keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pohdiskelua, puuhailua, aurinkoakin

Hurrrja Taavi! :D

Eilen käytiin illalla moikkaamassa Taavia, kun sillä oli vapaapäivä vielä. Se sai viimeisen greippinsä, joka meni ihan yhtä suurella innolla, kun aloittaessa. En tiedä onko greipillä ollut mitään ratkaisevaa vaikutusta, mutta ainakaan se ei ole huonontanut tilannetta, niinkuin moni muu juttu.
Näitä Taavi voi siis saada herkkupaloina sillointöllöin huoletta.

Taavi oli ihan hyväntuulinen ja pirteä ja oli kuulemma muutenkin ollut ihan normaali koko päivän. Eli ilmeisesti ainakaan Taavin kohdalla kortisoni ei hetkellisesti pahentanut tilannetta, mistä ell varoitteli. Kuulemma hyvin harvoille hevosille voi käydä niin, että ne alkuun menevät huonommaksi, olin melko varma, että minun tuurilla Taaville käy niin. ;)

Nenän Taavi oli johonkin satuttanut ja se oli naarmuilla, vaaleanpunaisessa nahassa kaikki jurmut näkyy kovin selvästi.






Tänään onkin tullut koko aamupäivä selattua erilaisia nivelvamisteita, niiden hintoja, syöttömääriä, tehoja, kokemuksia yms. Pää on ihan sekaisin kaikesta siitä informaatiomäärästä, enkä ole oikeastaan sen viisaampi. Tällähetkellä oikeastaan on muutama suunnitelma (kiitos Nooralle, joka antoi yhden hyvin vinkin):

- Pelkkä MSM + C-vitamiini, jonka saisi luonnollisessa muodossa nokkosesta ja ehkä ruusunmarjoista, näitä voisi tilata Väinölän Tilalta (nokkonen ja ruusunmarja ovat myös luonnollisia rikin lähteitä, joista muodostuu MSM elimistössä). Tälle tulisi kuukaudessa hintaa ~28€ (30g MSM, 15g nokkosta ja 15g ruusunmarjaa)

- Suppleaze Gold, mutta sen kanssa pitäisi ehkä antaa C-vitamiinia kuitenkin. SG:tä saisi 1.hevosvoima.comista, hinta kuukaudessa ~25€ (jos ajattelisi syöttää 10g jatkuvasti)

- Mobileaze equine Devil's Claw , tämä nyt lähinnä olisi kivunlievitykseen, erityisesti nivelrikon hoitoon suositeltu tuote. Hintaa kuukaudessa  ~24€ (25ml päivässä)

- NAF Five Star Superflex Liquid, tämä tosin kannattaa tilata ulkomailta, jossa on yli puolet (!!!) halvempaa, mutta tässä ei ole MSM:ää. Hintaa kuukaudessa ~30€ (25ml päivässä)




Itse suhtaudun hieman skeptisesti siihen, millaisen avun moiset tuotteet sitten todellisuudessa antavat ja kuinka paljon niistä imeytyy. Elmo söi aikanaan pari purkkia SG:tä ja olin havaitsevinani siitä olevan apua. Tai oikeastaan romahdus kunnossa tuntui tulevan juuri sen jälkeen, kun oli lopettanut käytön.. Mutta en osaa sanoa, oliko se sattumaa. Uuden purkin aloitus ei enää auttanut.
Lisäksi Taavin mahavaivojen takia hiukkasen pelottaa alkaa kokeilla, jos tuote ei käykään niin häviän siinä aimosummia rahaa.

Lisäksi tarkoitus on nyt alkaa hoitaa jalkaa ahkerasti, kylmäys vedellä aina liikutuksen jälkeen (muulla sitä on hiukkasen vaikea kylmätä) ja päälle sitten Arnicaa tai lämpölinimenttiä, koska pinteliähän tuohon ei voi laittaa.


Mamin möllykkä :)


Riimu oli mennyt vähän vinksalleen, mutta eipä näyttänyt haittaavan...

Käytiin myös Taavin kanssa tänään lyhyellä kävelylenkillä niinkuin ohjeissa oli. Taavi oli ihan ok, vähän tahmea poispäin kotoa, mutta se nyt ei kerro vielä mitään. Lenkillä kohdattiin myös traktori, joka veti perässään kaivinkonetta... Onneksi päästiin pellonreunaan turvaan, sen verran ihmeellinen ilmestys.
Aurinkokin tuli näkyviin sitten, kun oltiin jo palattu lenkiltä. Taavin vatsa taas murisi jonkun verran ja vasen kuve oli arkana, muuten ei kipuilua ja ilme oli positiivinen ja pirteä. En ole vielä saanut aikaseksi pilkkoa noita vatsalääkkeitä lääkkeitä käyttöön.

Eino pääsikin iltapäiväksi muiden kanssa samaan. Taavi kävi sitä moikkaamassa ja antoi lähdöt aika kipakalla ja korkealle lentävällä pukkisarjalla.


Mitä nämä on??


Hakiessani sitä lenkille, sen piti pysähtyä heinäpuolelle ihmettelemään siihen koottua ämpäripinoa. En tiedä mikä siinä oikein veti puoleensa, kuvasin siitä lyhyen videonkin:




5 kommenttia:

  1. Kommentoisin vielä tohon NAF Superflexiin; kyllä siinä on MSM mukana, niin nestemäisessä kuin jauhemaisessa versiossa. Naf Equinen sivuilta löytyy tarkat pitoisuudet :)

    Tuli vielä semmoista mieleen että syksyllä kysyin Tampereen hevosklinikalla eläinlääkärin kantaa suun kautta annettaviin nivelvalmisteisiin. Vastaus oli että toisilla tuntuu autttavan, toisilla ei. Kokeilusta ei kai ole haittaa kuin lompakolle. Lisäksi ell sanoi että nykykäsityksen mukaan hyaluroni on se kaikkein oleellisin ainesosa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, kiitos tarkennuksesta! Se voisikin ehkä sitten olla se sopivin vaihtoehto... Erityisesti tuo nestemäinen kiinnostaa, saattaisi olla helpompi saada menemään alas.

      Meillekin ell sanoi, että osalle tuntuu auttavan ja osalle ei ja toisilla toimii toinen merkki, kun taas toisilla toinen.

      Poista
  2. Miksi noiden nivelvalmisteiden yhteydessä pitäisi syöttää myös C-vitamiinia??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun käsittääkseni tuo C-vitamiini liittyy MSM:ään, eli MSM "toimii paremmin" C-vitamiinilisän kanssa.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.