maanantai 17. joulukuuta 2012

Kuinka äkäpussi kesytetään...

Taas oli yöllä satanut monia senttejä lunta, mietin jo tosissani, että pääsenkö auraamattomalta pihalta autollani töihin. Pääsin kyllä, mutta varmaan koko muu naapurusto heräsi. ;)
Nyt lumentulo on onneksi lakannut ja pysynee poissa useamman päivän.

Taavilla oli tänään vapaapäivä, mutta käytiin vilkaisemassa tallin uutta asukasta Einoa. Tosi komia herrasmies ja oli heti kuin kotonaan; pari hörähtelyä naapurille oviaukossa, sitten heinien kimppuun ja vähän myöhemmin kunnon turvekylpy.
Sen sijaan muiden asukkaiden elämä meni ihan mullinmallin ihmetyksestä. Taavikin unohti äkäilyt, kun piti mennä ovelle kuikuilemaan ja haistelemaan josko ilmassa olisi uuden hevosen hajua.


Mikä tonne on muuttanut??

Hölmistyneet Heikki ja Taavi
Taavi tosiaan oli tänään vähän äkäpussi, enkä millään keksinyt syytä. Sittemmin se selvisi, että taitaapi ruunanrupukka meitä vaan testailla nyt.. Se kyllä hörisi meille kaksikin kertaa kun mentiin, mutta muuten ei sitten olisi seura kelvannutkaan, kun ei herkkuja ollut.
Se oli alkuun kovinkin äksy ja kädellä silittely oli ihan no-no-settiä. Harjalla sai harjata kuitenkin ihan normaalisti, joten en usko olevan kyse suurista kivuista kuitenkaan. Pyysin K:ta tuomaan muutaman porkkanan ja siitähän se show alkoi. Taavi katsoi oikeudekseen ottaa porkkananpalan vauhdilla ja vimmalla K:n kädestä, mutta sai kyllä huomata idean olleen huono. Seuraava lähestyminen oli vielä rajumpi, Hupu tuli myös väliseinän toiselle puolelle kerjäämään nameja ja Taavi koitti äkäillen ottaa namin oikein suu ammollaan ja korvat päätä myöten, karjaisin sille ja usutin sen karsinan perälle miettimään. Sen jälkeen porkkanoiden ottaminen sujui siltä hyvin ja varovaisesti, vaikka Hupu vieressä sitä selvästi ahdistikin.

Sen jälkeen en meinannut mahtua harjaamaan oviaukossa seisovaa Taavia ja pyysin sitä peruuttamaan. Se kyllä peruutti, korvat luimussa muutaman askeleen ja palasi sitten takaisin oviaukkoon. No siitäkös minä sitten otin kimmokkeen ja päätin, että sehän seisoo juurikin siinä missä minä sanon ja äkäilyt saa jäädä.
Siitä asiasta käytiin siis jonkinsortin tahtojen taisto; pyysin Taavia pakittamaan keskelle karsinaa seisomaan, se teki työtä käskettyä ja lähti samantien takaisinoviaukolle. Pyysin uudelleen, mutta Taavi ei mukamas kuullut pyyntöä (kättä ryntäiden edessä), joten kovensin pyyntöä (laitoin käden kiinni ryntäisiin, johon se vastasi nojaamalla), lopulta nipistin sitä ryntäistä. Sain hyvinhyvin vihaista palautetta, mutta jästipää siirtyi myös. Tämä sama kuvio toistui useamman kerran, kunnes lopulta Taavi jäi nököttämään päätä riiputellen (ihankuin suurenkin loukkauksen kokeneena) keskellä karsinaa ja pelkkä käden laittaminen eteen riitti jos se meinasi unohtaa seisoa paikallaan.
Harmi, ettei tajuttu kuvata tätä videolle, se oli alkuun aika pahankin näköinen, kun komensin sitä!


Kun sain harjauksen valmiiksi, niin annoin sille luvan tulla ovelle takaisin, se heti komensikin K:ta, jolta oli saanut porkkanoita. Napsautin sormia ja se lopetti luimimisen, jouduin toistamaan tätäkin pari kertaa. Sen jälkeen Taavi jäi mielellään meidän rapsuteltavaksi ja luimi lähinnä Hupulle, ilmeisesti mustasukkaisuuttaan. 

"Olette väärän karsinan luona!!"

Kaiken tämän jähäämisen jälkeen se oli todella rennon ja tyytyväisen oloinen meidän seurassa. Myö sitä sitte siinä rapsuteltiin ja kapsuteltiin päästä hyvän aikaa. Se puhisi ja nautiskeli silmät puoliksi kiinni. :)
Pitää vissiin alkaa tekemään sen kanssa ahkerammin maastakäsin-juttuja ja väistämisharjoituksia, se tuntuu testailevan meitä. En ole vielä saanut sen yhdeltä vanhalta omistajalta viestiä, jossa lupasi kertoa Taavista, se ei ilmeisesti tosiaan olekaan ihan nössö tapaus.


Heinien kanssa se taas luimi, mutta seisoin kasan edessä, kunnes se kääntyi poispäin. Ei tarvinnut kauaa siinä tönöttää, kun tätä on harjoiteltu ennenkin. Annoin vielä kuppiin yhden porkkanan ja lusernia.

Greenline-puuro alkaa kuulemma Taavia tympimään jo, kun kolme kertaa päivässä sitä on puputtanut. Ja uudet rehut on varmaan vielä parempia. ;) Jospa nyt vielä huomenna kelpaisi, niin saadaan lääkekuuri päätökseen.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Todella! :D Näyttää vissiin nyt sitte sen oikean luonteen, mistä K vitsaili..

      Poista
    2. Niinpä, "eikä tässä vielä kaikki..." :D

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.