sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Pidempi lenkki, K:n lenkki ja vähän ostoksia


 Eilen käytiin Taavin kanssa pitkällä lenkillä (meille ainakin oli pitkä), koko lenkille kertyi matkaa 13km ja aikaa kului Taavin vauhdilla vajaa kolmisen tuntia (en tajunnut katsoa kelloa tallilta lähtiessä, vaan vasta osan matkaa tehtynä).. :)  
Paljon vain käveltiin, sillä tiet oli auttamatta liian kovia raville, enkä halunnut väsyttää ja rasittaa Taavia liikaa. Välillä sitä oli pakko vähän komentaa, kun se kiemurteli ja mateli, mutta viimeiset 3,5km (kun se tajusi, missä koti on) käppäiltiin oikeinkin reippaasti. Kiemurtelulle ja matelulle löytyy parikin syytä; Taavi tahtoo syödä ja Taavilla on pissahätä, mutta hän ei osaa pissata.. Huoh. Lopulta pari kilsaa ennen kotia sen oli pakko luovuttaa ja pissata tielle. Kiittelin ja annoin leipääkin. Heh.  


Lenkillä nähtiin muitakin hevosia, jotka myös hörisivät Taaville kovasti

Melkein kotona; kaverit laukkasivat Taavia tien varteen katsomaan ja Taavi-parka säikähti, kun oli naama toiseen suuntaan. :D

Tallille tultua pesin hiet pois ja laitoin jalkoihin savet sekä annoin Greenlinepuuron, sitten Taavi pääsi kamujen kanssa vielä ulkoilemaan. Piti oikein ravilla mennä muiden luo laitumelle.

Taavin sylkirauhaset olivat muuten eilen huomattavan turvoksissa! Olen aikaisemmin yhdistänyt ne mahdollisiin mahavaivoihin (monella mahavaivaisella ne turvottelevat ja Taavillakin turvotus laski mahalääkkeen jälkeen), mutta nyt se oli ollut koko päivän (ja monta edellistäkin päivää) laitumella syömässä eikä sen maha ole ollut mitenkään erityisen kipeä. 
Ulkomailla näitä tunnutaan kutsuvan nimellä "Grass Glands" ja niiden alkuperää ei ilmeisesti tarkalleen tiedetä. Epäillään jonkunlaista allergista reaktiota. Jossain oli viitattu ruohon sokeriarvoihin. Tiedä sitten mikä on alkuperä, mutta Taavilla rauhaset turvottelevat välillä talvellakin, mutta niillä on selvä yhteys siihen, miten hyvin se on syönyt (huonommin kelpaava heinä --> isommat patit). Kuitenkaan ihan noin isoja makkaroita sillä ei ole ollut. Eikä ollut tänäänkään enää. 


Tämä vasen puoli oli isompi, kuin oikea. Kaulassa näkyy myös vanha taisteluvamma, josta turvotus on sentään jo laskenut..


Tänään K ratsasti Taavilla pitkästä aikaa. Päästiin lenkille vasta iltamyöhällä, koska alkuperäisen suunnitelman aikaan iltapäivällä satoi kaatamalla vettä. Noin tunnin rento kävelylenkki mäkisessä maastossa, Taavi oli reipas ja hyväntuulinen, kunhan päästiin pois kodin läheisyydestä.

Takaisintullessa muut olivatkin jo saaneet yöheinät, joten laiteltiin itse Taavi yöpuulle ja suljettiin ovet. Vähän sai tapella Greenlinemömmön kanssa, kun oli niin äkänen ja itsepäinen herra Hevonen karsinassa. Mut lopulta Taavi malttoi odottaa kauempana, että sain Greenlinet rauhassa kuppiin.






 
Lisäksi tänään on vähän shoppailtu! Horzella oli ötökkätuotteiden ale -30% ja olihan se käytettävä hyväksi. Mukaan ostoskoriin lähti vaaleansininen korvahuppu, ötökkähapsut korvahupulla (tätä olen jo pidempään kaavaillut ratsastukseen), vihreä ötökkähuppu (jollainen on hyväksi todettu, ostin toisen varalle) ja riimu+naru+hapsut (siinä oli kiva väri ja riimu tarhakäyttöön sopiva =turpaosassa ei ole mitään solkia, joita on kiva aukoa ja lutsuttaa).

Lisäksi olen ohjasajokurssin jälkeen katsellut kamppeita siihen lajiin. Mietinnässä oli ostaa joko ohjasajovyö tai sitten ihan tavan silat. Nyt sitten löysin halvalla käytettynä silapaketin, joten ostin sen. On sitten valjaat valmiina ajamistakin varten tarvittaessa ja ohjasajokurssin vetäjän mielestä tavallisilla siloilla pärjää vallan mainiosti (hän ei ole omistanut koskaan ohjasajovyötä). Vielä pitäisi ostaa siihen ohjasajo-ohjat 16m ja pidempi piiska, niin sitten on tavarat kasassa.. Huoh. Kyllä tähän saa rahaa kulumaan, aina keksii jotain ostettavaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.