sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Maastoilua ja ohjasajoa

Kahden päivän harjoittelun jälkeen Taavi oikein odottaa jokapäiväistä hampaiden pesua! :D Se tietää saavansa jokaisen huuhtelun jälkeen pienen palan herkkua, joten se antaa ihan hyvin laittaa letkun suuhun ja huuhtoa. Ihan hyvä, olisihan tuo aika painajainen hankalan hevosen kanssa.

Eilen me käytiin ihanan aurinkoisella maastolenkillä. Taavi oli pirtsakka ja ehdotteli itse pitkästä aikaa reittejä, tutki innoissaan yhtä metsäreittiäkin. Vähän laukattiin ja ravattiin, ei käyty pitkää lenkkiä. Kupeet aristavat ja hikoilevat edelleen. 
 



Tänään käytiin sitten kentällä ohjasajon merkeissä. Päivän teeman oli väistöjen harjoittelu ja otettiin myös aika reilusti laukkaa. Taavioli kuntoon laittaessa aika hapan ja kyljetkin herkät, mutta kun sain silan paikalleen, niin se alkoi korvat hörössä odottaa töihin lähtöä...
Kentällä se oli alusta asti ihan reipas. Tehtiin ensin käynnissä pysähdyksiä, peruutuksia ja muutama ympyrä. Väistöharjoitusten kanssa takkuiltiin alkuun, mutta saatiin me jokunen askel, palkkasin aina yhdestäkin ristiaskeleesta löysällä ohjalla ja muutaman metrin suoraan kävelyllä, sitten taas uusi sivuaskel. Pitkät sivut otettiin ravia. Taavi tuntui vähän hitaalta ja näytti ravissa vähän köpöltä, joten ajattelin ottaa vähän laukkaa.

Alkuun Taavi ei meinannut nostaa laukkaa, mutta komensin kerran kunnolla, niin siitähän se sitten sisuuntui. Se paineli niin hurjaa laukkaa kenttää ympäri, että meinasin tikahtua nauruun. Joka kerta pelkällä äänellä se teki melkein liukustopin, kun tiesi saavansa palan porkkanaa, heh. :)
Laukan jälkeen alkoi sitten ravikin löytyä ja virtaa riitti. Otettiin laukkaa vielä vasempaan. Se taisi nousta heti ekalla oikein ja päästiin sitä yli kierros helposti, Taavi on selvästi kehittynyt. Toisella kerralla ei meinannut jalat millään asettua vasempaa laukkaan ja Taavi korjasi pukkailemalla takapäällä, löytyihän se vasen sieltä sitten ja taas hurruutettiin kenttää ympäri. :D Ai, että miten hauskaa tuntui molemmilla olevan.

Laukkojen jälkeen otettiin vähän ravia ympyröillä ja näytti Taaviksi ihan hyvältä ravilta. Sen kanssa vaan joutuu tosi kovasti keskittymään siihen, että se pysyy esimerkiksi aidan vieressä jos itse kävelee keskemmällä. Ulko-ohjalla se tosin korjaa nopeasti itsensä takaisin ulommas.

Päätin vielä lopuksi askarrella hetken aikaa väistöjen kanssa, kun Taavi oli hieman vertynyt ja paremmin avuilla (liikkuu siis käskystä eteen). Oikealle saatiin alkuvängerryksen jälkeen ihan hyviä ristiaskelia, kun Taavi alkoi hoksata, mitä siltä halutaan. Lopuksi ei tarvinnut enää edes raipalla ohjailla, vaan pelkkä pidäte riitti. Myös vasemmalla saatiin pari hyvää ristiaskelta ja sitten lopeteltiin siihen ja marssittiin suoraan pois kentältä. Taavi vaikutti todella tyytyväiseltä!

Käveltiin vielä loppukäynnit pihalla ja sitten riisuttiin sila pois. Vein Taavin pesupaikalle ja suoritettiin suun huuhdonta. Sitten haettiin heinäpaali varastosta. Se onnistui siinä kaikessa hässäkässä repimää yhden paalin sieltä keskeltä pinkkaa pois.. Koetin komentaa sitä taaksepäin, että mahdutaan ulos, Taaville tuli hätä, että ruoka loppuu maailmasta (taas kerran...) ja se tarrasi ensimmäiseen paaliin mistä kiinni sai.. Hohhoijaa. :D Onneksi sain sen tungettua takaisin sinne välikköön, ettei koko paalipino romahda.
Laitoin heinästä reilun puolikkaan verkkoihin ja loput vein ulos muille syötäväksi, koska kylmäköt ei päästä pihattoon ketään muita. Illalla tuleekin sitten taas pyöröpaali tarhaan ja huomenna siihen kokeillaan verkkoa päälle, toivottavasti se on kestävämpi, kun edellinen kokeilu. Se kesti näiden käsittelyssä alle vuorokauden.

Se olisi lomakin lusittu ja huomenna työpäivä edessä. Menen onneksi aamuun, niin pääsen iltapäivästä tallille. Sitten loppuviikko onkin taas iltavuoroa, saa nähdä miten kerkeän tallille.



Taavi eilen


2 kommenttia:

  1. Ai kamala, nauroin vedet silmissä heinänhakuoperaatiolle :D Ihana Taavi!

    - Sanni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nauratti se minuakin jälkikäteen. :D kaikkea sitä...

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.