sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Ihan tavallista puuhailua ja kengittäjälle asiaa..



Eilen menin iltasesta tallilla ja oli tarkoitus pitää maastakäsittelypäivä, kun on taas parina päivänä ratsasteltu. Taavi taas iloisesti tervehti minua, olisi pitänyt taas kuvata videolle. 
Käytävällä taas harjailin sen oikein pitkän kaavan mukaan, Taavi ei olisi oikein malttanut seisoa käytävällä ja se mm. repi seinästä muovitaskun (tyhjän onneksi) irti, heitti harjakassia, avasi Heikin harjapakin ja tutki sen sisältöä.... Ja kaikki tämä ihan paikallaan, vain kurottelemalla kaulalla. 


Harjoiteltiin taas lampaankarvan kanssa. Taavi suhtautui siihen alkuun taas luimimalla, mutta nopsasti se huomasi, että talja tarkoittaa herkkuja. Leikittiin aika pitkään karvan kanssa; silittelin sillä Taavia joka puolelta, laitoin kaulan ja pepun päälle ja lopulta myös selkään. taavi pysyi rentona ja hyväntuulisena kokoajan.
Taavin suureksi ihmetykseksi vein taljan pois harjoitusten jälkeen, eikä lähdettykään ratsastamaan.

Toisessa etusessa on ollut muutamana päivänä turvotusta, aluksi epäilin että jänne taas jostain syystä reagoisi, mutta sitten aloin epäillä haavoja ruununrajassa. Ilmeisesti olin oikeassa, koska olen nyt joka ilta hoitanut haavat ja turvotus on hävinnyt kokonaan.
Ilmeni nimittäin myös, että Taavilla on vanha jännevamma varmaankin juuri tuossa vasemmalla etusessa.. Kuulin siitä ihan äskettäin, tosin jäi epäselväksi mitä sille olisi tapahtunut ja milloin. Ell oli ilmeisesti vaan jossain vaiheessa todennut tarkastuksessa näin vuosia sitten.
Vasen etunen on turvotellut alkuaikoina, mutta luulin sen liittyvän vain huonoihin jalka-asentoihin ja kavioihin. Mitään aristusta tai kuumotusta siinä ei ole koskaan ollut ja turvotus jäi aika pian pois kokonaan.

Pihalla tehtiin vielä vähän maastakäsittelyjuttuja. Taavi ei oikein jaksanut keskittyä, joten tehtiin ihan vähän aikaa ja käytiin sitten kävelyllä pihapiirissä. Päästiin myös harjoittelemaan lähettämistä peräkärryn vierestä taas. Ne sujuivat tosi hyvin!

Laitoin polveen savea, kun ei ollut kovin rankka liikutus tänään. Taavi oli ekaa kertaa vapaana myös pesupaikalla. Siellä ongelmana on vieressä oleva melassipönttö ja se meinasi nytkin olla aika ylivoimainen houkutus.





Tänään en oikeastaan tiennyt mitä olisin tehnyt, mutta Taavi oli ratkaissut ongelman ja antoi minulle vapaapäivän. Se oli juossut ja paininut Einon kanssa tarhassa hikeen asti.

Taavi ei oikein tiennyt, kumpi olisi ollut kivempaa; painia Einon kanssa vai lähteä mun mukaan. Se seisoi pitkään asiaa miettimässä. :D Pellolla käveli ulkoilijoita ja kaikki kääntyivät niitä ihmettelemään, käytin tilaisuuden hyväksi ja sainkin ihan kivoja kuvia Taavista.
Sen jälkeen Taavikin oli jo halukas lähtemään talliin, muutkin tulivat melkein heti perässä. Harjailin hikisen karvan suoraksi ja kylmäsin polven. Taavi oli taas irti vesipaikalla ja tänään sujui jo tosi paljon paremmin, kun eilen. Onnistuin jopa hakemaan toiselta puolelta tallia Betadinen harjakassista eikä Taavi sillä aikaa koettanut mennä melassiastialle. Jes!!

Huomennakin on varmaan vapari, koska Taavi oli polkaissut kenkänsä mutkalle. Yksin en sitä ainakaan saa irti, joten jouduin jättämään sen kiinni.
Soitin kuitenkin heti kengittäjälle ja hän lupasi tulla tiistaina laittamaan Taaville uudet kengät. Samalla oli vähän puhetta Taavin nivelrikosta; takasiin on kuulemma vähän vaikea mitään viritellä ja nyt talvella ihan mahdoton, mutta kesällä kokeillaan taakse rollerikenkää josko siitä olisi vähän Taaville apua. Jätetään myös tilsakumit nyt pois, kun kevät on jo niin pitkällä. Taavi saattaa hyvinkin käpytellä näillä kengillä lumettomaankin aikaan vielä jos vaan saan kierrettyä hokit irti.


Itse en tietenkään pääse paikalle, kun mulla on muuta sovittuna sille aamulle. Olin suunnitellut, että olisin ensi viikolle soittanut kengittäjän ja päässyt siten itsekin paikalle kertomaan uusista kuulumisista ja kyselemään tyhmiä Taavin kavioista. Noh, hoituu se homma onneksi hyvin näinkin, tärkeintä että Taavi saa uuden ehjät kengät jalkaan. :)












Kauhea, kun joissakin kuvissa Taavi näyttää kamalan lihaksettomalta ja jotenkin huonokuntoiselta. En edes kehdannut julkaista niitä hurjimpia. Ei se minusta niin hurjan näköinen ole luonnossa! Ehkä se vaan seisoi niissä hassusti, ainakin toivon niin. Osassa kuvissa se kuitenkin näyttää ihan "normaalilta".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.