tiistai 15. tammikuuta 2013

Aamujumppaa

Eilen väsytti huonosti nukutun yön jälkeen sen verran aamusta, etten millään päässyt sängystä ylös. Taaville tuli siis vapaa, koska en enää iltavuoron jälkeen viitsinyt lähteä tallille.

En ole ollenkaan aamuihminen ja suorastaan inhoan aamuratsastuksia, joten niiden laatu yleensä on mitä on. Toisaalta, tärkeintä Taavin kannalta on vaan saada liikettä, ei niin väliä muulla. Inhoan myös siitä syystä aamuratsastuksia, että kelloa joutuu kokoajan miettimään. Rauhallinen puuhaili ei siten onnistu, vaikkakin aikaa on varattu riittämiin. Onneksi näitä on harvoin, mutta tällä viikolla on kolme sellaista päivää etten kerkeä illasta tallille ja yksi on ollut jo vapaa, joten pakko tsempata nämä loput kaksi.

Tänään olinkin sitten reippaampi ja heräsin hyvissä ajoin. Olin tallilla jo ennen kahdeksaa ja Taavi oli sopimuksen mukaan saanut aamuheinät sisälle syötäväksi. Se hörähti kun menin sitä katsomaan, mutta muuten se ei olisi kyllä halunnut lenkille lähteä, kun ruokaakin oli.
Karvanvaihto alkaa olla jo aika hyvällä mallilla; eilen väliin jäänyt harjaus näkyi tänään hirveänä karvapöllynä ja irtoamassa olevat karvat oikein törröttivät muun karvan seasta.

Suojitin, satuloin ja päähän laitoin pelkän naruriimun vaihteeksi. Lähdettiin maastoon ja tarkoituksena oli mennä sellainen suht reipas, mutta rento lenkki. Käytiinkin kiertämässä tieltä pellon kautta tallille kävelylenkki (traktorikin tuli takaa, mutta Taavi sanonut siitä mitään) ja sitten pihan poikki uudelleen maastoon päin. Päätin kuitenkin jäädä toiselle pellolle auratulle tielle. Näin äkkiseltää arvioituna auratun tien pituus on noin 400m suuntaansa.
Otettiin ensin käyntiä toiseen päähän ja alkuun Taavi koetti vähän kiemurtaa ja hidastella, mutta hyvin äkkiä sille selvisi, ettei matelu käy nyt ollenkaan. Takaisinpäin tultiin kevyttä ravia ja sitten ravissa kerran edestakaisin. Kolmen ravisuoran jälkeen otin kotiinpäin yhden suoran oikeaa laukkaa, sitten ravilla toiseen päähän ja takaisin vasenta laukkaa. Yksi nosto ensin meni väärin, mutta seuraava oli sitten ihan oikein ja Taavi jaksoi urheasti laukata koko suoran.
Vielä kerran ravattiin reipasta kevyttä ravia toiseen päätyyn ja sitten kävellen takaisin kotiin. Oli sen verran lämmin päivä (vain viitisen astetta pakkasta), että Taaville tuli ihan kunnolla hiki.

Tallissa riisuin varusteet ja muutkin hepat olivat vasta menossa pihalle, joten sopivaan aikaan palauduttiin lenkiltä. Taavi sai vielä juoda psylliumvellin ja syödä Lusern-annoksen ennen ulosviestiä. Harjailin piikkisualla karvan pariin kertaan ja seurailin, että lähtee normaalisti kuivumaan. Laitoin vielä villavuorisen sadeloimen, ettei lihakset kylmety ja ei muuta kun kamujen kanssa ulos.


Silmätilanne tänään:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.