maanantai 6. toukokuuta 2013

enpähän pistäis vastaankaan kuljeskelemista ihan kahdestaan


Eilen käytiin vain pikaisesti lastailemassa Taavia koppiin ikäänkuin varmuudeksi. Se oli ehkä ihan hyväkin, pientä epäröintiä oli ilmassa. Käytiin kopissa muutamia kertoja ja jätettiin harjoitukset siihen.
Tänään käytiin Taavin kanssa vähän pidemmällä maastolenkillä, kun kelikin oli ihanan aurinkoinen ja lämmin.

Sain Taavia tarhasta hakiessa sydämensulattavan tervehdyksen; Taavi oli toisella puolella tarhaa, huutelin sitä ja se lähti kävelemään kohti ja samalla höristeli pitkin matkaa moneen kertaan. Voi että se osaa olla suloinen. :))

Taavin syödessä Lusernia, täytin sen heinäverkot. Yhteen verkkoon onkin tullut reikä, mutta menee kyllä meidän käytössä vielä. Voisihan sen itse jollain patenttiratkaisulla parsia pienemmäksi.

Syömisen jälkeen harjailin taavin käytävällä ja lähdettiin lenkille. Laitoin selkään vaan lampaankarvan. Taavi oli tosi reippaanoloinen ja liikkui mielellään. Käytin välillä metsässä samoilemassa (ja syömässä) ja palattiin sitten taas tielle takaisin. Käytiin myös peltotiellä pitkästä aikaa, se on ollut koko talven auraamaton. Mentiin ihan reippaitakin pätkiä laukkaa ja ravia ja vastapainoksi sitten pysähdeltiin syömään tuoretta ruohoa sillointällöin.

Takaisinpäin tultiin reipasta laukkaa peltosuoralla ja yhdessä ylämäessä, mutta sen jälkeen loppumatka käveltiin. taavi poikkesi metsässä syömässä ja pissalla yhdessä vaiheessa. Lisäksi viime kesältä tuttu tankkauspaikka on taas sulanut, eikä sitä voi ohittaa pysähtymättä. :) 
 
Kävin tänään ostamassa Taaville traileriin sellaisen ruokakupin, jonka saa roikkumaan. Samalla mukaan tarttui täytepala tikkariin ja kylmäyssavea. Itselle ostin uudet hanskat, kun ei taida olla mätsäriin yhtiäkään edustuskelpoisia..

Savea laitoinkin sitten etujalkoihin ja takapolveen, vaikkei Taavi siitä pidäkään. Annoin sille vielä lähtiessä Greenline-vellin kuppiin.

Mätsärivalmistelut alkaa olla aika hyvällä mallilla (paitsi lähtölistoja tässä odotellaan, että voisi suunnitella aikataulua....). Taavin pesu on keskiviikkoiltana ja sen jälkeen se viettää lopun ajan loimen alla. Suitsien kanssa tehtiin viime hetken muutos, kun ostin 5eurolla jo pitkään haaveilemani suitset sileällä otsa- ja turparemmillä. Ne ovat simppelit, siistit ja sopivat minusta Taavin "työhevostyyppiin". Kuolaimiksi laitoin niihin kolmipalat, niin on samaa sävyä lukkojen kanssa. ;)


Mätsärivarustus puunattuna ja öljyttynä
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.