lauantai 22. maaliskuuta 2014

Yrttien voimalla



Sarjassamme kaikki kokeillaan, mitä kokeiltavissa on:

Tilasin Taaville Luontoäidin Hevosilta yksilöllisen yrttisekoituksen. Pitkät sähköpostittelut Niinan kanssa vakuuttivat minut siitä, että tätä ainakin kannattaa kokeilla. Hän nimittäin aloitti juuri sellaisilla kysymyksillä, jotka täsmäsivät Taaviin melko hyvin. Erityisesti hämmennyin kysymyksestä, onko kaula ollut turvoksissa, en voinut vastata, kun että onhan se ollut.

Hän lähtikin siitä ajatuksesta, että ongelman ydin piilee nimenomaan kilpirauhasessa ja koetetaan nyt saada hormoni- ja erityselimet kuntoon, jotta ongelma lähtisi ratkeamaan. Samalla hoidetaan vähän mahaa ja jalkojakin. Taavin seos sisältää mm. tyrniä, siankärsämöä, munkinpippuria, neidonhiuspuuta, voikukkaa, spirulinaa...

Kuuri kestää noin kuukauden ja katsotaan sitten, missä  mennään. Tätä havainnointia pikkuisen tietysti häiritsee se, että oireet katosivat jo ennen pussin saapumista.. Vain kaksi asiaa on muuttunut:
1. hampaat on hoidettu ja sitä myötä syöminen helpottunut (viime vuonna kortinen heinä aiheutti ongelmaa, josko nytkin huonosti pureskeltu heinä oli ainakin osittain syynä?)
2. olen huuhtonut veden lisäksi suuta siankärsämövedellä, johon Taavi on ollut aivan hulluna! Se on juonut jäljelle jääneen veden suurella intohimolla ja loput olen kaatanut sen iltaruokaan


Saa nähdä nyt sitten, ainakin Taaville oli maittanut uusi ruoka.


2 kommenttia:

  1. Sattuipa sopivasti: Juuri viime päivinä olen mietiskellyt myös yrttejä Salaman ruokavalioon tukemaan jänne- ja nivelongelmien paranemista, mutta päädyin tällä erää kaivamaan yhden vanhan aseen esiin, nimittäin SG-jauheen... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, meilläkin syödää SG-jauhetta. ;) Itselle tämä oli kyllä ihan positiivinen kokemus ja yllätys, kun en ole aikaisemmin uskaltanut kokeilla tällaista yksilöllistä sekoitusta. Mutta ainakin sähköpostien vaihdosta tuli varma olo siitä, että tietoa ja taitoa on ja asiaa lähdettiin lähestymään vähän uudelta kantilta.

      Muutaman positiivisen kokemuksen jännevammojen hoidosta yrteillä olen lueskellut netistä, mutta ainahan tämä vähän tällaista "uskonasiaa" on, kun kunnollista tutkimustietoa tuskin löytyy. Mutta itse tulin siihen tulokseen, että jos ei mitään annakaan, niin eipä tässä paljon menetäkään. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.