tiistai 29. heinäkuuta 2014

Juokse sinä humma...

 
 
Tänään sain pitkästä aikaa valjastaa Taavin kärryjen eteen ja kyllä se homma vaan on molemmista mukava liikuntamuoto. Taavi kulkee aina paremmin kärryn edessä ja se taas miellyttää kuskia.

Ajelut on pitänyt hetkeksi unohtaa hännän vammaepisodin takia, mutta nyt kohta alkaa olla kuivunut. Hain vielä heppatarvikkeesta pehmusteen häntäremmiin (löytyi oikein tarkoitukseen oikeasti tehty pehmuste!).
En ole enää pessyt häntää, vain laittanut rasvan kerran päivässä päälle. Haava ei enää eritä ja on kuivahtanut kokonaan.Laitoin Taaville sidepullit, koska ne olivat ilman ohjia. Laitoin paalinnarun korvaamaan suunnittelemaani "poskiremmiä" ja se kyllä vakautti suitset. Sittenhän minä keksin, että leukahihnan saa irti ja siitähän saisi askarreltua hihnan tuohon posken kohdalle. Sitä pitää lyhentää ja tehdä lisäreikiä.

Toisaalta Taavi ei taida tykätä näistä  niin paljon, kun Orbitlessista. Se koettaa lenkillä hangata päätään jalkoihin ja lenkin jälkeen se hinkuttaisi päätään ihan joka paikkaan. Se ei tee sitä toisten kuolaimettomien kanssa, joten epäilen ehkä turparemmin painavan (vaikka se on löysällä?).
Lenkki meni hyvin. En tiedä onko viime päivien suolavesijuotolla ollut vaikutusta, mutta Taavi hikosi lenkillä paljon enemmän kuin normaalisti! Se on ollut aina huono hikoamaan. Käytiin melko reipashenkinen lenkki, vaikkei kamalan pitkä. Sateen jälkeen oli kyllä mukavan viileää, mutta ötököitä oli aivan kaameesti ja Taavi-parka oli helisemässä.

Tallilla pesin Taavin ja laitoin sille ötökkämyrkyt, se sai iltapuuron ja 5 litraa palautusjuomaa.


6 kommenttia:

 1. Nämä teidän sidepullit on tosi nätin väriset! Haaveilin hieman jo niistä Hööksin kuvaston (uusista?) sidepulleista, vaikka minkäänlaista tarvetta ei kyllä ole. :D Vaan onhan ne nätit!

  Onneksi Taavin häntä parani noin hyvin ja aika vauhdilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä katselin sitä toista mallia, siis näitä: http://www.hooks.fi/product.aspx?productid=300552, niistä sain idean myös tohon remmiviritykseen. Se voisi siis toimia, koska noissakaan ei ole leukaremmiä. Nuo on kyllä ihan sairaan ihanat, haaveilin niistä pitkään! Kuvauksien kannalta ihan ykkösvälineet, kun nuo Orbitlessit on kuvissa vähän kolhot ja rumat. ;)

   Hännän paraneminen on mahtavaa, olin aika epätoivoinen (ja -uskoinen) sen kanssa. Yllättävän nopeasti se lopulta tosiaan parantui.

   Poista
 2. Noniin, nyt mulla soi tuo otsikon biisi päässä! Kiitti vaan ;)

  Hyvä että mystinen häntävaiva on paranemassa!

  näyttääpä tutulta tuo musta kärpäshärpäke, luulen ostaneeni juuri samanlaisen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä että jollain muullakin on nt korvamato. ;) Onneksi ei häntämato, hehheh.. Häntä on tosiaan kovaa vauhtia paranemassa. Ja onneksi loppupelissä melko helpolla ja pienellä hoidolla.
   Tallinomistaja sanoi lukeneensa jostan FB:stä, että jollain muulla oli ollut samanlainen vaiva vuohisessa... Siellä olivat sanoneet, että joku loinen se on ja muuallakin ollut tänä vuonna.. Tiedä sitten, itse en ole kys. keskustelua tai kuvaa nähnyt.

   Tuo on Horzen kärpäshapsut korvahupulla tmv. Tosi hyvä! Taavi kun ei verkkohupun kanssa uskalla lenkillä liikkua, mutta pelkän korvahupun kanssa se on todella levoton.

   Poista
 3. Häntäremmi ei ole mitenkään välttämätön ajaessa, varsinkaan jos ei käytä sekkiä. Alamäessä voi valjaat luisua eteen ilman häntäremmiä, mutta tilapäisesti voi ihan hyvin ajaa ilman. Tää kommentti tuli nyt tietysti myöhässä kun häntä on jo parantunut.:D Häntäremmin pehmustetta käytän itse aina.

  Mulla meni poikkii tuo Hööksin sidepullien turpaosa, kun käytin hevosella jota joutui vähän enemmän pidättelemään. Kannattaa siis tarkkailla sen kuntoa! Nätit suitset oluvat kyllä minustakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ompas hyvä tietää jatkon kannalta. :D Minä sitä mietin, mutten uskaltanut sittn kokeilla kuitenkaan, varsinkaan kun taavi on niin pyöreä, ettei silat liikaa valu. Pehmuste jää meilläkin käyttöön, varmasti hepalle mukavampi!

   Täytyykin tarkkailla sitä! Taavin kanssa ei onneksi tarvitse kovasti pidätellä ja lähinnä nää meillä onkin sellaiseen "vapaat ohjat"-tekemiseen, kun Taavi ei kamalasti tykkää noiden paineesta. On varmaan liian terävä sen herkälle nenälle. ;)

   Sellaisen tavallisen hackamoren olen nähnyt kerran napsahtavan poikki ja se aiheutti todellisen vaaratilanteen, kun hevonen säntäsi talliin ratsastajan kanssa aitaamattomalta kentältä. Sen jälkeen olen aina tarkistanut, että nahka on kestävää ja tarpeeksi paksua.

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.