torstai 6. maaliskuuta 2014

Eilen ei oltu kipeitä eikä köyhiä

Taavi oli nimittäin erittäin hyvällä ja pirteällä tuulella illalla. Kyljet eivät aristaneet harjauksesta tai kosketuksesta yhtään ja hevonen oli levollinen. Yhtään luimukorvaa ihmiselle suunnattuna ei näkynyt.

Päätin sitten kokeilla sitä vähän kentälläkin ja minua odotti yllätys! Otin alkuun parit väistöt, jotka sujuivat kun vettä vaan, samoin avotaivutuskin. Taavi on oppinut ja sisäistänyt puolipidätteen merkityksen ja se helpottaa huomattavasti ratsastusta, kun hevosta saa vähä kasaan ja ylös tarvittaessa.

Sitten nostelin laukkoja, alkuun oikealle meinasi laukka katketa, mutta sen jälkeen siitä ei sitten tullutkaan loppua ollenkaan.
Se vielä suurempi yllätys tuli vasemman laukan kanssa. Taavi aavisti jo, että sitä ollaan nostamassa (olen nostanut aina tarkoituksella samasta kulmasta) ja nostikin sen pelkästä äänestä yhtään haparoimatta ja laukkasi monen monta ympyrää ihan hyvää ja puhdasta laukkaa. Mietin uskallanko toistaa yrityksen ja tällä kertaa Taavi alkoi hakea itse laukalle jo edellisellä pitkällä sivulla ja oltiin laukalla jo paljon ennen sitä kulmaa. Heh. Kummallista?
Oikealle ajattelin vielä ottaa vähän reipasta ravia, mutta Taavin mielestä kaikki eteenpäinajavat avut olivat vain laukkaa, joten me sitten laukattiin reippaasti kierroksen verran. Pysähdyttiin portille ja Taavi seistä tönötti siinä tyytyväisenä korvat hörössä.

Oli pakko tulla alas selästä, kun meno oli niin huimaa. ;)



Taavi laukalla viime talvena
 
Taas alla oli kaksi vapaata, voiko tosiaan olla niin, että kupeet kipeytyvät liikutuksesta enemmän? Harmillisesti tänään en pääse toteamaan asiaa, mutta katsotaan millä mielellä siellä ollaan perjantaina.
Taavin suuta on huuhdottu nyt myös siankärsämöteellä, sen pitäisi olla hyväksi ientulehduksiin ja haavoihin ylipäätään. Siis aina ensin monen monta kertaa pelkällä vedellä ja yhden kerran lopussa vedellä, jossa on on siankärsämöä. Haittaa siitä tuskin on ja Taavi rakastaa sitä! Se juo aina loput suoraan ämpäristä ja hamuaa letkua itse suuhun. Saman kasvinhan myös väitetään auttavan vatsavaivoihin..

2 kommenttia:

  1. Haaste odottaa, jos vain ehdit/jaksat vastata: http://lahtoruutuun.blogspot.fi/2014/03/22-asiaa-eli-haaste.html :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Vastailen mielelläni, kun kerkeän. :)

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.