torstai 17. tammikuuta 2013

Iltaa ja aamua


Eilen kävin iltasella tallilla ja Taavi oli jo sisällä syömässä. Annoin vielä Lusernitkin kuppiin syötäväksi ja hain sillävälin kaikki tavarat valmiiksi. Päätin laittaa vain lampaataljan ja naruriimun, kun tarkoitus ei ollut kummempaa puuhastella.

Otin Taavin käytävälle harjattavaksi. Kaaputtelin taas pahimmat irtokarvat irti, puhdistin kaviot, tarkistin hokit ja kävin jalat läpi. Vasemmassa takasessa olin huomaavinani aavistuksen pehmeää turvotusta, mutta voi olla että olin vaan hysteerinenkin taas.
Laittelin heijastimet ja muut varusteet paikalleen ja sitten lähdettiin.

Mentiin vasemmalle-oikealle-lenkki ja Taavi oli ihan reipas. Aluksi oli postilaatikoilla jotain pientä hässäkkää; siinä postilaatikoiden kohdalla on valot ja varmaan siihen taas jotain pelottavia varjoja sitten lankesi, kun taavi kieltäytyi siitä menemästä. Kun oikein patistin, se lähti menemään, mutta heittäytyikin sitten kotiinpäin. Onneksi pysyin kyydissä ja yhden "Perkeleen" saattelemana Taavi sitten hipsi siitä ohi.. ;)

Otettiin ravia, joka eteni ihan hyvin ja Taavi tuntui reippaalle taas. Voi olla, että sillä oli valmennuksen ja tarhassa juoksun jälkeen lihaksissa kireyksiä, kun sen meni tiistaina oli vähän normaalia tahmeampaa. Käytiin sitten kahdella eri peltotiellä kääntymässä, ensimmäisessä oli jonkin verran lunta, joten mentiin käyntiä ensin toiseen suuntaan ja takaisinpäin samoja jälkiä ravissa.
Tekee hyvää omalle istunnalle mennä välillä ilman satulaa ravia niin, ettei tarvitse keskittyä muuhun kun joustamiseen. Hyvinhän se sujui, kun pisti lantion töihin.

Toinen peltotie on aurattu ja siinä mentiin ravia toiseen suuntaan ja takaisinpäin ajattelin tulla vasenta laukkaa. Taavi nosti yhden väärän ja sen jälkeen sitten vasemman, laukattiin koko pätkä isommalle tielle asti. Siitä sitten käveltiin loppumatka kotiin.

Tallissa taas riisuin Taavin, hiki oli aika hyvin kerennyt kuivua kotimatkalla, ainoastaan vähän kainalosta oli hikinen. Ja tietty ne nivuset, mutta nekin alkoivat kuivua ihan hyvin, kun seurasin tilannetta heinäverkkojen täytön ohessa. Annoin vielä psylliumvellin ja vähän lisää heinää. Silmän päällä oleva haava oli jo välissä hyvännäköinen, mutta nyt sen päälle oli tullut rupea ja visvaa, pistin siihen pihkaa päälle. Porkkana vielä kuppiin lähtiessä, niinkuin aina. :)




Tänään olikin sitten taas aamuratsastusta tiedossa.

Taavi oli saanut sisälle jo heinää syötäväksi, vastaanotto oli taas aika mulkoileva. Ilmeisesti aamuratsastelut ei ole ihan Taavinkaan mieleen.. :D

Laittelin Taavin kuntoon karsinassa, niin se sai samalla syödä. Suitsia laittaessa huomasin, että se eilen silmän päällä ollut rupivisva-möykky oli irronnut ja nyt siitä haavasta tulee märkää... Huoh. Mutta toisaalta, pihka oli toiminut juuri niinkuin pitikin, puskenut liat pois. Vähän sain sitä mätää sieltä puristettua, ennenkuin Taavi kävi arkomaan, laitoin vielä desinfiointiainetta. 

