perjantai 28. maaliskuuta 2014

Mulla on sellanen tunne, et ihan sama mitä tekee, niin hyvin se menee


 
Tänään käytiin laittamassa tossua toisen eteen, kun Camu oli meitä kirittämässä. Lenkki meni tosi hyvin ja Taavi tuntui pääosin hyvältä ja reippaalta. Se tosin laukkasi ennemmin, kun ravasi. Laukka pyöri ihan sairaan hyvin ja kotiinpäin otettiin yksi pätkä niin kovaa, kun jaloista lähtee. Ja kyllähän niistäkin aikamoista vauhtia saa, kun joku menee edellä. :) Oli hauskaa päästellä, tämä oli vasta toinen kerta meidän yhteiselon aikana ja tuntui aivan mahtavalta!
Yksin en saa Taavia koskaan laukkaamaan noin kovaa, vaan se tarvitsee eteen jonkun "vetohevosen". Ja kun Taavilla on ollut kipuja ja ongelmia, niin en ole edes halunnut kiusata sitä. Nyt kun tiesin sen itsekin olevan pirteä, niin uskalsin kokeilla. Eikä sitä tarvinnut edes erityisesti käskeä, pelkkä "japjap" riitti ja sitten sitä mentiin tukka suorana. :D

Ravissa Taavi tuntui hetkittäin vähän hassulle, lyhyelle ja "pystypäiselle" (eikä halunnut venyttää), tuntui jopa nilkuttelevan kotiinpäin. Kuitenkin taas hetken päästä ravi tuntui puhtaalle ja kaikesta huolimatta Taavi halusi ravata ja oli innokas liikkumaan. Esimerkiksi alamäissä se olisi ravannut mielellään, joten osasin jo silloin sanoa, että kyse ei ole luultavasti mistään varsinaisesti jalkavaivasta.

Syykin sitten selvisin, kun tultiin kotiin ja otin suojia pois; toisen putsin alla vuohiskuopassa oli hiertymä! Taavin tuntien uskon (ja toivon), että tämä oli se syy hassuu raviin. Hiertymä on varmaankin tullut jo lenkkarin kanssa, mutta on jäänyt huomaamatta, kun normaalisti en käytä suojia eikä haava ole ollut varmaan ollenkaan auki. Nyt herkistynyt iho oli hankautunut rikki. :( Puhdistelin haavan ja laitoin Vetramil-voidetta päälle.

Taaville tuli kerrankin ihan kunnolla hikikin, mutta se ei siltikään vaikuttanut nuutuneelta tai väsyneeltä lenkin jälkeen. Taavi myös palautui sen "kiitolaukka"-pätkänkin jälkeen nopeasti. Tallilla se sai palautusjuomaksi ämpärillisen laihaa melassivettä ja suolaa. Pestiin suu, kylmäsin jalkoja ja laitoin vielä kylmäsavea. Huomenna ei sitten tarvitsekaan koskea polviin tai jalkoihin yhtään millään, kun menin sitä kylmäävää töhnää laittamaan. ;)


Eilen Taavi olikin minua jo portilla höristellen vastassa, kun keskiviikkona oli se vapaa. :) Käytiin vähän laukkaamassa pihatiellä ja sitten tehtiin kentällä väistöjä ja muuta piiperrystä käynnissä. Lisäksi Taavilla oli tärkeä tehtävä olla Väinön henkisenä tukena harjauksen aikana (Väinö jännittää yksin jäämistä kovasti).

Jonkun ajan kuluttua Taavi alkoi kiemurrella vaikean näköisesti ja lopetti syömisen. Huomasin heti, että sillä on pissahätä. Se ei millään suostunut pissaamaan tarhan ulkopuolelle vaan pidätteli hirveässä hädässä. Kun se sitten viimein pääsi tarhaan, se kävi heti portin sisäpuolelle pissalle ja lorotteli kauan aikaa. :D Se on ihan hassu. 
Taavi eilen

2 kommenttia:

  1. Ihana kuulla että Taavi saanut liikkumisen iloa takaisin! Se näyttää nyt tosi hyvälle, vielä pari kiloa poikkeen ja kesäturkki niin huhhu että on komia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan olen samaa mieltä. Nyt on karva kauheimmillaan, mutta eiköhän se siitä komistu. ;)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.