perjantai 11. tammikuuta 2013

Reipas koululainen!

Heti alkuun silmätilanne (huomattavasti parempi tänään) :





Taavi oli taas sisällä kun menin ja pitkästä aikaa kuulin hörinää tervehdykseksi. Kävinkin heti moikkaamassa ja tarkastamassa silmän tilanteen. Se on jo paljon parempi, turvotus on laskenut ja haava umpeutunut.

Heitin Lusernit taas kuppiin ja sillä aikaa raahasin tavarat satulahuoneesta. Olen nyt pari kertaa ratsastanut estesatulalla, ikäänkuin vaihteluksi ja koska koulusatula pitäisi ehdottomasti kavennuttaa, se on ihan liian nyökyllään edestä kohottavasti huolimatta. Estesatula istuu edestä kohottavan romaanin kanssa tosi kivasti ja Taavi on ainakin toistaiseksi liikkunut sen alla reippaasti.

Siirsin Taavin syömisen jälkeen käytävälle ja laittelin siinä kuntoon, vähän sain äkäilyjä toisesta nälkäkuopasta kauemmin ja kovemmin harjatessa (en mitään kamalan vakavasti otettavaa), mahaääniäkin kuului. Uusi heinäpaali on taas eilen avattu.
Lähdettiin sitten varustamisen jälkeen kentälle vaihteeksi, aika vähän on tullut siellä pyörittyä ja koska viikonloppuna on tarkoitus taas osallistua tunnille, niin olisihan se hyvä vähän harjoitella kotiläksyjäkin. Laitoin vaihteeksi kannuksetkin, kun niistä oli viime tunnilla puhetta ja lupasin seuraavaan valmennukseen laittaa kokeeksi.

Olin valmistautunut, että saan taas pyytää ja hoputtaa Taavia, joka ei yleensä ole erityisen motivoitunut kentällä. Mutta mitä vielä; sehän oli oikeinkin reipas eikä meidän tarvinnut edes keskustella kentälle menemisestä tai menemättä jättämisestä.
Tein alkuun käynnissä pysähdyksiä ja muutaman peruutuksen. Alkuun Taavi peruutti vinoon, mutta kun sain sen suoristettua, niin se alkoi peruuttaa tosi hyvin. Se teki ihan loistavia peruutuksia, pyysin aloittamaan peruutuksen ja se peruutti niin kauan, että annoin jonkun muun avun. Aivan mahtavaa, se tässä postauksessa selitetty "kikka" tosiaan toimii!


6.1.


Kevyessä ravissa työskentelin ympyröillä ja pitkillä sivuilla pyysin ravia vähän eteen. Alkuun oli vähän kankeutta taipumisessa ja Taavi meni pitkänä pötkönä, mutta erittäin aktiivinen myötääminen sisäkädellä ja vahvempi ulko-ohja sekä sisäpohje auttoivat asiaa ja Taavi alkoi ihan mukavasti myötäillä. Tietenkin oli helpompi ratsastaakin, kun hevonen liikkuu ihan oma-alotteisesti eteen.

Väistöjäkin tehtiin taas pitkällä sivulla, samaan tapaan kuin tunnillakin. Nyt nekin sujuivat todella hyvin. Pari kertaa jouduin huomauttamaan, ettei laiskotella ja sitten tuli tosi hienoja ristiaskelia, eikä Taavi karannut uralta. Sitten vähän harjoituravissa työskentelyä, ympyröitä, kulmia yms. ihan yleisesti haettiin pyöreämpää muotoa taas. Sai oikein välillä pidättää, että Taavi pysyi alla! Hassua, piti oikein pariin kertaan tarkistaa, että onhan mulla varmasti oikea hevonen alla. :D



6.1. ratsastustunnilta


Laukat nousivat oikealle hyvin, tehtiin vähän keskiympyröitä. Vähän meinaa tasapaino mennä jossain vaiheessa ja Taavi alkaa painaa kädelle ja kaatuu sisäpohjetta vasten, samalla laukka alkaa huonontua. Mutta eipä siltä nyt vielä voi kummoista odottaakaan, kun on lähinnä maastossa laukattu.
Vasemmalle tuli ensin pari väärää, kun koetin nostaa ihan vaan kulmasta pienellä taivutuksella. Sitten suosiolla käänsin pienelle ympyrälle ja siitä sitten pitkälle sivulle laukkaa, vähän raipalla napautin ulkotakajalkaan ja heti meni oikein, pukin kautta tosin. ;) Annoin laukata pitkänä kentän ympäri pari kertaa sen kummempia vaatimatta. Porkkanapalkka päälle ja vähän aikaa kävelyä.

Lopuksia vielä venyteltiin vähän pidemmällä ohjalla kevyessä ravissa. Taavi ei oikein ensin meinannut hakea alas, kun oli kaikkea jännää, mutta sain kuitenkin sen suostuteltua. Loppukäynnit käytiin kävelemässä pellolle auratulla tiellä.

Tallissa riisuin varusteet ja Taavi pääsi karsinaan syömään heinää. Tein sille vielä psylliumin ja sitten sen päälle väkirehut, jotka muut oli saaneet sillä aikaa, kun Taavi oli töissä. Syömisten jälkeen harjasin vielä karvat suoriksi ja katselin, että alkaa kuivua. Lopuksi vielä pihkaa silmän ympärille ja porkkana kuppiin. :)



6.1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.