perjantai 31. toukokuuta 2013

Kasvi kun kasvi, kunhan se on voikukka!Eilen käytiin Taavin kanssa iltasella maastoilemassa lähimetsissä. Rämpiminen ja taapertaminen metsissä tekee varmasti hyvää, on ihan erilaista liikuntaa, kun tasaisella hiekkatiellä kävely. Ja mikä parasta, ötököitä ei ole niin paljoa ja ilmakin on viileämpi metsän varjossa. Taavikin tykkää mennä metsässä, tosin nyt kesällä vihreää syötävää ei voita mikään. Se olisikin kokoajan pysähtymässä syömään, eikä sitä meinaa saada enää jatkamaan matkaa, kun ruokatauko pitäisi päättää.

Pesin illalla myös vatsanalusen ja samalla puhdistelin myös tota esinahkapussia. Miten sinne voikin kertyä ryönää niin paljon.. Yök. Taavi on alkanut taas inhoamaan haaruksiin laitettavia rasvoja yms. tököttejä, en ymmärrä mistä se johtuu. Luulin en johtuvan kirvelystä, mutten usko Helosanin kirvelevän. Pelkkä vesipesu saa sen nostelemaan jalkoja "yök"-asenteella.
Ötökät ovat kyllä antaneet haarusten olla onneksi melko rauhassa, mutta mahanalus on sitäkin suuremmassa ruokailukäytössä. Se on jatkuvasti turvoksissa ja ruvilla. Olen laittanut siihen ruiskulla jopa sitä Switch Pour Onia suoraan, se rauhoitti tilannetta ehkä vähän.Vatsa tänään, vain vähän turvotusta, oikeastaan vain tossa ihan edessä, mutta kovasti kutisi..

Tänään oli tarkoitus myös ratsastaa, mutta ympärillä pyörineet ukkoskuurot saivat toisiin ajatuksiin. Ei sitä kovin kauas viitsi lähteä, ettei sitten ole keskellä metsää, kun ukkonen yllättää. Otin Taavin tarhasta ja käytiin syömässä vähän vihreää.
En käsitä, miten voi hevonen olla niin hulluna voikukkaan?! Se valikoi kaikista kasveista vaan voikukat ja muita se ei edes vilkaise. Voikukistakin se syö mieluiten tällähetkellä vaan kukat varsineen.

Talliin pääseminen olikin työn takana, kun Taavi olisi vaan halunnut syödä. Jouduin tosissani komentamaan sitä ja vetämään, kun se muulitti nurmikolle. :D Haha.


Piti vaihtaa riimukin, kun se edellinen hajosi. Olihan se varmaan vajaan kuukauden käytössä.. :)Omnomnom, Taavi ruokailee....

Ajattelin harjauksen jälkeen, että mennään taas Einon tarhaan tekemään jotain juttuja, mutta sitten alkoi sataa vettä. Oltiin sitten tallissa ja sain hiottua vähän temppuja. "Anna pusu"-temppu alkaa olla viimein valmis! Jee! Pallotemppua koetin jalostaa syöttelyksi. Se jäi kesken, mutta yritys oli Taavilla kova ja se oli innokas kokeilemaan, mahtavaa edistystä siinäkin.
Seuraavaksi ajattelin, että opetan Taaville sen irvistyksen tai hymyilemisen, saas nähdä. :) Lisäksi haluisin jonku vanerinpalan, jonka avulla pystyisin opettamaan Taavin myöhemmin korokkeelle. Se ois siistii! Pitää vaan ensin olla tarpeeksi kestävä koroke.. ;)

Temput meni tosi hyvin ja Taavi toimi muutenkin hyvin, odotti vapaana jos kävin hakemassa nameja lisää, peruutti pelkästä osoituksesta jne.

Täytin sille vielä verkon ja annoin greenline-puuron. Senkin kanssa ollaan pikkuhiljaa edistytty. On kamalan vaikeaa seisoa siellä kauempana odottamassa, että saan puuron rauhassa kuppiin. Kokoajan tekisi mieli tulla viereen komentamaan, että nopeammin ja kavereille kanssa pitää kokoajan kiukutella. Ja sitten kun pyydän taaksepäin, nakellaan niskoja korvat päätä myöten, pyöritellään silmiä sieraimet laajana ja ollaan niin kamalan hurjaa, että voi taivahan vallat.. :D On se hurja.

2 kommenttia:

  1. Meillä tuppaa hyttyset ja polttiaiset kuppaamaan tamman nisien välin ja mahan hirveään kuntoon. Iso apu on ollut kuitenkin semmoinen sekoitus kun tummeli + terva ja vielä lisäksi ötökkämyrkyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on ollut käytössä nyt Helosan+tervahajuste-yhdistelmä ja on kyllä avuksi. Pitää vaan muistaa pestä, kun kerää likaa itseensä. Sen päälle olen sitten suihkinut vähän ötökkämyrkkyäkin, kun ei rikkinäiselle iholle sellaisenaan viitsi.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.