lauantai 20. huhtikuuta 2013

Puuttuva kenkä, rautalisät ja iltalenkki

Tänään Taavilla on vapaapäivä, sillä meillä on illaksi tiedossa juhlat ja aamupäivä meni asioita hoidellessa. Kävin ostamassa Taaville lisää ruokaa eli Greenlinea ja Kraftin haketta, lisäksi ostin sille karvankiilloketta sekä rautaliuosta.
Sillähän oli silloin klinikalla hemoglobiini hiukkasen matala, joten sille suositeltiin rautalisää, kokeillaan nyt sitten kestääkö maha sen. Itselleni ostin myös apteekista rautalisän, sillä sain lääkäriltä kehoituksen syödä rautakuurin. Varsinaista anemiaa ei todellakaan ole, mutta varastorauta on vähän alhainen. Ollaan siis samalla kuurilla sitten. ;)

Itselleni valitsin kehutun, vatsaystävällisen Salus Floradix Kräuterblut-Saft rautavalmisteen ja Taavi saa Supreme Horse Caren rautaliuosta. Jälkikäteen tuli vaan mieleen, että olisikohan tuo ihmisten valmiste sopinut hevosellekin, se kun on luonnollista ja vatsaystävällistä. ;)

Nokkonen olisi tietysti myös käynyt paremmin, kuin hyvin. Kokeilen ensi kesänä kerätä itse nokkosta. 



Ratsastajalla on joka kuvassa yhtä tuima ilme, vaikka kivaa olikin. ;)

Eilen käytiin iltalenkillä, K innostui ratsastamaan ja minä kävelin perässä. Käytiin aika pitkäkin lenkki ja ensimmäistä kertaa syksyn jälkeen latupohjalla, siellä kun ei varmasti enää kukaan hiihdä sen ollessa osittain jo sulanut. :) Taavikin tykkäsi lenkistä ja se oli muutenkin kokoajan erittän hyväntuulinen. 

Käytiin myös haistelemassa pihalla olevia traktoreita ja peräkärryjä. On muuten ollu tosi hyvä tapa opettaa, että esineitä haistelemalla saa makupalan. Nytkin jännityksestä huolimatta Taavi uskalsi haistaa kaikkia traktoreita ja härveleitä. Koskettaminen ja haistaminen myös laukaisee jännitystä. 

Etujaloissa oli vähän nestettä, vasemmassa vähän enemmän. Se jalka on ennenkin säärestä turvotellut, lieneekö se mysteerinen "jännevamma"-jalka sitten (josta siis minulle vata äskettäin ohimennen mainittiin, eikä asia sitten selvinnyt sen tarkemmin). Hiukan kävi epäilyttämään, onko sillä ojaansyöksyllä jotain tekemistä turvottelun kanssa. Ei Taavi niitä kuitenkaan aristellut, joten seurataan.
Myös toinen etukenkä oli mystisesti irronnut! Ekaa kertaa Taavilta on kenkä irronnut, saattaahan tälläkin olla tekemistä sen ojassa rymyämisen kanssa. Vaikka sillä mun mielestä olikin kaikki kengät, kun kotiin talsittiin. 


Kengittäjä käy kuitenkin tänään laittamassa sille uuden kengän.



Maa vihertää!!

Lenkillä Taavi söi kuusen- ja männynhavuja, kuivunutta ruohoa ja sammalta.. Sammal maistui sille oikein hyvin ja se hieman minua kummastutti. Toki kyse voi olla siitä, että se on ensimmäinen vihreä, mikä lumen alta paljastuu. Nettiä selatessa löysin pari juttua, joissa viitattiin suolistovaivoihin, mutta kerrottiin myös, että sammal on erittäin mineraalipitoinen. Tiedä sitten, mitä varten Taavi sitä niin kovasti himoitsi.

Hiekkakuurinkin ajattelin sille antaa, kunhan lumet vähän vielä sulaa. Se kuitenkin nyt nyhtää ja tonkii kaikenlaista, kun lumet sulaa.


Sammaleensyöntiä..

Havujenhamuamista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.