sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Taavin kevyt elämä jatkuu, ähkyhoitelua ja ohjasajokurssilla oppimassa

Taavi esittelee, kuinka tehdä itselleen ötökkäsuoja (autoin kastelemalla karvan) :

Notkeasti pyörähtää!



Kyljet pitää hangata huolella!


Jumppa hoituu samalla


Valmista tuli ja värikin vaihtui!

Ei ole tämä viikko mennyt ihan suunnitelmien mukaan edelleenkään. Perjantaina oli kovasti tarkoitus keretä Taaville, mutta pitkäksi venynyt synttärikahvittelu kumosi idean. Lauantaina päätettiin jättää Erämessut väliin, joten kävin sitten Taavin kanssa viimein lenkille.
Puikkelehdittiin välillä hiekkatieltä metsään paarmalaumoja karkuun. Ongelmaksi osoittautui kuitenkin Taavin ötökkähuppu; metsässä oli liian pimeää ja Taavi ei nää eteensä hupun kanssa.. Taidan kokeilla laittaa sille ihan tavallisen korvahupun ja jos ötökät häiritsevät silmissä, lisään kärpäshapsut (joista olen kuullut kauhutarinoita, kuinka ne narut on menneet hevosen silmään ja siksi en käytä sellaisia normaalisti).
Taavi ei tuntunut (ihme kyllä) monenkaan vapaapäivän jälkeen yhtään jäykälle tai haluttomalle liikkumaan, päinvastoin. Ehkä vapaat eivät sen kohdalla olekaan niin suuri kirous.






Sunnuntainakin oli tarkoitus mennä Taaville, mutta taaskin itsestäni johtumattomista syistä homma meni pipariksi. Vai pitäisikö sanoa ähkyilyksi. :( Olin taluttelemassa ja auttamassa ystäväni hevosen Lassin kanssa, kun sille oli tullut ähky. Tilanne näytti jo pahalle ja päivystävällekin oli soitettu, kun ähky yhtäkkiä 1,5 tunnin kävelytyksen jälkeen laukesi! Olin kotona himppasen ennen kymmentä illalla, joten... Taavilla vapaa.

Sunnuntaina oli päivällä ohjasajokurssi, se oli todella mielenkiintoinen ja avartava. Ensin oli teoriaa ja demonäytös ohjasajosta ja sitten meistä jokainen pääsi hetkeksi kokeilemaan ohjien päähän, miten homma luonnistuu. Ei ole helppoa ollenkaan, vaikka hevonen oli jo valmiiksi osaava. Kaikkein haastavinta on saada hevonen pysymään isolla ympyrällä eli toisinsanoen saada ulko-ohja läpi. Sisäohjaa ei sensijaan juurikaan tarvinnut käyttää, on kuulemma suurin virhe vetää sisältä, hevonen pitää saada suoraksi ja ulko-ohjalle, jotta hevosen paino ei kaadu sisään. Pätkittäin pakka pysyi koossa tosi kivasti, mutta kun keskittyminen hetkeksikin herpaantui, niin se levisi aivan totaalisesti.
Innostuin tosi paljon ja jahka kenttä saadaan kuntoon, niin aion testata oppimaani Taavin kanssa. Se on varmaan asiasta ihan yhtä innoissaan, sen arvaan kyllä..
;)

2 kommenttia:

  1. Mulla oli "Isolla Vaalealla" eli Tompalla myös tuollaisia huppuja ja myssyjä käytössä, mutta se tuli ihan sokeaksi niiden kanssa. Näkö taisi muutenkin olla jo vähän huono, varsinkin toiselta puolelta. Paras oli ihan perus hapsuotsapanta lopulta. Laitoin sellaisen kaulaankin, riimunnaru kaulalle ja siihen vielä yksi hapsu killumaan. :P (ratsain siis)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna menin tolla Horzen hupulla ratsainkin, mutta se oli erityisen huono. Siksi ostin sen ohueammalla verkolla olevan, mutta sekin tuntuu tuottavan pimeässä ongelmaa, muuten Taavi on liikkunut sen kanssa rohkeasti. :p Tarhassa ei ole ongelmaa, laittoi mitä tahansa.

      Taidan kokeilla ratsastukseen sitä korvahuppua ja hapsuja seuraavaksi, Taavin oma otsatukka on niin onneton. Ilmankaan ei viitsi mennä, kun siitä ei tule yhtään mitään! Tuo hapsujuttu kaulalla voisi olla kanssa hyvä, pitää pistää korvan taakse.. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.