Mentiin tänään kentälle ahertamaan. Ajattelin ihan vaan taivutella kevyessä ravissa molempiin suuntiin. Tehtiin hyvät alkukäynnit ja niiden perään muutama peruutus. Alkuun taavi poikitti kovasti vasemmalle, mutta kun muutaman kerran napautin raipalla (kun pohje tai paino ei auttanut korjaukseksi), niin sitten meni suoraan.
Alkuun sitten hiukan kevyttä ravia, että saadaan paikkoja molemmat vähän vertymään. Taavi liikkui yllättävän hyvin, mutta vähän sitä sai välillä patistella. tehtiin ympyröitä ja ratsastin kulmat huolella. Vasemmalle Taavi oli selvästi jäykempi ja huonompi, liekö omalla istunnalla paljonkin asian kanssa tekemistä..



Seuraavaksi sitten otin vähän laukkaa. Meillä oli viime valmennuksessa puhetta, että laukkaa olisi varmaan hyvä ottaa heti alkuverryttelyyn mukaan, kun Taavi tuntuu siitä piristyvän. Oikealle laukka tuntui alkuun vähän lötköltä, mutta korjasin asiaa ensin pohkeella ja sitten raipalla, niin Taavikin muisti vähän ponnistella. ;)
Vasemmalle nousi heti laukka oikein ja siihen suuntaan se jo pyöriikin ihan hyvin, ei ongelmaa siihen suuntaan siis.

Jatkoin harjoitusravissa taivuttelua. Taavi tuntuu liikkuvan paremmin aina, kun istun alas harjoitusraviin, ehkä mun kevennys on sitten niin pielessä. Oikealle Taavi meni tosi kivasti ja myötäsi hyvin, koetin pitää ravia aktiivisena, mutta siinä saa tehdä kyllä todella töitä. Mutta eihän sitä voi kauhalla ottaa, kun on lusikalla annettu sitä liikettä. :)
Vasemmalle oli taas enemmän ongelmia ja pakka tuntui hajoavan totaalista, Taavi kaatui sisälle, valui pitkäksi ja pyöristymisestä ei tietoakaan.
Kun tajusin laittaa harhailevan vasemman kyynärpään kiinni kylkeen, niin muutos oli jo huomattava. Sitten vielä peruutuksia ja siitä suoraan raviin, niin saatiin vähän painoa taaemmas. Ihan hyvä siitä vasemmastakin sitten tuli, ainakin ajoittain.
Loppuun vielä tein lävistäjille askeleenpidennystä, alkuun ei oikein meinannut lähteä tai sitten Taavi hyppäsi laukalle. Neljäs yritys toi loistavan tuloksen, pelkkä oman lantion liike riitti ja Taavi venytti askelta todella hyvin. Samantien heitin ohjan pitkäksi ja keventelin ravissa vielä molempiin suuntiin.

Käytiin kävelemässä pellon kautta tielle ja sieltä kotiin loppukäynneiksi. Laitoin tallissa Taaville hetkeksi verkkoloimen ja fleecen, kun sille oli tullut liikutuksessa hiki. Se sai kuivatella sen aikaa kun laitoin varusteet pois, annoin vielä Lusernia kuppiin ja päälle melassivettä. Psylliumin ajattelin nyt jättää pois, katsotaan muuttuuko mikään.
Silmää vielä vilkaisin ja sieltä oli tullut liikutuksen aikana lisää märkää ulos. Pyyhin ja puristelin sen minkä sain ja laitoin taas pihkaa päälle. Eiköhän se siitä parane, pitää vaan tarpeeksi kauan malttaa laittaa pihkaa.

Ulos puin Taaville Bucasin kuivatusloimen ja sen päälle villavuorisen sadeloimen ja kaulakappaleen. Se on luvannut kuitenkin kylmenevää tälle päivälle ja Taavi jäi jonkin verran kosteaksi. Sinne se paineli muiden kanssa heinää syömään tyytyväisen oloisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.