keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Myrskyratsastusta ja vappulastausta

Muutamat viimepäivät ovat menneet ihan tavallisisssa merkeissä. Kamerakaan ei ole ollut mukana, joten en ole sitten viitsinyt kirjoitella kuvattomia tekstejä. Sain kuitenkin vihdoin viimein tehtyä tuonne yläreunaan esittelyn myös itsestäni. Taavinkin esittelyä olisi tarkoitus joskus muokata.

Etujalka on toisina päivinä kuivempi ja toisina vähän nesteisempi, mutta edelleenkään se ei arista eikä Taavi onnu sitä kovallakaan ravatessa. Mietin, onko kesäkenkiin siiirtymisellä osuutta asiaan....

Sunnuntaina käytiin Taavin kanssa kylällä päin kävelyllä, mentiin myös jonkin verran ravia pehmeissä kohdissa. Siirrätin kotiintullessa takaosaa vasemmalle ja oikealle sekä asettelin päätä. Vasemmalle takaosan siirtäminen on vaikeaa ja palkitsin Taavia pienestäkin yrittämisestä siihen suuntaan.
Autojakin tuli vastaan, eikä Taavi niitä säikkynyt, vaan käyttäytyi kuten ennenkin.

Maanantaina oli vapaapäivä.

Tiistaina kävin iltasella tallilla. Hirveä keli, tuuli aivan hirmuisesti ja välillä vettä tuli kaatamalla. Sain Taavilta iloista hörähtelyä, kun menin. On se vaan niiiiiin suloinen. :)
Käytiin tienristeyksessä vähän ympyrällä työskentelemässä, lähinnä siis taivutusta koetin saa molempiin suuntiin ja vähän käynnissä askelta pidemmäksi. Menestys oli vähän vaihtelevaa, kun välillä tuuli ja sade veivät Taavin keskittymiskyvyn.
Laukattiin vielä peltosuoran toiseen päähän ja puolessa välissä Taavi päätti poiketa pellolle. Heh. Onneksi olin jo kauempaa arvannut sen aikeet, joten pysyin selässä. Komensin ja sen jälkeen jatkettiin laukkaa vielä loppusuora.
Takaisinpäin tultiin sitten rentoa ravia, Taavi ravasikin tosi kivaa ja pitkää askelta. Yhden kerran sen jalka upposi routakuoppaan, hui! Onneksi ei käynyt pahemmin, eikä Taavi tuntunut välittävän mitään.
Takaisin tullessa meidät yllätti kaamea vesisadekuuro ja viimainen tuuli; Taavi käänsi pepun kohti tuulta ja siinä me seistä tönötettiin, kunnes sade lakkasi. :D


Tänään meillä olikin sitten lastausharjoituksia taas. Yhdet hätäkakat tuli tänään, kun laitettiin kaikki luukut kiinni (olin edelleen herkkujen kanssa kopissa), mutta traumoja ei jäänyt. Huomattiin myös, että yläluukun sulkeminen saa aikaan jännittymistä, joten voi olla että Taavi matkaa yläluukku auki. Elmo oli aikoinaan ihan samanlainen, se oli ihan tyytyväinen yläluukku auki, mutta sen ollessa kiinni Elmo hermoili ja hikeentyi.


Näin sitä lunkisti kopissa oleskellaan...

Välillä piti testata, että onhan se puomi varmasti kunnolla kiinni...

Kaksi kertaa vangittiin Taavi kokonaan koppiin, tosin toiselle kerralla jätettiin se yläluukku auki. Ihan rennosti sujui ja sain mennä jopa etupuomin alikin omalle puolelle. Meillä oli myäs korvahuput ja heinäverkko mukana, etteivät ne sitten yhdisty siihen varsinaiseen lähtöpäivään.
Yhden kerran Taavi meinasi kääntyä kopissa puomin ollessa vielä kiinni, mutta onneksi luopui aikeista. Mietittiinkin, että voisi tämän reissun jälkeen suunnitella sitä 2/3-kohdassa olevaa väliseinää, josta saisi tukea, eikä tulisi houkutusta kääntyä. Taavi tuli kuitenkin aina vaan rohkeasti takaisin koppiin ja päätettiinkin harjoitukset pelkkään sisälle tuloon, herkkujen syöntiin ja ulostuloon.

Viikonloppuna olisi sitten tarkoitus ajaa lyhyt lenkki ja palata takaisin kotipihaan. Katsotaan mitä sen jälkeen tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.