torstai 13. kesäkuuta 2013

Uusi temppu!



Eilen käytiin kevyehköllä ratsastuslenkillä, rämmittiin vähän metsässä ja käytiin laukkaamassa yksi mäki. Taavilla oli vähän ilmaa mahassa, mutta ei se vaikuttanut olevan yhtään kipeä. Ilmekin oli jo vähän pirteämpi, ilmeisesti laidunväsymys alkaa jo loppua. :)

Tänään käytiin Helin kanssa katsomassa sopivia kuvauspaikkoja meidän seuraavaan kuvausjuttuun. Samalla tietenkin moikattiin Taavia ja Heli napsi muutaman kuvan, kun esiteltiin uutta temppua. Taavi on oppinut "hymyile!"-tempun yllättävän nopeasti ja itseasiassa se on itse jalostanut ilmettä vähän erilaiseksi kun alkuun oli tarkoitus. Mutta parempi näin. ;)

Se innotui tempun tekemisestä oikeinkin paljon ja kun pyysin seuraavan kerran pusua, sain naamani eteen irvistelevän hevosen. :D Nauratti. 











Piti antaa pusu... :D


No nyt onnistui!


Kavion anto myös

Jos saa rapsutuksia, pitää antaa niitä myös takaisin :)

 
Lopuksi Taavi löysi kauraa maasta, eikä olisi sitten millään suostunut lähtemään paikalta. Oikein muuli!



7 kommenttia:

  1. Oi miten mahtava, aivan ihana! Taavi irvistää oikeen antaumuksella! Oikeen piitkällä huulella :D <3 Olette taitavia. Jotkut temput on kullekin hevoselle helpompia kuin toiset :)
    Meillä on kanssa tää temppu tulossa, jahka ehtii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätyin tästä tempusta itsekin, ajattelin ettei Taavi opi sitä. Se ei ole kova irvistelemään, olen nähnyt sen ehkä kaksi kertaa nostavan ylähuulta. :D

      Olin varautunut opettamaan tätä pitkään ja nyt mietinkin, että mitä seuraavaksi...

      Poista
    2. Se varmaan ratkeaa nopeasti, sillä temppuja on niin ihanan paljon :). Taavin vois varmaa opettaa hörisemään tai hirnumaan pyynnöstä kun se hörisee luonnostaankin niin paljon.

      Poista
  2. Ai miten hauska :) Siis se irvistää nyt käsimerkistä? Olisipa itselläkin pitkäjänteisyyttä opettaa omille hepoille temppuja. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käsimerkistä ja "hymyile!"-käskyllä tulee irvistys.. :) Pitää kuvata vielä videollekin.

      Kokeile joskus, temppujen opettaminen on tosi hauskaa ja hevoset usein tykkäävät siitä paljon! :) Muistaa vaan palkata nopeasti ja oikeaan aikaan sekä riittävän usein, niin kyllä ne oppii. Helpoin on opettaa joku tietty sana, joka merkkaa onnistumista (meillä "hyvä", voi olla myös naksaus tmv). Ehdollistaminen on helppoa "hyvä", nami, "hyvä" nami... Äkkiä oppivat tietyn sanan merkityksen. ;)

      Poista
    2. Joo, pitäisi kaivaa Tuire Kaimion - Hevosen kanssa kirja taas esille, sitä luettuani saan aina innostuspuuskan temppujen opetukseen. :D Joselle olen muinoin opettanut sen, että namin saa kädestä heti kun pään kääntää pois päin, eikä koita hamuilla kättä. Sen se oppi tosi äkkiä, mutta se taitaakin olla maailman yksinkertaisin juttu!

      Poista
    3. Mutta sittenhän sulla on jo hyvä alku! Tuo "namista luopuminen" on kaiken perusta. :)

      Nyt vaan jatkamaan siitä sitten!
      Kannattaa käyttää hyväksi hevoselle helppoja tehtäviä, Taaville esimerkiksi tuo pusun opettaminen oli aika helppoa, kun sillä oli muutenkin välillä tapana tuoda turpa naaman eteen (vähän alemmas tosin), sitten vaan lisäsin aina sanan ja palkkasin. Pikkuhiljaa sitten jalostaa temppua haluamaansa suuntaan. ;)

      Myös pallon tökkääminen turvalla on yleensä aika helppo opettaa ja monet hevoset tykkäävät siitä, Taavi tosin tekee tässä poikkeuksen. Se ei jaksa kiinnostua pallosta erityisesti ainakaan pitkiä aikoja.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.