perjantai 8. helmikuuta 2013

Uusi kivennäinen ja uusi polkema

Kävin hakemassa Taaville Agrimarketista taas vähän safkaa. Uuden säkin Lusern-haketta, kun se on toiminut niin hyvin ja ollut maistuvaa, sitten psylliumia uusi pönikkä jos tulee mahavaivoja. Uutena nyt sitten pitkän harkinnan jälkeen päädyin ostamaan kokeeksi Supreme Horse Care Multimineraalia. Taavihan on ollut ilman kivennäistä, kun en ole oikein uskaltanut mitään ottaa kokeiluun. Selected-rehua se söi sen yhden säkin, mutta ei se ainakaan pitänyt vatsavaivoja poissa, joten mielummin sitten joku ihan kivennäinen.
Halusin sellaisen, jossa syöttömäärä kohtuullinen ja mahdollisimman vähän mitään täyteaineita, joten kokeillaan nyt tätä.
Tallilla avasin purkin ja on aika voimakkaan hajuinen, ulkonäkökin vähän yllätti. Olin jostain syystä siinä käsityksessä, että tämä olisi valkoista jauhoa.


Tallikissakin tuli ihmettelemään.. :D

Itseasiassa Ht.netissä (tietenkin) oli jossain keskustelussa joku muukin ihmetellyt, kuulemma aikaisemmin on ollut valkoista pölyävää jauhoa... Laitoin Facebookissa Supreme Horse Care-sivulle kyselyä aiheesta ja liitin kuvan, saa nähdä mitä sanovat.
Toisaalta tämän pitäisi sisältää soijaproteiinia, merilevää ja seosmelassia sekä esiseosta, joten miten se voisi valkoista ollakaan? Onkohan tuotetta muutettu jotenkin?
Omat epäilykseni kohdistuvat lähinnä siihen, että miten tämä menee alas.. Varsinkin, kun Taavi ei saa Lusernin lisäksi mitään muuta, mihin tuon voisi sekoittaa. 

Hevoset tulivat taas vapaana sisälle ja siinä tuli pientä hässäkkää, kun kaikki eivät menneet omiin karsinoihin. Kun kaikki sitten saatiin omiin koppeihin, niin katselin, että lattialla on verisiä lumikokkareita. Melkein jo arvasin kenen hevosesta on kyse, kun niitä Taavin ovella oli.
Kun Taavi oli syönyt Lusernit (uusi kivennäinen ei ainakaan saanut murskatuomiota ja pysyi ainakin kupin puolella, toisinkuin aikaisemmin kokeiltu hiiva), niin otin sen käytävälle ja veren alkuperä selvisi. Joku oli polkenut varmaankin hokilla Taavin kavionreunaan.
Pesun jälkeen haava ei kuitenkaan enää vuotanut, eikä ainakaan näyttänyt pahalle. Laitoin Betadinea nahkariepaleen alle.







Laittelin Taavin käytävällä muuten kuntoon, päätin Hippoksen kirjoituksesta aivopestynä mennä naruriimulla ainakin tänään. Taavi oli jotenkin tosi hyväntuulinen, ei luiminut oikeastaan mistään - edes satulasta! :) Lähdettiin sitten uhmaamaan kamalaa lumimyräkkää. Ei siellä kyllä juuri eteensä nähnyt, kun jäinen lumi tuiskutti silmiin.
Taavikin tuntui haluttomalta liikkumaan siellä myräkässä ja yrittipä se pari kertaa kääntyä kotiinkin naruriimun kanssa. Onneksi se on niin kiltti ettei lähde jyyräämään, vaan kun sanon että "ptruu" niin se pysähtyy ja voin rauhassa kääntää sen takaisin menosuuntaan.
K
äytiin "vasemmalle-oikealle"-lenkillä ja yhden peltotien päässä kääntymässä (siellä on tukkien takia tehty iso ja leveä kääntöpaikka rekoille), ei kauhean pitkä lenkki. Ravissa poispäin kotoa olin jo melkein varma, että jalka vaivaa, mutta kotiinpäin kyllä vauhtia löytyi eikä askel painanut.. ;) Tultiin sitten kotiinpäin reipasta ravia ja molempia laukkoja.

Taavi tuntui loppulenkistä taas tosi tyytyväiseltä ja rennolta. Tallissa otin taas varusteet käytävällä pois, Taavi pari kertaa hipsi kottikärrylle varastamaan heinää eikä oikein olisi malttanut paikallaan seisoa. Annoin sille vielä iltalusernit kuppiin, joita se jo kovasti kärkkyi.
Kupin pohjalle se uusi kivennäinen kaikesta huolimatta oli jäänyt.. Mutta ehkä suurin ongelma on se, että se erottuu Lusernista eikä pelkällään kelpaa. Laitoin kupin pohjalle hitusen melassisiirappia ja koko desin satsi teki kauppansa, eli ei se ilmeisesti ihan kamalan pahaa ole. Taavi sai myös melassiveden.

