torstai 10. heinäkuuta 2014

Testissä sidepull-suitset!


Taavin sidepull-suitset ovat olleet jo pari päivää kotona, mutta niihin piti tehdä muutama pieni muutos. Sovituksessa ilmeni, että poskiremmit ovat liian pitkät ja turparemmi sensijaan aivan auttamattomasti liian lyhyt, kuten epäilinkin. Taavi on kokoasioissa melkoinen väliinputoaja, sillä on cob-pituinen pää, mutta fullin leveys, sama koskee suojia, joissa en ole onnistunut sopivia edes löytämään (sääri on lyhyt, mutta erittäin leveä) ja loimissa sille sopisi yleensä parhaiten 140.

Näihin keksin sitten kokeilla ratkaisuksi pikalukkoja leukaremmiin. Tällöin ei tarvitse koettaa etsiä ruskeaa pidempää remmiä ja samalla leukaremmin kiinnittäminen helpottuu. Motonetistä löysin käyttöön sopivat jousihakaset, tosin tuo reikä olisi saanut olla hitusen isompi.
Näiden avulla leukaremmistä tuli tarpeeksi pitkä ja lisäreikien avulla myös poskihihnat saatiin tarpeeksi lyhyiksi.

Sidepullien poskihihna tulee melko lähelle silmiä. Muuten suitset istuvat päähän hyvin. Hieman mietin kireyksien kanssa; jos jättää löysälle, niin suitset pyörivät ja osuvat silmään. Jos taas laittaa oikein napakasti, niin turparemmi varmasti painaa turvan päällä. Olisi kuitenkin kiva, että hevonen voi rentouttaa suunsa ja leukansa, joten tilaa on jätettävä, päädyin kireyteen, jossa sormet mahtuvat vielä väliin (näin ratsastan myös Orbitlessilla, kun olen kentällä.) Maastossa haluan ehdottomasti jättää remmin löysemmälle.
Nyt jälkikäteen tuli mieleeni, että pitää kokeilla virittää ylemmästä renkaasta remmi leuan ali, josko se vakauttaisi suitsia sivusuunnassa.

Ratsastin näiden kanssa kentällä. Selvästi tämä on terävämpi, koska paine tulee kapealle alueelle ja materiaali on melko kovaa. Sen myös huomasi Taavista, se oli tavallista herkemmin kuulolla, eikä venkoillut. Miinuspuoli tässä sitten oli se, että Taavi ei myöskään uskaltanut ottaa suitsista yhtään tukea, jolloin se ei myöskään myödännyt niskastaan kunnolla. Tosin tähän saattaa vaikuttaa muukin, kuin suitset.. Esimerkiksi allekirjoittaneen vähän tavallistakin varovaisempi ratsastus ja Taavin löysä olotila. Joten aion kokeilla niitä useamman kerran ja kokeilla myös sitä toista remmiä suitsia vakauttamaan.

Enemmän kuitenkin miellän nämä sellaisiksi "puolikkaan tuntuman" suitsiksi, koska nenäosa on tosiaan kapea. Eli otetaan tarvittaessa tuntumaa ja muuten annetaan mennä ja käytetää paljon johtavia ohjasotteita. Johtavien ohjasotteiden kanssa tämä on huomattavasti kärrynpyöriä kätevämpi.
Kärrynpyörillä on ikävä tapa kääntyä hevosta vasten jos ohjaa käyttää sivulla. Se mahtaa olla hevoselle melko ristiriitainen apu, kun rengas painaa poskeen, jolloin paine poistuu kääntämällä pää siitä poispäin, kun taas ratsastaja haluaisi pään painetta vasten. Sidepull-suitsilla tätä ongelmaa ei ole, vaan sivulle vievät avut toimivat erittäin hyvin. Aionkin ensi kerralla kokeilla vähän erilaista lähestymistapaa näiden kanssa.. Katsotaan mitä siitä tulee.

Minua kiinnostaisi joskus kokeilla myös kapsonia ratsain.. Mutta olen koettanut puhua itselleni järkeä, että ei me sellaista nyt tarvita. ;)



4 kommenttia:

  1. Lyhyestä virsi kaunis: Ihanat suitset! Mä oon niin varustefriikki! Voi että oon kuolannu jo pitkään köysisomisteisia (turvalla) suitsia... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin nämä on tosi ihanat! Olen kuolannut niitä jo pitkään Hööksillä, mutten ole raaskinut ostaa. Nyt puoleen hintaan oli pakko tarttua. ;)

      Poista
  2. Kiitos analyysista! Nämä erilaiset kuolaimettomat ovat alkaneet kiinnostaa, ja on kiva lukea muiden käyttäjäkokemuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että pidit! :) Minäkin aina innolla luen muiden kokemuksia erilaisista kuolaimettomista ja hevosten reaktioista, nämäkin ovat niin yksilöitä kaikki. :) Kuka tykkää mistäkin..

      Poista

Kommentit näytetään hyväksymisen jälkeen.