keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Suihkunraikas Taavi!


Harja selvitettynä ja taivutusleteillä yhdelle puolelle oikaistu, häntä suoristettu ja merkit kiillotettu. Ainut mitä en saanut puhtaaksi oli kaviot, argh! Noissa valkoisissa kavioissa näkyy kaikki juovat ja jurmut ja niihin kerääntynyt lika on tiukassa. Mutta olkoon.

Kenkäkin on vasemmassa takasessa vähän löysällä, mutten enää voi asialle mitään. Olisi kuitenkin pitänyt soittaa kengittäjä tälle viikolle.

Tavarat on pakattu, suitset pesty ja rasvattu, sadeloimi varattu (huomiseksi on luvattu sadetta....), kiillokkeet ja ötökkämyrkyt on myös pakattu kassiin mukaan. Heinää varattu paljon (ettei vaan nälkä pääse yllättämään), herkut on laitettu kuppeihin valmiiksi lastausta varten ja namitkin on mukana taskuun sujautettavaksi. Itselle tietenkin kypärä ja hanskat sekä raippa.

Huh. Muistinkohan kaiken?

Kävin varmuudeksi ostamassa myös numerolapun suitsiin, josko järjestäjillä ei olekaan sellaisia antaa. Siitä tuli kalli numerolappu, kun mukaan tarttui myös uusi raippa, heppanameja, W-Arnikaa ja alekorista kaivettu Horse Comfortin ötökkäloimi.

Alekorissa ei ollut kuin kahta kokoa, 125cm ja 135cm. Taavin selän pituus on 135, mutta sen suuret ryntäät tekevät joskus loimiin sen 10cm enemmän. Tässä oli kuitenkin lapalaskokset, joten päätin ottaa sen mukaan. Ideana oli myös, että voisin käyttää sitä sillä ensiyönä suojaamassa lialta ohuen ja ilmavan materiaalin takia.
 
 
Muuten loimen koko oli ihan ok ja lavoillekin tila olisi juuri riittänyt, mutta tämä malli ei selvästikään ole suunniteltu hyvinsyöneelle kylmäveriselle.... :D


Takaakin pituus oli ihan ok..

 Onneksi hätä keinot keksii ja paalinnaru korjaa pikkupuutteet. :D

Onneksi on FB. Laitoin sinne tämän viimeisimmän kuvan kertomuksineen ja kuinka ollakaan, all these ups and downs-blogin Jenna kertoi heillä olevan päinvastainen ongelma. Fasulla on taas megaiso loimi ja vatsaläppä aivan tajuttoman iso. Joten alustavasti sovittiin, että vaihdetaan loimet päittäin ja näinollen molemmat hepat saa sopivammat loimet. Ihan mahtavaa!
 
 
Lettipäinen, kiiltävä heponi mun. Läsi melkein häikäisee valkoisuudellaan!8 kommenttia:

 1. Jos ei paalinarulla (tai jesarilla) pysty korjaamaan niin sitten kohde on jo oikeesti rikki :D Tsemppiä mätsäriin!

  VastaaPoista
 2. Hieno Taavi! Onnea mätsäriin!

  VastaaPoista
 3. Niin komea poika! Tsemppiä ja kivaa päivää!

  VastaaPoista
 4. Onnea matkaan, kyllä on komia kylmäverinen sinulla, sen kanssa kelpaa kyllä mennä. Minäkin oon sopeutunut kuolain-ajatukseen ja olen päättänyt että me mennään lämminveristen näyttelyihin ennenpitkää. Antaa hännän kasvaa ensin vähän. Yritän varjella jokaista jouhta koko kesän ajan.

  Vähänkö mahtava tuo sinun paalinaruviritys. Pitäis olla kylmäverismallisille omat loimet :D. Ihan kuin minä löydän puolestani ravikaupoista lämminverisen kropalle sopivia loimia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menkää ihmeessä Skinnyn kanssa näyttelyyn! Se on ihan hauskaa, eikä ne kuolaimet siellä suussa onneksi vielä mitään haittaa, kun niitä ei käytä. :)

   Hehe.. Paalinnaru korjaa kaiken, hyvin oli loimi pysynyt virityksen kanssakin. ;) Pitäis olla joo joku oma isomahaisille ja leveäkroppaisille suunniteltu mallisto. Tossa loimessa kyllä oli aika onneton säätö, varmaan monessa muussa erilainen. Onneksi saaan sen luultavasti vaihdettua tosiaan päittäin toisenlaiseen.

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.