torstai 17. heinäkuuta 2014

Ällökuvia lisää ja aamutalleiluja

Taavi kuuli aamulla mun höpötykset ja tuli katsomaan, että mitä ihmettä teen tallilla kahdeksalta aamulla...

Eipä mitään kummallista kerrottavaa, häntä on ällöttävämpi, kun eilen.. Ja korvassakin on verestävä hankauskohta. Epäilen, että hännällä on jotakin tekemistä tuplamadotuksen kanssa, mutta ei auta kun seurailla nyt ja olla mahdollisesti yhteydessä klinikkaan.
Haava erittää aivan kaamean määrän jotakin visvaa/haavanestettä/mönjää/ällötystä tmv. Jos sen pesee ennen ratsastusta, niin se on jo ratsastuksen jälkeen samanlainen, kun ennen pesua. Eikä siinä sitä pysy oikein mikään tököttikään. Sain ehdotuksen Cothivetistä ja voi olla, että haen sitä jahka kerkeän apteekkiin.  Nyt olen laittanut siihen aloe vera-geeliä ja Helosania vuoroin. Lisäksi pihkaa voisi kokeilla. 


Elmo sai joskus ötökänsyömiin (jotka aukesivat keskeltä verisiksi kraatereiksi, ell epäili bakteeritulehdusta) jotain antibioottivoidetta, se oli kallista, mutta tehokasta. Paukamat paranivat sillä hyvin.


Olen nyt parina päivänä käynyt aamulla tallilla ja Taavi on suhtautunut siihen yllättävän hyvin. Lähinnä se on ollut ihmeissään. Aamuisin on ollut mukavan viileääkin. Eilen me oltiin maastossa, käytiin aika reipas lenkki, kun Taavilla vauhtia piisasi.
Tänään oltiin sitten kentällä. Hain ensin reipasta käyntiä ja sitten koetin saada samaa tahtia säilymään hitaammassa vauhdissa. Oikealle sujui hyvin, mutta vasemmalle (joka on meille molemmille vaikeampi) saikin yrittää ihan tosissaan, kumpikin. Ähellettiin ja puuskutettiin ja saatiin me jotain aikaiseksi. Suoralla pyysin aina reippaampaa käyntiä ja siitä sitten puolen välin jälkeen aloin vauhtia hidastamaan, lyhyille sivuille tein ympyrät, joilla koetin keskittyä ohjaamaan etupäätä haluttua uraa pitkin (Taavilla on tapana oikoa ja mennä omia polkujaan). Vasempaan Taavi todella helposti työntyy sisäänpäin ja sen kanssa saa olla tarkkana.

Tein vielä samaa harjoitusta ravissa ja nostelin muutaman kerran laukatkin. Huomasi, että luistin tällä kertaa puolipidäte-kertauksista ja nostoissa Taavi ei ollut hereillä. Sain kuitenkin molemmat laukat nousemaan, muuten en niitä jäänyt nyt työstämään enempää.

Lopuksi otin vielä ravia ja hain taavin nenää alaspäin, siis koko kaulaa alemmas, kuten eteen-alas. Otin merkiksi sen, että siirrän kättä sivulle, hetken päästä taavi tuntui hoksaavan, mitä haluan sillä. Jos se ei heti laskenut päätään, niin heilutin ohjaa kevyesti. Samalla koetin taivutella sitä vähän, meni paljon paremmin, kun odotin!

Lopeteltiin hyvään fiilikseen, tulin heti alas ja käveltiin yhdessä loppukäynnit. Taavi sai syödä ruohoa pihalla, kun rasvasin sen hankaumat ja ruvet, myrkytin ehjät ihoalueet ja pistin Helosanin nenään. Siivosin vielä pihaton ja rapsuttelin Taavia hetken aikaa, kun se tuli kerjäämään huomiota. Ensi viikolla olisi tarkoitus tyhjätä pihatto oljista ja desinfioida, kun kaikilla on viimein loma!


12 kommenttia:

 1. Vetramil-voide on meillä todettu parhaaksi tuollaisiin haavoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetramilia tallilta löytyykin! Nää on kyllä hankalia, kun ei tiedä mitä laittaisi eikä kaikkia voi laittaa. :D

   Poista
  2. Salamalla oli tuollainen ihmeellinen nirhauma kans tuossa kesäkuun lopussa, parani kuitenkin itsekseen, taisin kerran muistaa laittaa sinne Helosania... Ihmeellinen, kun ei ollut hangannutkaan sitä pyrstöä minnekään. :O

   Poista
  3. Tuo on jotenkin niin märkä ja erittävä, että ällöttää. Hyi! :D Ötökät tosin siinä ei pahemmin istuskele.. Tämä selvästi kutiaa, koska kaikki lääpintä on tervetullutta. Joten uskoisin, että hangattu on ainakin jpnkin verran. Ne kovat patit minua eniten ihmetyttää.

