sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kraniosakraali-terapiaa!

Taavilla oli tänään kraniosakraali-käsittely, mun piti ottaa kamera mukaan ja kuvata Taavin reaktioita. Muistin kyllä kameran, mutta akun mukaan ottaminen olisi helpottanut tosi paljon kameran saamista hereille.. Vähän otti päähän!

Menin tallille noin puolta tuntia ennen ja otin Taavin sisälle syömään Lusernit sekä hiivat ja juomaan. Täyttelin samalla heinäverkot ja sitten harjasin pahimmat irtokarvat pois. Taavi taas luimisteli mulle, kun mahan alta kuopsutin ja napsauttipa kerran hampaillakin, siitä hyvästä kyllä komensin sitä. Sen jälkeen kaikki luimiminen loppui... Ota tosta nyt sitten selvää, että onko se kipeä vai ei.

Santtu tulikin pian ja päästiin aloittamaan. Taavi otti odotuksista poiketen samantien rentoiluvaihteen käyttöön ja alkoi nuokkua ihan tosissaan. Aiemmin se on ollut levottomampi ja varautuneempi käsittelyssä. Viimeisestä hoidosta on kyllä jonkin verran kulunut aikaakin, kun joulun aikaan Santtu ei kerennytkään paikalle. Ehkä Taavi jo osasi yhdistää, että tämän ihmisen käsittelyssä tulee hyvä olo.

Positiivista oli, ettei Taavilta tällä kertaa löytynyt mitään suurempaa jumia. Se oli kuulemma enemmän symmetrinen, kuin aikaisemmin ja kaikinpuolin "pehmeämpi". Se selänkin lämmin kohta oli vain karvoiltaan ohuempaa, siitä ei löytynyt mitään kipeää kohtaa tai muutenkaan outoa. Lonkankoukistajat olivat vähän kireällä, varsinkin vasemmalla. Ja satulavyön kohdalta kainalon yläpuolelta vasemmalta Taavi vähän nyrpisteli nenää.
Muuten se nautti hoidosta todella paljon, suurimman osan ajasta se nuokkui silmät ummessa ja kaikkein parhaimmissa kohdissa se ojensi päätä, laittoi silmät kiinni ja venytti ylähuulta oikein nautinnollisesti. Lopussa se teki taas kunnon haukottelusarjan ja vaikutti olevan kovinkin tyytyväinen. :)

Santtu sanoi, että Taavin ilme on muuttunut eloisammaksi ja se vaikuttaa muutenkin hyvinvoivalta ja terveenoloiselta. Mielenosoituksetkin ovat ihan hyvä juttu, kun aikaisemmin Taavilla ei tuntunut olevan mielipidettä yhtään mistään. Ja nythän se myös on alkanut näyttämään niitä "lempeämpiäkin" puolia itsestään, haluaa olla halittavana välillä ja viihtyy pää sylissä pitkiäkin aikoja. Kai se on huomannut, että sen koti on nyt täällä ja me ollaan sen omia ihmisiä. :)

Katseltiin vielä satuloita yhdessä, kun se Prestige pitäisi nyt viimeinkin kaventaa. Tultiin siihen tulokseen, että kerron alla olleen edestä kohottavan romaanin kanssa se on ollut hyvä ja arvioikoon sen perusteella sopivan kavennusmäärän. Sen enempää ei osata itse sanoa, mutta 1-2 kokoa pienemmäksi.
Estesatula on sään kohdalta vähän liian kapea selkärangantilastaan, mutta geelin kanssa parempi, menee varmasti käytössä. Ja koska olen sillä viime aikoina ratsastanut, niin ei sen pitäisi kovinkaan epäsopiva olla (Taavilla ei yhtään jumia satuloiden kohdalla). 
Näytettiin vielä Taavin kaviotemppua myös Santulle, kun Taavi osaa jo niin hyvin. ;)

Käsittelyn jälkeen Taavi sai (vastustelusta huolimatta) loimen päälleen ja pääsi takaisin ulos syömään lisää heinää. Einokin kuulemma iltapäivällä pääsee leikkimään muiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.