torstai 27. joulukuuta 2012

Talvikarvan raaputtelua sekä hyvän mielen ratsastus

Mitäs me maalaistollot :)

Taavilla kävi tänään vieraita; serkkuni, jonka kanssa on aikanaan vietetty poneja hoidellen hetki jos toinenkin yhdessä, tuli katsomaan Taavia. Oona innostuikin oikein kunnolla puunailemaan ja kuopsuttamaan, joka tekee talvikarvaa pudottavalle Taaville hyvää.

Kävin tänään hakemassa uuden pöntön melassisiirappia ja sitten sitä psylliumia. Puntaroin kaupassa pitkään, että onko kuorijauhe vai siemen parempi vai miten sitä nyt oikein osaisi valita.. Päädyin kokonaiseen siemeneen, osakseen jo sen paljon edullisemman hinnan takia (35e, Racingin kuorijauhe 77€), osaksi koska sitä on kehuttu hyväksi.
Lisäksi K-maataloudesta kävin hakemassa Taaville lehmäriimun.. Heh, voi kuulosta huvittavalle, mutta sain vinkin tähän Taavin entiseltä omistajalta. Tässä menee ketju leuan alta, eikä kuulemma vielä yksikään hevonen ole tämän kanssa lähtenyt viemään.. Lisäksi se on hevoselle reilu, sillä ketju löystyy heti kun hevonen lopettaa vetämisen. Kokeillaan, miten Taavi siihen suhtautuu, kun seuraavaksi tehdään jotain maastakäsittelyä.



Lehmäriimu, Taavilla vaan niin "siro" pää, että ketju juuri ja juuri riittää..

Täyttelin verkot tallille tultuani, kun ajattelin huomenna pitää Taavilla vapaan ja pysyä itsekin kotona. Sitten kävin hakemassa Taavin ulkoa ja se tulikin ihan mielellään mukaan. Annoin vettä, Lusernia ja heinää karsinaan, Taavi sai niitä vieraita odotellessa napostella.

Oona tulikin miesystävänsä kanssa piakkoin paikalle ja otettiin Taavi käytävälle ihmeteltäväksi ja se pääsikin harjattavaksi. Taavilla on tosi kova karvanvaihto jo menossa, kai se on ajoissa aloitettava että tuon turkin kerkeää ennen kesää tiputtaa. ;)
Oona kuopsuttelikin sahalaitaisella hikiviilalla hevosen läpi ja kyllähän sitä karvaa irtosi! Taavi nautiskeli alkujännityksen jälkeen oikeinkin kovasti, silmät meni umpeen ja huuli roikkui. Kyljetkin sai kaaputtaa ilman ongelmia tai luimimista.
Myös harja ja häntä saivat selvityksen ja hokitkin tarkistettiin, oikein läpikotainen siistiminen siis!
Karvanlähtöaika on jo kovassa vauhdissa!

Karvat saa kyytiä!

Kun Taavi oli siistitty ja puunattu, niin laittelin sen kuntoon ja lähdettiin ratsastamaan. Oona ei tälläkertaa jäänyt ratsastamaan, mutta seuraavalla kerralla sitten. :)
Esiteltiin vielä pihalla Taavin kotia tarkemmin, tarhat ja kaverit käytiin katsomassa, sitten vieraat lähtivät ja me Taavin kanssa suunnattiin "kentälle". Huonon päivän tosin olin valinnut kentälle menoon, sillä suojasää oli tehnyt pohjasta pehmeän ja epätasaisen.

Mentiin kuitenkin vähän aikaa siellä, alkuperäinen ideani oli työstää Taavin eteenpäinpyrkimystä, mutta Taavi melkein heti kaatoi koko homman.. Se nimittäin oli reipas jo valmiiksi sekä reagoi hyvin pohkeeseen.. :D
Aluksi käynnissä hiukan aikaa pidensin käyntiä ja tein ympyröitä molempiin suuntiin, myös pari etuosankäännöstä tehtiin, tosin Taavi oli niissä kovinkin hätäinen (se tuntui näkevän metsän laidassa mörköjä).

Ravissa tehtiin ympyröitä ja taivuteltiin ja kaikkien ajatusten vastaisesti jouduin jarruttamaan menoa välillä.. Taavi tuntui tosi hyvälle, mitä nyt sillä pohjalla voi olettaa. Tasaisessa ja hyvin painuneessa kohdassa otin laukannostoja ensin oikealle. Ne sujuivat tositositosi hyvin vaikka Taavi tuntui kuumuvan niistä vähän. Se nosti paikaltaan suoraan laukan, joka pyörikin ihan hyvin. Muutaman noston jälkeen Taavi selvästi väsyi ja nostot menivät huonommaksi.

Vasemmalle nostettiin ravista. Ensin tuli väärä (mun vika, kun en huolehtinut asetuksesta), sitten hyvä nosto oikein, sitten taas yksi väärä (varmaan taas mun moka) ja neljäs nosto taas hyvin onnistunut myötälaukka. :) Siihen lopetettiin, kovat kiitokset, porkkanaa ja tulin hetkeksi alas selästä (potkin samalla kakat sivummalle). Parhaiten Taavi nostaa vasemman laukan ravista, todella liioiteltu johtava ohjasote vasemmalle ja raipalla kosketus/napautus oikeaan takaseen, näin tuli tosiaan kaksi ihan terävää ja hyvää nostoa.
Kiipesin vielä takaisin kyytiin ja käveltiin tallille, samalla tuli hyvä loppukävelyt, Taavi kuumui sen verran laukannostoista että sille tuli vähän hiki. Yhteensä ei varmaan kuitenkaan menty kuin puolisen tuntia.

Tallissa seurailin taas vointia, Taavi sai heinää ja melassivettä. Hiki alkoi kuivumaan taas normaalisti myös kupeilta, eli ei tuntunut olevan hätää. :) Psylliumin syötön ajattelin aloittaa viikonloppuna, koska huomenna en tosiaan ole menossa tallille. Saa nähdä miten se Taaville maistuu, jos se ei melassin tai Greenline-puuronkaan kanssa mene alas, niin sitten saa olla, kun ei tässä hengenhätä ole kuitenkaan kuvausten perusteella.


Metsäilymuotia

Ratsastajan vaatetuksesta voisi veikata lämpötilan olevan plussa-asteiden sijaan -25.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.