lauantai 25. toukokuuta 2013

Miesten maastolenkki + vaskitsan yliajo

Taavilla oli sitten perjantainakin vapaa, kun en ajoissa kerennyt tallille. Kävin siellä kuitenkin täyttämässä heinäverkon ja antamassa Greenline-puuron. Sainkin oikein ilahtuneen hörinätervehdyksen taas. :)
Mahanalus oli taas ihan kupattu, oikein kunnon makkaraksi oli turvonnut osa mahanalusesta. Huh! Laitoin siihen Summer Relief-geeliä ja sen päälle terva-Helosania.
 
 Tänäänkin Taavi hörisi tarhan portilla, kun sille kauempaa höpöttelin, käytiin välissä tallissa ja ulos tullessa Taavi vaativasti oikein hirnahti! :D Ötökkähuppu oli päästä tippunut, mutta onneksi tänään ei ollut paljon ötököitä.
Laiteltiin Taavi tallissa kuntoon ja K kiipesi ratsaille. Mie otin pyörän ja lähdettiin maastolenkille. Taavi oli ihan reipas ja mukava koko lenkin ja ottivat vähän raviakin K:n kanssa. Toki pysähdeltiin välillä syömäänkin. Lenkillä oltiin kutakuinkin kaksi tuntia. :) 


 

Saisi hienoja kuvia tossa voikukkapellossa, mutta ikävä kyllä se on jo myrkytetty...
Lenkillä minä ajoin pyörällä vaskitsan yli, se oli tullut tien reunaan ottamaan aurinkoa. Huomasin niin myöhään, että etupyörällä kerkesin väistämään, mutta takapyörä meni suoraan yli. Tajutessani tilanteen vakavuuden huusin kuin syötävä ja K pelästyi, luuli kuulemma vähintään karhun tulleen metsästä.
Onneksi vaskitsa selvisi yliajosta ilman näkyviä vammoja ja luikerteli pusikkoon piiloon. Takaisinpäin tullessa samainen kaveri oli tullut taas ottamaan aurinkoa siihen samaan paikkaan. Tällä kertaa Taavi meinasi kävellä sen yli. Kovan onnen vaskitsa, mahtoi se kirota meitä! ;) 
 

Tallissa vielä pesin Taavilta hiet pois ja puhdistin mahanalusen, josta oli onneksi turvotus laskenut. Pesun jälkeen laitoin mahan alle terva-helosania, sitten lähdin hakemaan ötökkämyrkkyä ja aloin suihkimaan sitä Taaviin. K sitten kysyi, että "mitä toi on?" ja katsoessani pulloa, totesin: "karvankiillokettahan tämä".. :D Että on sitten huomenna liukas hevonen. Hain vielä sen oikean ötökkämyrkyn ja laitoin sitäkin, Taavi on kuulemma ihan kemikaalipöllyssä nyt.

Käytiin vielä tarhasta kaivamassa kadonnut ötökkähuppu ja täyttelin heinäverkot.

2 kommenttia:

 1. Voi pientä vaskitsaa, onneksi selvisi! minua säälittää aina jos "ötököillekään" käy jotain. Tuo teijän länkkä on kyllä hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan selvisi, en kestäisi elää tiedon kanssa, että olen ajanut vaskitsan kuoliaaksi!

   Länkkä on kyl ihan kiva ja näyttää ton lampaankarvan kanssa istuvan aika tasaisesti selkään. Ainakin tarpeeksi tasaisesti, kun harvoin on käytössä. :) K sillä tykkää mennä, tavalliseen penkkiin en häntä enää saa.

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.