinasi palaa pienellä hevosella hermo, kun ei saanut liikkua.
Kaksi hokinpolkemaakin oli taas tullut, suihkuttelin ne puhtaaksi ennenkuin lähettiin pihalle.

Harjoiteltiin tänään vähän maastakäsittelyjuttuja ja pyörittiin pihalla päämäärättömästi tutkiskellen ja auringosta nauttien. Kentällä maastakäsittelyjutuista ei meinannut alkuun tulla mitään, kun Taavi keskittynyt ollenkaan.

Pistin sen vähän töihin, tein talutusharjoituksia; temponmuutoksia, pysähdyksiä ja käännöksiä nopeassa tahdissa ja palkitsin heti, kun onnistui hyvin. Jossain vaiheessa tajusin, että olin kokoajan oikea käsi jännittyneenä ja valmiina ottamaan vastaan pysähdyksissä. Kun rentoutin käden, niin Taavikin alkoi rentoutua ja maiskutella suullaan. 

Kovasti koitettiin harjoitella myös Match Showta varten paikallaan seisomista. Nostin aina raippaa vähän ylöspäin ja pyysin seisomaan, kävelin samalla itse taaksepäin ja sivulle. Homma toimi oikeinkin kivasti ja jos Taavi meinasi lähteä eteenpäin, niin pelkkä raipan nostaminen pikkaisen ylemmäs riitti pysäyttämään sen uudelleen.

Kun olin saanut huomion paremmin itseeni, niin tehtiin vähän etu- ja takaosan väistämistehtäviä. Pyysin raipan kahvaosalla Taavi siirtämään takaosaa, se sujui hyvin, samoin peruutuksessa ei tarvinnut edes koskea ollenkaan. Etuosan kanssa oli vähän hankaluutta, Taavi lähtisi mielellään vaan eteen tai taakse, eikä sivulle. Autoin vähän riimusta ohjaamalla ja sainkin sitten yhden ristiaskeleen pelkän raipan avulla, jätin siihen koko homman ja Taavi sai porkkanapalkkion lisäksi taas keskittyä haisteluun ja omiin juttuihin.






Pikkuhiljaa sitten siirryttiin kohti tallia. Taitaa olla Taavilla kuitenkin jonkun kivennäisen puutetta, kun se olisi mielellään nuollut lumen alta pilkottavaa maata ja mutaa. Vähän hankala tilanne, kun maha ei kestä, vaikka keho tarvitsisi. Täytyy katsoa nyt jos maha rauhoittuisi jalkakivun helpotettua.
Se halusi vielä käydä Einon tarhassa haistelemassa, joten annoin sen hetken vielä sielläkin sitten tepastella. aikansa tutkittuaan se tulikin itse portille ja lähdettiin sisään.

Hassuja hajuja, harmi että kuva tärähti.

Tallissa Taavi sai taas nauttia Greenline.vellinsä sillä aikaa, kun kylmäsin ja hoidin sen polven. Sitten vielä venyteltiin joka suuntaan ja lopuksi heitin kuppiin vielä jäähyväisporkkanan. :)

Taavi on ollut nyt aika hyväntuulinen ja mahakin kohtuullisen rauhallinen. Kyllähän sekin varmasti vituttaa ja tekee kärttyiseksi jos on jalkasärkyä. :(  Harmittaa, etten aiemmin teettänyt sillä ontumatutkimusta, jotta olisin aiemmin osannut ottaa asian huomioon. Tietysti parempi myöhään, kun ei milloinkaan, moni hevonen ei pääse kuvauksiin ikinä. Sekin on surullista.




2 kommenttia:

  1. Mitä kokoa teillä on tuo Barefoot Juniper? :) Onko ollut hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hävettää myöntää, etten muista mitä kokoa tämä on, mutta epäilen fullia. :) On ollut ihan hyvä, reilua kokoa tosin. Toimii kyllä meidän käytössä hyvin ja ratsastaessa ihan kätsy. Kuolaimia en ole koettanut laittaa kiinni eli siitä ei ole kokemusta.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.