sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Ihana iltalenkki, ylivilkas Taavi + vähän mahahuolia



Tänään menin illansuussa tallille, kun ilma oli jo vähän viileämpi. Taavi oli sisällä ja hörisi ilahtuneesti, kun menin. Sillä tuntui olevan aika paljon energiaa ja se oli erityisen pirteä.. Heh.

Ensin sai kyytiä Greenline-ämpäri: 


 



Myöskään tämä roskis (jossa siis on Taavin Greenline ämpäreissä) ei ole Taavin-pitävä, onneksi sentään on kestävä.. :
 
 

 

Päästiin siten lopulta lenkillekin, mentiin vasemmalle-oikealle. Taavi oli tosi innokas ja reipas, varsinkin ekalle vakituiselle syömispaikalle. Se ravasi melkein tallilta saakka sinne. Pysähdeltiin välillä syömään muualtakin ja sitten taas jatkettiin matkaa. varsinkin reippaamman pätkän jälkeen Taavi sai ottaa palkkioksi vähän tuoretta.





Video tältä päivältä:
 


 
Normaalisti me ei tollalailla poukkoilla tien laidasta laitaan, eikä mennä kovaa keskellä olevalla kovalla kaistaleella. Kameran kanssa ohjaus on vaan vähän hankalaa, koska Taavi pyrkii aina keskelle tietä. :)

Taavilla on taas pitkästä aikaa mahan kanssa pientä ongelmaa.. Oikeastaan en varmaankaan edes huomaisi näitä ellei silmäni olisi kehittynyt niin tarkaksi asian suhteen. Pieniä merkkejä kuitenkin on ilmassa; sylkirauhasten turvottelu, mahan möyryäminen ja piereskely sekä pientä arkuutta kyljissä varsinkin lenkin jälkeen, pientä luimimista vasemman kyljen ohi kävellessä sillointällöin ja huolestunut katse alueeseen koskettaessa.. Lisäksi Taavi on alkanut suhtautua ratsastuksen jälkeen saamaansa Greenline-puuroon vähän turhan intohimoisesti. Kirjaimellisesti nimittäin:

 

Seisotin sitä tänään huonon käytöksen takia jonkin aikaa takaseinällä ja tulos sitten näkyykin kuvassa, kun se oikein kiihtyi tilanteesta. Kummallista... :D

En yhtään ymmärrä, mistä vaivat nyt ovat peräisin. Minusta liikunta on ollut maltillisti, eikä Taavi ole ollut minusta mitenkään haluton liikkumaan (varmuudeksi nyt sitten pliistrasin Penetrolilla sen polvenkin ja jatkan sitä muutaman päivän vielä), sehän on viimeaikoina alkanut sitä vasenta laukkaakin nostamaan, joten tuntuisi hassulle polven kipeytyminen.. Ruokaakin on ollut samalla tavalla tarjolla kun ennenkin, tietty vihreät päälle (lenkilläkään vatsa ei varmasti ole ollut tyhjä..). Yksi mahdollinen syyllinen voisi olla myös viimeiseksi ruokaan lisätty kalanmaksaöljy, se on nyt jätetty pois.
Hiekkakaan ei välttämättä olisi huono arvaus, murinahan jäi viimeksi pois (tai ainakin väheni hiekkakuurilla). Ja minusta liikunnanjälkeinen kupeiden arkuus (ei kuitenkaan hikoilua) voisi viitata siihen suuntaan. Nythän Taavi on koko kevään nyppinyt jokaisen pilkottavan vihreän, syönyt sammaleet ja nuollut maata. Kuuri nyt ei ainakaan pahaa tee, psyllium tasapainottaa muutenkin suolistoa.
Sitten jos muut keinot eivät auta, niin tossa on kotona yksi käyttämätön Ranixal-kuuri ja resepti, jolla saa lisää.

Tilanne tuskin on kovin vakava, sillä mitään kovin selviä oireita ei ole, mitä silloin aikoinaan oli, kuten: jumalaton ahneus ja kuolaaminen, äkäisyys ja yleinen huonotuulisuus sekä apaattisuus, potkiminen ja pureminen kylkiin koskettaessa, haluttomuus liikkua, hikoileminen, laihtuminen, huono karva, kakkaaminen monta kertaa lenkin aikana yms.. Ja sillonkin löydökset olivat aivan kamalan pieniä.. :) Mutta parempi tietenkin hoitaa ajoissa pois, eihän se kivaa ole jos vatsa on kipeä.


2 kommenttia:

  1. voi Taavia... toivottavasti ei oo mitään pahempaa. :-(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanos muuta, mutten usko onneksi kyseessä olevan kovin paha juttu. Jospa kalanmaksaäöjy olisi ärsyttänyt herkkää vatsaa. Täytyy seurailla nyt. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.