tiistai 9. huhtikuuta 2013

Vuoden ensimmäisen kurapiehtarointi ja pupuloikkaa

Eilen kävin töiden jälkeen hetimmiten Taavilla, kun mulla oli illaksi menoa. Taavi lähtikin taas mielellään mukaan, mutta oli tallissa vähän tavallista happamampi ja oli kokoajan menossa johonkin suuntaan. Hieroin vähän jokapuolelta ja koetin saada Taavia rentoutumaan. Kuve oli vasemmalta vähän arka ilmeisesti ja Taavi luimisteli myös, kun koskin sen haaroväliin.
Päätin sitten pestä Taavin vehkeet tai lähinnä tuon pussukan, sieltä tulikin ihan järkyttävä määrä kaikenlaista muhjua ja likaa. Alkuun Taavi tuntui vähän ihmettelevän tekemisiäni, mutta aika pian alkoi huuli mennä tötterölle ja paremman vastahoidokin puutteessa hän rapsutteli riimunnarua. :D

Käytiin pesun jälkeen vähän pihalla tekemässä maastakäsin juttuja ja ne sujuivat todella hyvin! Taavi oli tosi hyvin kuulolla verrattuna aiempaan ja oli myös tosi yhteistyöhaluinen. Tehtiin taas sen pitkän traktorin peräkärryn avulla lähettämistä kujaan (se oli parkkeerattu keskelle pihatietä). Lähettäminen sujuu jo hyvin, joten pyysin Taavia mtös pysähtymään ja peruuttamaankin sieltä pois. Ei ollut mikään ongelma ja kaikki sujui hyvin. :)

Lyhyen kävelyn jälkeen Taavi pääsikin takaisin tarhaan kamujen kanssa, vaikka se ilmeisesti omasta mielestään olisi voinut jäädä jo sisälle.





Tänään Taavi olikin sitten (kavereineen) löytänyt kuralätäkön, ei sentään ollut ihan koko hevonen tällä kertaa vielä mudassa. Riimukin oli auennut, oli ilmeisesti Einolla ja Taavilla ollut taas rajummat leikit.

Taavi lähti sisään mielellään ja oli tänään muutenkin paremmalla tuulella. Ryntäihin koskettaessa sain jossain vaiheessa luimimista, mutta kun pidempän hiplasin, niin Taavi seistä tönötti tyytyväisen näköisenä korvat hörössä. Joten tuskin mitään vikaa kuitenkaan oli.. Taisi vaan luulla, että aion käskeä peruuttamaan, silloin se joskus luimii ja kiukkuaa minulle. ;)

Satulointi sujui tänään ilman mitään tyytymättömyyteen viittavaa, ehkä siedätys on pikkuhiljaa tuottanut tulosta. Lisäksi huomasin, että Taavilla on oikealla puolella lapaluun jälkeen oudosti karvat katkeilleen ja siinä tuntuu sellaista "röpelöä". 
Säikähdin ensin, että satula ei taida sopiakaan, mutta tarkempi tutkimisen jälkeen tulin siihen tulokseen, että huovassa oleva nailoninen kiinnitysremmi (se mikä tulee vastinhihnaan) on hangannut. :( Siinä huovassa joka silloin oli, on aika takana ne kiinnityslenkit ommeltuna ja sattuu osumaan suoraan siihen kohtaan, jossa jäljet ovat. Vaihdoin heti toisen huovan ja olen nyt muutaman päivän mennyt eri huovalla ja välillä ilman satulaakin. Röpelöt vaan on ja pysyy, mutta ei ne kyllä yhtään arista..






Päästiin sitten lopulta lähtemään sinne maastoon ja Taavi oli alusta asti yllättävän reipas, se ei hidastellut tai mutkittanut taaskaan yhtään. Lähdettiin vasemmalle-oikealle-suuntaan. Peltoaukean loputtua alkaa molemmin puolin tietä metsä, tässä kohden Taavi teki täydellisen stopin, nosti pään taivaisiin ja pörisi kauhuissaan... Ja minä en kuullut tai nähnyt yhtään mitään. Aikani koetin saada Taavia etenemään tuloksetta, se vain seilasi tien keskelle ja takaisin laitaan. Lopulta se heitti ympäri ja lähti pupuloikkaa kotiinpäin vaihtaen lopulta ihan laukalle. Ei se montaa metriä edennyt tälläkään kertaa, mutta kyllä vaan nauratti! :D Näköjään maailman hitain Taavikin kykenee aika nopeisiin liikkeisiin tilanteen niin vaatiessa.

Edelleenkään en nähnyt mitään epäilyttävää, joten patistin Taavin etenemään, jouduin muutaman kerran käyttämään aika terävän pohkeen, kun vauhti meinasi hyytyä, mutta päästiimpä. Epäselväksi jäi, mikä siellä oli.
Muuten lenkki meni hyvin, Taavi oli kerrankin ihanan reipas ja todella vastaanottavainen avuille. Väistätin taas sitä pohkeella tien sivuun ja keskelle (ei varsinaisesti ristiaskelia, vaan riitti siirtyminen sivulle paineesta pois vapain ohjin). Otettiin yksi vähän pidempi ravipätkäkin, Taavi ravaili ihan tyytyväisenä ja pärski makoisasti sen jälkeen.

Kotiintullessa käytiin vielä kiertämässä metsän kautta pikkuinen lenkki, siinä olikin vähän rämpimistä! Pysähdeltiin välillä maistelemaan kaikenlaista kasvia ja mitä milloinkin. Sitten taas matka jatkui. :)

Tallissa taas perusjutut, Greenline-velli ja porkkana kuppiin ennen lähtöä. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.