Laitoin aamuruokaan uuden kivennäisen ja päälle lapun, että kostuttaa Lusernia vähän, jotta kivennäinen tarttuisi siihen. Katsotaan olisiko siitä apua, ei tarvitsisi sitten mitään puuroja alkaa vääntämään.

Täytin heinäverkot ja Taaville vaihteeksi pieni pala patonkia kuppiin ennen lähtöä.

5 kommenttia:

  1. Voi sitä ruokinnan ihmeellistä maailmaa, ikinä ei tiedä millasta jauhoa sitä purkista löytyy :D. Vai on teilläkin tuota nirsostelua, hehee. Meillä heppa nirsoili valkosipulin kanssa lopulta niin että lopetin sen toistaiseksi, ehkä se itse tajusi jo syöneensä sopivan kuurin ja kertoi että nyt saa riittää :D. Ja nyt pitäis saada sille menemään öljyä.. melassitemppu voisi toimia, mutta vatsa menee löysäksi melassista :S. Sain imeytettyä leipään öljyä ja se ihme kumma söi sen syljettyään ensin kuppiinsa moiset huijausleivät.

    Hyvä ettei tuo teidän vekki ollut tuon isompi. Hokkien huono puoli on nuo vammat mitä helposti tulee :S.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä aika vähän tota nirsoilua esiintyy, hiiva on toistaiseksi ainut mikä ei ole mennyt alas ollenkaan. Tulin siihen tulokseen, että ehkä sitä ei sitten ole edes hyvä syöttää. :) Ja rehellisyyden nimissä, olisi jäänyt tuo kivennäinen multakin syömättä! ;)
      Melassi on siitä kätevä, että melkein mikään ei sen kanssa jää syömättä, mutta toki sokeripitoisuus siinä on huima.

      Meillä öljy meni mukisematta tuon Kraftin sinimailashakkeen seassa, taisi olla vaan hyvä lisä niin kuivaan ruokaan. Ja se voisi tietty olla yksi ratkaisu jos pelkkä vesi ei riitä kivennäisen saamiseksi alas. Hmm..
      Oletko kokeillut Greenlinea? Jos se kelpaisi, niin siihen on helppo sekoittaa melkein mitä tahansa ja on vatsalle ystävällistä ruokaa.

      Vekit on tosiaan hokkien huono puoli, tämäkin tosiaan näyttäisi olevan naapurin aiheuttama, kun on tuolla ulkosyrjällä. Mutta laumassa aina sattuu ja tapahtuu. Verikuvassa vamma näyttää pahemmalta, kuin loppupelissä sitten olikaan.

      Taavihan tuli minulle ilman kenkiä, mutta se arkoi niin voimakkaasta pienelläkin soralla, että en usko sen nauttineen ilman kenkiä olemisesta. Kaviot oli lisäksi todella hoitamattomat, päässeet pahasti levälleen, harmi ettei tullut otettua kuvaa niistä lapioista. Vauhtiakin tuli heti vähän lisää, kun kengät saatiin alle ja tämän hevosen vauhdeissa pienikin muutos nopeampaan on voitto!

      Poista
    2. Niinhän se on että monet arkovat kengättä soratiellä jos on hiekkaa siinä välissä, etenkin kun eivät ole tottuneet semmoisiin alustoihin kun laitumet ja tarhat ja kentät ovat pehmeitä.

      Kuulostaa kyllä hyvältä tuo rauhallisuus meidän Speedo Gonzalesiin verrattuna ;).

      Haavoja tulee aina, pääasia että eivät ole isoja ja ei tule ongelmia niistä kuten pahaa impparia.

      Pidän greenlinen korvan takana, katson rupeaako se syömään öljyä muuten, sokerilla ei tosiaan ainakaan haluaisi avittaa tuota maittavuutta..

      Poista
  2. Tuossa Supremen kivennäisessä on ainakin riittävästi kaikkia tarvittavia :) Meillä oli prikulleen samanlaista ku tuossa kuvassa.
    Ko. merkin tuotteet on kuulemma aina arvoituksia tuon hajun suhteen. Tuttu kertoi että Formula MSM tai Magnesium oli haissu ihan kalanraadolle ja joku muu oli ollu myös ihan mielenkiintosen tuoksunen :D
    Black Horsen ja Marstallin (Forse) kivennäisiä moni on kehunu hyviks :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä, ehkä tämä sitten on ihan normaalia.. Heh.

      Meillä Elmo-vainaa söi Black Horsea, mutta Taavin kohdalla minua mietityttää siinä olevat ylimääräiset aineet (Heinäjauho, Melassileike, Melassi, Kaurankuorijauho, Glukoosi, Vehnälese, Kasviöljy jne.). On sitten tosi vaikea sulkea pois, mikä ei sovi mahalle jos oireita tulee. Se on kuitenkin seuraavaksi kokeilulistalla jos tämä SHC ei tunnu hyvälle.
      Marstallista ei ole mulla kokemuksia, taitaa olla vaikeammin hankittavissa, kun nää perinteiset racingit ja BH:t.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.