tiistai 12. maaliskuuta 2013

Väsymyksen karkoittanut tallireissuEn olisi tänään millään jaksanut lähteä tallille, päiväunet olisivat olleet paljon houkuttelevampi vaihtoehto ja nuokuinkin hetken aikaa sohvalla. Lopulta sain itseni raahattua tallin suuntaan ja laiskuus ja väsymys katosi samantien. Taavi tuli portille vastaan odottelemaan, kun kuuli minun juttelevan tallin omistajan kanssa. :)

Hain sen sisään ja sen syödessä täytin sille heinäverkon illaksi. Sitten otin Taavin käytävälle ja harjasin oikein kunnolla. Se ei ole moneen päivään äksyillyt kupeiden harjaamisesta edes sillä hikiviilalla. Toki olen ollut varovaisempi niiden kanssa, ottanut vähän hellemmin ja vähemmän aikaa, ettei Taavi kerkeäkään hermostua. Muutaman päivän se on seissyt korvat hörössä, eikä ole edes mulkoillut minua ollenkaan.

Taavi on ruvennut viskomaan tavaroita, se ottaa niistä kiinni ja nostaa ilmaan. Siitä on tullut ihan riiviö! :D Kyytiä saa niin harjakassi, ruokakipot, ämpärit ja narut.. Ajattelin, että mahtaisiko se tykätä sellaisesta kahvapallosta?"En se minä ollu ja sitäpaisi se oli jo kumollaan.."

Käytiin tänään kylällä päin kävelyllä. Tehtiin vähän taivutteluja taas ja pysähdyksiä. Kotiinpäin tein myös muutaman kerran väistöä ihan askeleen suuntaansa. Taavi oli tosi hyvä ja aika reipaskin, se kuunteli pohjetta hyvin ja taipuikin kivasti.
Vielä olisi reilu viikko kävelyä ja sitten saisi alkaa aikaisintaan ottaa mukaan ravia suorilla. Katsotaan, mitä Taavi asiasta tuumaa ja mennään sitten sen mukaan. Alkuun se tarjosi kävelylenkeilläkin varsinkin kotiinpäin ravia, nyt se on jo luopunut melkein kokonaan toivosta ja alistunut kävelyyn. On se kumma, kun ennen kiitettiin kaikesta eteenpäinpyrkimyksestä ja nyt kielletään kerta toisensa perään ravaamasta!
Tallilla taas hoidin polven ja etujalkaan olen vieläkin laittanut Betadinea, kun siinä on myös yksi hokinpolkema paranemassa. Muistin vasta kotiinlähtiessä antaa Taaville pellavaliman, parempi myöhään kun ei milloinkaan. Kyllä sitä antaumuksella syödään kupin pohjalta, ilmeisesti se on hyvää ja toistaiseksi mahakin on kestänyt sitä hyvin! Eikä maha ainakaan tänään ollut kipeytynyt nivelaineesta yhtään. Tosi hyvä jos se sopisi.


Olen lähettämässä Taavin koulusatulaa myyntivälitykseen. Olen järkeillyt, että meillä on nyt ihan turhaan niin monta satulaa, kun vain humpsutellaan eikä tietysti lisäraha koskaan ole pahasta Taavin säästötilille. Itse tykkään (ja Taavikin vissiin) tuosta uudesta Stubbenista ja se on toki maastokäytössä parempikin, kun koulusatula. Joten Prestige-Appaloosa saa luvan lähteä, niisk. Ja niinkuin sitä silloin etsittiin Elmolle kissojen ja koirien kanssa ja vannoin etten myy sitä ikinä. Niin se maailma muuttuu nopeasti!
Huomenna täytynee myös ottaa tallilta mukaan kaikki kouluhuovat ja laittaa ne myyntiin. Nyt olisi SmartPostilla lähetys vain 4e eli postimaksutkaan ei nousisi ihan pilviin.

Ei kellään olisi tarvetta? ;)

2 kommenttia:

  1. Meillä kahvapallo on ollut mahtava suksee, vaikka ensin hiukan kirveli laittaa yli kaksikymppiä pelkkään leluun. Pallo on tarhassa, jossa Pena ja painikaverinsa riepovat sitä antaumuksella joka päivä useaan otteeseen. Meillä on myös toinen tosi leikkisä kolmen ruunan porukka joille omistajansa ovat ostaneet kaksi kahvapalloa. Nämä selvästi leikkivät palloilla keskenään, vetävät palloja kilpaa jne. Suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit, on mun sit varmaan hankittava Taaville ja kumppaineille myös oma pallo. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.