perjantai 21. joulukuuta 2012

Väistöjen kertausta, matolääkettä ja ostoksia..


Onko se jotain syötävää?

Eilen mulle tuli päivällä hirveä hinku väistöjen tekemiseen ja suuntasin sitten toteuttamaan asiaa tallille. Ajattelin, että se voisi olla Taavillekin ihan hyvää jumppaa ja niissä harjoituksissa sen ei tarvitse vielä paljon ravata. Kun sinne pellollekin on aurattu se tie ja "kenttä", niin siinä olisi hyvä mennäkin. :)

Taavi oli jo sisällä kun menin ja juuri syömässä heinää, heitin sille Lusernit kuppiin ja kun se oli syönyt niin otin sen käytävälle. Taavi oli hyväntuulinen eikä luiminut. Einon kanssa se olisi halunnut tehdä tuttavuutta ja jouduin laittamaan sen kireämmälle, ettei tule mitän ylimääräistä hässäkkää.
Päätin tänään rohkaistua ja laitoin koulusatulankin. Taavi suhtautui asiaan hyvin, vaikkakin sitä alkoi ärsyttämään, kun mallailin satulaa pitkän aikaa. En mielestäni saanut sitä oikein mitenkään hyvin geelin ja länkkämaton (en jaksanut virittää tavallista huopaa) kanssa. Aikani tuhrattuani päätin heittää geelin pois välistä ja laitoin pelkän huovan ja satulan. Näytti ihan hyvälle.

Näin talvella (ja kovemmalla pakkasella varsinkin) on muuten hirveä tuhraaminen, että pääsee sinne ratsastamaan. Kun sain hevosen varustettua ja suojitettua (hokkikelien takia entistä enemmän), niin sitten aloin topata itseäni ulkoilukuntoon ja heijastimiin. Keräsin mukaani tallista porkkanaa, raipan, lämmitettävät toppahanskat ja sitten paineltiin ulos.
Ulkona koetin sitten saada tavarat käsistäni ahdettua taskuihin, jotta saisin kädet vapaaksi ja pääsisin kyytiin. Ne hanskat on aika isot ja hankalat saada taskuihin mahtumaan akkukoteloineen..
Pääsin kun pääsinkin kyytiin, kaivoin ahtaista taskuista Taaville palkkion, mutten saanut kevyitä muovijalustimia laitettua jalkaan (niissä on heijastimet ympärillä ja sen verran naftit että jalustin lähti aina karkuun kun koetin työntää kenkää siihen). Kun sain ne pujotettua jalkaan, niin huomasin että ne on auttamattomasti lyhyet toppavarustuksen ja paksupohjaisen talvikengän kanssa.. Sitten tuhrasin niitä ja siinä valoa kaivatessa tajusin että otsalamppu on tallissa (en lähtenyt hakemaan).
Sain jalustimet säädettyä ja jalkaan takaisin, sitten virittelin ne paksut ja pitkävartiset toppahanskat käteen, koska niiden kanssa ei voi muuta kun pitää ohjia. Sain ne käteen ja lähdettiin liikkeelle sitten.
Taavi lähti pihasta pöristen ja sipsutteli ravia kaula kaarella pihan poikki, kun uljaampikin ratsureima.

Pellon reunaan kun pääsin, niin ihmettelin miten viima puhaltaa niin kylmästi; kai se puhaltaa kun takin vetoketju on osittain auki... Aikani suhrasin ja sain sen hanskojen kanssa kiinni. Sitten alkoi jalustimet tuntua eri mittaisilta.. Siinä vaiheessa päätin, että ne saavat nyt olla! :D

Käveltiin pellon päässä olevalle "kentälle", Taavi oli kokoajan tosi reippaan ja pirteän tuntuinen. Se teki hyviä ympyröitä, taipui kivasti ja teki se sitten ihan hyviä ja reippaita väistöjäkin. Vasempaan se meni alkuun banaaniksi, mutta kun tajusin suoristaa oman oikean kylkeni, niin hevonen teki samoin.. Kaskummaa.
Ei oltu pellolla kovin kauaa, koska oli pimeää eikä meillä ollut sitä otsalamppuakaan. Lisäksi en halunnut kyllästyttää virkeää Taavia. Onnistuineiden väistöjen jälkeen lähdettiin kotiin takaisin. Otin vähän ravia kotiinpäin ja Taavi oli tosi reipas ja ravasi intoa puhkuen. Pihaan se saapui taas uljaasti ravia sipsutellen, ei tuntunut kyllä yhtään Taavilta! ;)

Tallissa taas perinteisesti varusteet pois ja seurailin vähän aikaa Taavin vointeja, ei mitään kummaa joten lähdin kotiin.

 




K ja Taavi perjantaina

Tänään sitten Taavilla oli vapaa, kun mulla oli hieroja enkä sen jälkeen viitsi enää ratsastaa. Taaville tilattu Tallivaruste-nettikaupasta naruriimu + naru ja heijastinputsit oli tulleet postiin ja käytiin hakemassa ne. Lisäksi kävin ostamassa Robinhoodista sille uuden Himalajan suolakiven, tikkarin jouluaatoksi ja litran mitan. Lisäksi Taavi sai matolääkkeet josta video alla. ;) Saatte  lopun selityksen kuvina.


Tikkari


Uusi riimu vähän ihmetytti

Mitäs muuta ootte ostanu mulle??


Putsikin oli ihan hyvä :)

Noi tuubit vähän epäilyttää mua, ei kai vaan mahalääkettä....


Ei ollu, vaan matolääkettä ja näin urheasti Taavi asiasta suoritui (ja sai paljon lässytystä palkkioksi... ;) ):



Sain myös tallennettua sen Taavin järkyttyneen ilmeen jos Reiska saa jotain hyvää (tai Taavin jämät):

Taavi söi omassa karsinassaan Lusernia tyytyväisenä ja Karri sillä aikaa antoi Reiskalle yhden porkkanan...

... Joka ei jäänyt huomaamatta... SIIS SAIKO REISKA PORKKANAA!!??? :D

Osaan mieki!


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kyllä sille on naurettu, miten se edes osaa näyttää juuri niin järkyttyneeltä ja tyrmistyneeltä. :D

      Edestäpäin se olisi myös pitänyt saada kuvattua, siitä kuvakulmasta ilme on vielä hassumpi.

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.