   Hoitelen kotikonstein jo olemassa olevalla voide-ja ainevalikoimalla sekä katselen viikonlopun yli ja ensi viikolla sitten järeämmät aseet käyttöön. ;)

   Poista
 2. Ääni täältäkin Cothivetille! Kallistahan se on mutta tuo spray yhdistettynä Helosaniin jos ei pistä nirhaumia umpeen niin ei mikään...toki jos tuo on jotakin allergiaa niin eri juttu. Hurjalta tuo häntä kyllä näyttää :( Pihkavoiteista on monia mielipiteitä, mutta näin henk.koht. olen nähnyt ihmisten laittavan hevostensa haavoihin pihkavoidetta seurauksella että haava on vielä useita päiviä/pahimmillaan viikkoja auki. Eihän toki kokeilemalla välttämättä mitään menetä. Voihan pihka auttaa Taavia. Yksilöllisiä erojahan voi olla. Pääasiahan on se, että apu löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taavilla pihkavoide on yleensä auttanut hyvin, mm. impparit hoidan aina sillä. Samoin meillä kotoa pihka on haavojen hoidossa aivan ykkönen. Mutta toisaalta tuo kaipaisi minusta enemmän joitainkuivaa, kun rasvaa..

   Poista
 3. hyi että :( onpa ikävän näköistä! Kyllä se apu vielä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. :( Toivottavasti joku apu löydetään! :) Ehdotuksia ja mieltymyksiä on niin monia, mikälie sitten paras.

   Poista
 4. Yöks miten ällöä! Voisiko olla, että polttiaiset ovat syöneet, Taavi hangannut ja iho siksi tulehtunut? Korvassa ainakin näyttäisi aika samanlaiselta kuin polttiaisten tihutyöt. Toivottavasti kuitenkin apu löytyy, ei varmaan ole kivan tuntuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ällöä on tosiaan. :( Ei ole ennen kohdalle tämmöistä tullut. Polttiaisia mietin kyllä ja juuri tuota tulehtumista, mutta minua hämää ne patit.. Kävi kyllä mielessä, että voisi olla turvotusta, kun on hangattu. Toisaalta yksi patti on alempana ja ehjällä iholla, kutiaa sekin. :p
   Kyllä se apu varmasti viimeistään tohtorilta löytyy jos ei muuten viikonloppuna ala paranemaan.

   Poista
 5. Se antibioottisalva oli todennäköisesti Terra-Polya. Jos päädyt eläinlääkäriä konsultoimaan, tuubi kannattaa kyllä pyytää. En nyt enää muista tarkalleen paljonko se maksaa, ehkä n. 20e kieppeillä, mutta sillä meillä on kyllä parannettu vaikka ja mitä. Ennenhän sitä sai vapaasti apteekista, vaan ei saa enää :( On pieneksi puteliksi aika riittoisa.

  Jos Helosan ei meinaa pysyä, niin sinkkivoide on sen verran jähmeämpää, että voisi ehkä pysyä hitusen paremmin. Vielä jos sinkkivoiteen sekaan sekoittaa tahnaksi Bacipact-jauhetta, niin voisi olla avuksi. Paljon nyt on tullutkin jo ehdotuksia, mutta sinkkivoide nyt tuli mieleen lähinnä siksi, että saattaisi pysyä tuollaisessa ja sitä nyt saa suurinpiirtein joka kaupasta, mikä tahansa vauvan sinkkivoide on meillä soveltunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, terra-polya se oli! Pieni tuubi maksoi tosiaan melko paljon, mutta oli tehokasta ja melko riittoisaakin. Meillä jäi sitä yli ja annoin äitin koiran tassuihin lopun. :D Sitä ajattelin maanantaina käydä tosta klinikalta kysymässä jos se on vaan auki. Siis jos edelleen on samanlainen.

   Sinkkivoide voisi olla siinäkin mielessä hyvää, että sehän on ominaisuuksiltaan kuivattava ja jotain kuivattavaa tuo kyllä kaipaisi.. Mietinkin sitä jo. On tullut mietittyä ihan kaikkea. ;)

   Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.