keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Mun ihanat reippailijat (+sila ja ohjat tuli postissa)


 

Nyt on Taavi saanut liikuntaa kolmena päivänä! K on intoutunut ratsastamaan oikein kunnolla ja on luvannut auttaa Taavin kanssa niin paljon, kun kerkeää ja jaksaa. On mulla aika ihanat miehet. ;)
 




Itsekin olen saanut liikuntaa, kun olen toki ollut mukana auttamassa ja valvomassa/henkisenä tukena. Ekalle lenkille otin pyörän, mutta siitä ei tuon käden kanssa oikein tullut mitään. Peukalo tökkii sarviin (nyt kun sitää pitäisi juuri varoa) ja yhdellä kädellä ajaminen on pidemmän päälle ja hitaassa vauhdissa aika vaikeaa ja raskasta.

Onneksi Sanni on lupautunut meitä jeesimään liikutuksen kanssa, joten saadaan vähän vapaapäiviä. Sannin uskallan yhden kerran jälkeen jättää yksinään, onhan hän ennenkin Taavilla paljon mennyt. Huomenna onkin Sannin päivä, käydään aamupäivällä yhdessä katsomassa kaikki hoitojutut ja lenkillä.









Lenkit ovat olleet aika käyntipainotteisia, mutta joka päivä ollaan oltu yli tunti lenkillä. Pituudet vaihtelevat varmaan noin 5-7km. Ollaan käyty iltasella, sillä helle on ollut (varsinkin tänään) ihan järkyttävän lamaannuttava. Kahtena päivänä oli länkkä ja tänään sitten vaihtelun vuoksi ilman satulaa.








Ötököitä on aika paljon ja Taavi ei millään pysty (tai halua pystyä) keskittymään kävelyyn, vaan pysähtelee kokoajan jonkin syyn takia; millon pitää hangata naamaa ja millon on liikaa paarmoja, sitten kakkahätä jne. ;) Ollaan menty monipuolisesti metsissä ja teillä, metsissä on vähän vähemmän paarmoja, mutta jonkin verran hyttysiä.
Ostin Taaville myös sitä Dr. Rebeliä, ihan yhtä tehotonta kun kaikki muutkin, lisäksi haisee omaan nenään oksettavalle.. Ostan seuraavaksi kyllä Effolia. Taavi myöskin vihaa kaikkien aineiden suihkimista sen haaruksiin ja ylipäätään mihinkään. Poikkeuksen tekee ainoastaan OFFin Teho Pehmeä.. Sitä mainostetaankin, ettei tunnu märältä tai kylmältä iholla ja se tottavie toimii, Taavinkin mielestä. Se on kyllä myös ehdottomasti tehokkain lenkeille, mutta myös kallis.











Tänään oli myös saapunut odotettu paketti! Käytettynä ostamani silat (ja niiden mukana tuli myös mahavyö sekä ajo-ohjat sekä joku tunnistamaton remmi) pääsivät heti sovitukseen ja kuin tilauksesta mennessäni postiin, puhelimeen tuli viesti. Juuri ajattelemani Börjesin paketti oli myös saapunut! :D Siellä tosin ei ollut muuta, kun ohjasajo-ohjat, 16m pitkät ja alkuosa nyöriä. 
Nyt sitten tietty polttelee päästä heti testamaan... ;) Vielä tosin puuttuu sellainen ajopiiska (jonka tarpeellisuudesta en edes tiedä), kun niitä saa vain Horzelta ja unohdin laittaa sen edelliseen tilaukseen. Ääh!


Jee, mun uudet silat! (Taavi irvistelee nykyään ihan kokoajan... :D)


Siinä ne ohjatkin

Lisäksi sorruin myös Hööksin alemyyntiin... Onneksi vain pienillä ostoksilla; Taaville otsapanta, itselle kurakelille kuminilkkurit ja sitten alennusmyynnin ulkopuolelta puuvillaiset länkkäohjat, koska me halutaan pidemmät ohjat (Taavin syödessä joutuu kurottelemaan nykyisillä ohjilla).


8 kommenttia:

  1. Teidän touhuja on kyllä ihan super kiva lukee ja katsella ihanat kuvat. Onni on omistaa harrastusta tukevat läheiset <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja todellakin, ei tästä mitään tulisi jos ei olisi hevosista tykkääviä läheisiä, aivan korvaamatonta. :)

      Poista
  2. Kiva että saat apuja hevosen hoitoon! Taavi on kyllä veikeä kun on tajunnut ihan kunnolla tuon irvistyksen :D. Jee jee kiva että silat tuli :D! Mäkin haluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä on veikeä, se irvistelee, pyytää sitten mitä tahansa. :D

      Silat on kivat, kovasti tekis mieli päästä kokeilemaan jo ohjasajoa!

      Poista
  3. Tunnistamaton remmi on varmaan joko häntäremmi, rintaremmi tai yliremmi :), ne ainakin näyttää puuttuvan kuvasta.

    Olet onnekas kun saat noin mukavasti apua hevosen liikutukseen. Minun heppani taitaisivat joutua seisomaan toimettomina, jos itse joutuisin jostain syystä pois pelistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Häntäremmi ja rintaremmi puuttuu (pitää ostaa jossain vaiheessa erikseen jos innostuu ajelemaan ihan oikeasti kärryillä, eikä vaan takaa). Sain kaupassa mukana synteettiset ajoohjat (jotka vielä kotona), silan ja kumisen mahavyön + mystisen osan. Tuo yliremmi näyttäisi olevan osan oikea nimi kuvien perusteella!

      Vaikka olen valjastanut ja poneilla ajanut sekä valjakkohevosia valjastanutkin, niin tuo remmi ei kyllä ollut itselle tuttu.

      Poista
    2. Ei se yliremmi mitenkään välttämätön ole eivätkä kaikki käytä, kun sen laittamisessa on vähän vaivaa. Itse kyllä käytän, koska se toimii varmuusremminä niin että valjastus ei kokonaan pettäisi vaikka mahavyö menisi poikki.

      Minulla on muuten ne mainitsemasi Hööksin pitkät länkkäriohjat. Ovat niin pitkät, että en oannut niillä ratsastaa. :/ Mutta keksin niille uuden hyötykäytön ja väsäsin niistä omatekoisen apuohjan juoksutukseen. Siinä toimivat hyvn!

      Poista
    3. Jaajaa.. :) Täytyy tutustua asiaan joskus.

      heh, katsotaan miten meidän käy.. :D Täytyy sitten jotenkin viritellä niitä jos ovat muuten ihan liian pitkät. Pakko ne on ainakin päästä solmia, mie en luota, että molemmat muuten pysyy mulla kädessä. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.